E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζο Μπάιντεν: Στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές των ΗΠΑ

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ, αναφέρει σε νέα αναρτησή του λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του τερματισμού της εκστρατείας επανεκλογής του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/7/2024 | 22:03

Τζο Μπάιντεν: Στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση ότι τερμάτισε την εκστρατεία επανεκλογής του.

Θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή στην Κάμαλα Χάρις για να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος, ανέφερε χαρακτηριστικά σε νέα ανάρτησή του απευθυνόμενος στους Δημοκρατικούς.

«Δημοκρατικοί, ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε» καταλήγει ο Τζο Μπάιντεν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην νεά του ανάρτηση:

«Aποφάσισα να μην αποδεχθώ την υποψηφιότητα και να επικεντρώσω όλες μου τις δυνάμεις στα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου. Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος του κόμματος το 2020 ήταν να επιλέξω την Κάμαλα Χάρις ως αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου στην Κάμαλα για να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί - ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε».

Δείτε την ανάρτηση του Μπάιντεν:


«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η πρόθεσή μου να επιδιώξω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για επανεκλογή και να επικεντρωθώ αποκλειστικά για την εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου», έγραψε νωρίτερα ο Μπάιντεν.

Τόνισε ότι θα απευθύνει Έθνος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η επόμενη μέρα

Ένα κύμα στήριξης προς την Καμάλα Χάρις, αναμένεται να σηκωθεί στους Δημοκρατικούς, μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών του Νοεμβρίου. Με τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ξεκαθαρίζει από την πρώτη στιγμή ότι θα στηρίξει την Καμάλα ως υποψήφια, με το σχόλιο ότι «η απόφαση μου να επιλέξω την Καμάλα ως αντιπρόεδρό μου, ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα», αναμένεται ότι τα παλιότερα και ισχυρότερα στελέχη των Δημοκρατικών θα ταχθούν στο πλευρό της.

Με τον Μπάιντεν να εξυμνείται για την απόφασή του από τους Δημοκρατικούς ως «υπηρέτης του έθνους», τα βλέμματα στρέφονται στον επόμενο υποψήφιο, με τους περισσότερους να αποφεύγουν να τοποθετηθούν ανοιχτά στηρίζοντας την Καμάλα Χάρις για υποψήφια πρόεδρο, όμως αφήνοντας να διαφανεί ότι θα τηρήσουν ένα είδος «κομματικής πειθαρχίας», ακολουθώντας την προτροπή Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσάκ Σούμερ, ευχαρίστησε τον Μπάιντεν που «βάζει το κόμμα και το μέλλον μας πρώτο», επισημαίνοντας ότι «υπήρξε πολύ καλός πρόεδρος και πολύ καλός ηγέτης (…). Τζο σήμερα δείχνεις ότι είσαι αληθινός πατριώτης και ένας μεγάλος Αμερικανός», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει να τον «ακολουθεί» στις αποφάσεις του.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν, σχολίασε με νόημα ότι «τώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να ενωθεί πίσω από έναν υποψήφιο που να μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να κρατήσει την πορεία της Αμερικής προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα κάνω ό,τι μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου για να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια».

Η εκλεγμένη στο Μίσιγκαν, Ελίσα Σλότκιν, ανέφερε ότι «ο Τζο Μπάιντεν πάντα έβαζε την πατρίδα μπροστά και με τη σημερινή του ανακοίνωση, κάνει το ίδιο ξανά. Τους τελευταίους 4 μήνες, όλοι όσοι νοιάζονται για την εύθραυστη δημοκρατία μας- Δημοκρατικοί , Ανεξάρτητοι και Ρεπουμπλικανοί το ίδιο- πρέπει να εργαστούμε μαζί για να την υπερασπιστούμε, εκλέγοντας έναν Δημοκρατικό πρόεδρο αυτό το Νοέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα Χτες
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος Χτες
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος Χτες
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα Χτες
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα