E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 21/7/2024 | 20:57

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν, υπό την ασφυχτική πίεση των περισσότερων στελεχών των Δημοκρατικών, να ανακοινώνει τελικά, λίγο πριν από τις 21:00 ώρα Ελλάδας, την παραίτησή του από υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Αυτό είναι το καλύτερο για το κόμμα μου και τη χώρα». Με αυτά τα λόγια, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, απογοητευμένοι εμφανίστηκαν περίπου 300 δωρητές των Δημοκρατικών σε διαδικτυακή σύσκεψη που είχαν με την Κάμαλα Χάρις, κάνοντας λόγο για «αποτυχία». Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχε στη σύσκεψη, σύμφωνα με το NBC, μίλησε για «άσχημα οργανωμένη και βιαστική συνάντηση». «Πλήρης αποτυχία με κακό σχεδιασμό» ήταν το σχόλιο ενός άλλου δωρητή που μίλησε ανώνυμα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τη συνάντηση είχε οργανώσει η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλιον, η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν και όχι η ομάδα που διαχειρίζεται τα οικονομικά της εκστρατείας. Στο εικονικό ραντεβού συμμετείχαν δωρητές οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις για τον Μπάιντεν και την εκστρατεία του: κάποιοι από αυτούς θεωρούνται πιστοί υποστηρικτές του, άλλοι δεν έχουν πειστεί για το μέλλον της εκστρατείας ενώ υπάρχουν και πολλοί με απόψεις που κινούνται ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Κάμαλα Χάρις μίλησε με εξαιρετικά θετικά λόγια για τον πρόεδρο. Είπε ότι είναι αυτός που «βάζει την Αμερική στην πρώτη θέση» και ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ελπίδες να κερδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό είναι κάτι το οποίο το πιστεύω στα βάθη της καρδιάς μου, σας ζητώ να το πάρετε μαζί σας όταν τελειώσει αυτή η συνάντηση και να το πείτε στους φίλους σας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Στη συνέχεια όμως, όταν πήραν τον λόγο οι δωρητές η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε κατά πολύ. Ένας μάλιστα είπε ανοιχτά ότι η συνάντηση «ήταν γελοία» ενώ άλλη μία πηγή είπε στο NBC ότι η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν κακή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρεώνεται στην Κάμαλα Χάρις.

Αυτό που εξόργισε πολλούς από τους δωρητές που συμμετείχαν ήταν ότι τους κάλεσαν για να τους περάσουν το μήνυμα της συστράτευσης πίσω από τον Μπάιντεν, την ώρα που αυτοί αναζητούν τρόπους να μιλήσουν υπέρ της αποχώρησής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός που απηύθυνε ο Κακλαμάνης

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο του στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού, εκπληρώνοντας παράλληλα και την τελευταία της επιθυμία.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Ποιες γωνίες λήψης απαγόρευσαν EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου για τους αθλητές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Νέες κατευθυντήριες γραμμές από EBU και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου θέτουν περιορισμούς σε 13 γωνίες λήψης για να αντιμετωπιστεί η σeξουαλικοποίηση των αθλητριών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Η Γαλλία νομιμοποίησε το «δικαίωμα στον θάνατο» και τι προβλέπει ο νέος νόμος

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία νόμο που επιτρέπει την «βοήθεια στον θάνατο» για ανίατα ασθενείς, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.