E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 21/7/2024 | 20:57

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν, υπό την ασφυχτική πίεση των περισσότερων στελεχών των Δημοκρατικών, να ανακοινώνει τελικά, λίγο πριν από τις 21:00 ώρα Ελλάδας, την παραίτησή του από υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Αυτό είναι το καλύτερο για το κόμμα μου και τη χώρα». Με αυτά τα λόγια, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, απογοητευμένοι εμφανίστηκαν περίπου 300 δωρητές των Δημοκρατικών σε διαδικτυακή σύσκεψη που είχαν με την Κάμαλα Χάρις, κάνοντας λόγο για «αποτυχία». Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχε στη σύσκεψη, σύμφωνα με το NBC, μίλησε για «άσχημα οργανωμένη και βιαστική συνάντηση». «Πλήρης αποτυχία με κακό σχεδιασμό» ήταν το σχόλιο ενός άλλου δωρητή που μίλησε ανώνυμα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τη συνάντηση είχε οργανώσει η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλιον, η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν και όχι η ομάδα που διαχειρίζεται τα οικονομικά της εκστρατείας. Στο εικονικό ραντεβού συμμετείχαν δωρητές οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις για τον Μπάιντεν και την εκστρατεία του: κάποιοι από αυτούς θεωρούνται πιστοί υποστηρικτές του, άλλοι δεν έχουν πειστεί για το μέλλον της εκστρατείας ενώ υπάρχουν και πολλοί με απόψεις που κινούνται ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Κάμαλα Χάρις μίλησε με εξαιρετικά θετικά λόγια για τον πρόεδρο. Είπε ότι είναι αυτός που «βάζει την Αμερική στην πρώτη θέση» και ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ελπίδες να κερδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό είναι κάτι το οποίο το πιστεύω στα βάθη της καρδιάς μου, σας ζητώ να το πάρετε μαζί σας όταν τελειώσει αυτή η συνάντηση και να το πείτε στους φίλους σας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Στη συνέχεια όμως, όταν πήραν τον λόγο οι δωρητές η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε κατά πολύ. Ένας μάλιστα είπε ανοιχτά ότι η συνάντηση «ήταν γελοία» ενώ άλλη μία πηγή είπε στο NBC ότι η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν κακή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρεώνεται στην Κάμαλα Χάρις.

Αυτό που εξόργισε πολλούς από τους δωρητές που συμμετείχαν ήταν ότι τους κάλεσαν για να τους περάσουν το μήνυμα της συστράτευσης πίσω από τον Μπάιντεν, την ώρα που αυτοί αναζητούν τρόπους να μιλήσουν υπέρ της αποχώρησής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Γονείς εντόπισαν νεκρή την 25χρονη κόρη τους σε χωράφι

Ελλάδα Χτες
Τον θάνατο μίας 25χρονης γυναίκας στο Ρίο της Πάτρας, εξετάζουν οι Aρχές

Εμπορικά πλοία υψώνουν κινεζική σημαία στα Στενά του Ορμούζ για να αποφύγουν ιρανικές επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Στα Στενά του Ορμούζ, η εθνικότητα ενός πλοίου έπαψε να είναι διοικητικό γεγονός και έγινε θέμα επιβίωσης

Επίδομα 750 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους ‑ Πώς θα κάνετε αίτηση

Οικονομία Χτες
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος επιταγών κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει 150 ώρες κατάρτισης

Πόλεμος στο Ιράν: Μπήκε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις η Βρετανία

Κόσμος Χτες
Μαχητικά αεροσκάφη της RAF συμμετέχουν σε επιχειρήσεις αναχαίτισης και κατάρριψης drones σε Ιορδανία, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ιράν: Αμερικανικός πύραυλος Tomahawk φέρεται να ευθύνεται για την επίθεση στο σχολείο ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν ότι τουλάχιστον 182 άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση στο δημοτικό σχολείο Shajarah Tayyiba

Βρετανία: Κατέφτασαν και νέα αμερικανικά βομβαρδιστικά ‑ Σε βάση της RAF 3 Β‑52 Stratofortress

Κόσμος Χτες
Μεγάλο αριθμό βομβαρδιστικών συγκεντρώνουν στη Βρετανία οι Αμερικανοί που συνεχίζουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για την καθηγήτρια που πέθανε από εγκεφαλικό

Ελλάδα Χτες
«Έβαζαν θρανία μπροστά στην πόρτα να μην μπορεί να βγει»

Μάικλ Τζόρνταν: Για μένα δεν θα βρεθεί ποτέ η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι ο GOAT, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Παρόλο που η πλειοψηφία του κόσμου τον θεωρεί ως τον κορυφαίο όλων των εποχών ο MJ, έδωσε άλλη διάσταση στο όλο θέμα

Τραμπ προς Αυστραλία: Δώστε άσυλο στις ποδοσφαιρίστριες από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Πέντε ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής ομάδας του Ιράν ζήτησαν άσυλο στην Αυστραλία

Βοήθεια με το αζημίωτο: 11 χώρες ζήτησαν ουκρανική συνδρομή για τα ιρανικά drones ‑ Ευκαιρία Ζελένσκι για ανταλλάγματα

Κόσμος Χτες
Πώς ο Ζελένσκι εκμεταλλεύεται την εμπειρία της Ουκρανίας στη «μάχη των drones

«Προετοιμαστείτε για το αδιανόητο»: SOS από την επικεφαλής του ΔΝΤ

Οικονομία Χτες
Για πληθωρισμό, τιμές πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής

Αδιανόητος τερματισμός στον Μαραθώνιο του Λος Αντζελες

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νικητής κρίθηκε για ένα... εκατοστό του δευτερολέπτου, βίντεο