E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 21/7/2024 | 20:57

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν, υπό την ασφυχτική πίεση των περισσότερων στελεχών των Δημοκρατικών, να ανακοινώνει τελικά, λίγο πριν από τις 21:00 ώρα Ελλάδας, την παραίτησή του από υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Αυτό είναι το καλύτερο για το κόμμα μου και τη χώρα». Με αυτά τα λόγια, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, απογοητευμένοι εμφανίστηκαν περίπου 300 δωρητές των Δημοκρατικών σε διαδικτυακή σύσκεψη που είχαν με την Κάμαλα Χάρις, κάνοντας λόγο για «αποτυχία». Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχε στη σύσκεψη, σύμφωνα με το NBC, μίλησε για «άσχημα οργανωμένη και βιαστική συνάντηση». «Πλήρης αποτυχία με κακό σχεδιασμό» ήταν το σχόλιο ενός άλλου δωρητή που μίλησε ανώνυμα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τη συνάντηση είχε οργανώσει η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλιον, η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν και όχι η ομάδα που διαχειρίζεται τα οικονομικά της εκστρατείας. Στο εικονικό ραντεβού συμμετείχαν δωρητές οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις για τον Μπάιντεν και την εκστρατεία του: κάποιοι από αυτούς θεωρούνται πιστοί υποστηρικτές του, άλλοι δεν έχουν πειστεί για το μέλλον της εκστρατείας ενώ υπάρχουν και πολλοί με απόψεις που κινούνται ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Κάμαλα Χάρις μίλησε με εξαιρετικά θετικά λόγια για τον πρόεδρο. Είπε ότι είναι αυτός που «βάζει την Αμερική στην πρώτη θέση» και ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ελπίδες να κερδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό είναι κάτι το οποίο το πιστεύω στα βάθη της καρδιάς μου, σας ζητώ να το πάρετε μαζί σας όταν τελειώσει αυτή η συνάντηση και να το πείτε στους φίλους σας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Στη συνέχεια όμως, όταν πήραν τον λόγο οι δωρητές η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε κατά πολύ. Ένας μάλιστα είπε ανοιχτά ότι η συνάντηση «ήταν γελοία» ενώ άλλη μία πηγή είπε στο NBC ότι η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν κακή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρεώνεται στην Κάμαλα Χάρις.

Αυτό που εξόργισε πολλούς από τους δωρητές που συμμετείχαν ήταν ότι τους κάλεσαν για να τους περάσουν το μήνυμα της συστράτευσης πίσω από τον Μπάιντεν, την ώρα που αυτοί αναζητούν τρόπους να μιλήσουν υπέρ της αποχώρησής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτόγνωρες εικόνες από την κακοκαιρία Τερέζα στις Κανάριες Νήσους: Θυελλώδεις άνεμοι και γιγαντιαία κύματα, χιόνισε στην Τενερίφη

Κόσμος Χτες
Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 140 χλμ/ώρα, δρόμοι πλημμύρισαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις φοβούμενες για τη σωματική ακεραιότητα ντόπιων και τουριστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός tiktoker bodybuilder – Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο γυμναστήριό του για αναβολικά

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος έχει έντονη δραστηριότητα στα social media - Έρευνα της αστυνομίας για κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Σοκ στην Τουρκία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 21χρονο ποδοσφαιριστή

Κόσμος Χτες
Δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους

Βόμβα Πούτιν: Κόβω τις πληροφορίες στο Ιράν αν αφήσετε την Ουκρανία

Κόσμος Χτες
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει τη ροή κρίσιμων πληροφοριών προς το Ιράν, με αντάλλαγμα το πάγωμα της αμερικανικής βοήθειας πληροφοριών στην Ουκρανία

Μπακς: «Είτε θα ανανεώσει ο Γιάννης, είτε θα τον ανταλλάξουμε»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο ιδιοκτήτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γουές Έντενς

Αμερικανική απόβαση στα Στενά του Ορμούζ; Μπορεί να αποδειχθεί αποστολή αυτοκτονίας

Κόσμος Χτες
Αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν απόβαση στα εδάφη στα Στενά του Ορμούζ θα μπορούσε να αποδειχθεί το χειρότερο λάθος του πολέμου. Οι αναλογίες με αυτές της μάχης της Καλλίπολης στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνουν λουτρό αίματος

Μπάρον Τραμπ: Είναι ίδιος ο πατέρας του με μία μόνο διαφορά

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μικρότερος γιος του Αμερικανού προέδρου έχει κληρονομήσει το ενδιαφέρον του πατέρα του τόσο για τα χρήματα όσο και τη δημιουργία ονόματος

Νεκροί δύο κρατούμενοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα Χτες
Και τρίτος κρατούμενος ηλικίας 29 ετών είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω χρήσης κοκτέιλ ναρκωτικώ

Πύραυλος έπεσε κοντά στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα

Κόσμος Χτες
Ανεστάλησαν οι λειτουργίες

Η τιμωρία του Φουρνιέ για όσα έγιναν στον αγώνα Πανιώνιος ‑ Ολυμπιακός

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος είχε λεκτική διαμάχη με οπαδό του Πανιωνίου που καθόταν στα court seats - Πρόστιμο στον Γιώργο Μπαρτζώκα

Ο Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Δειλοί θα το θυμόμαστε

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «έλλειψη υποστήριξης» στον πόλεμο κατά του Ιράν