E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 21/7/2024 | 20:57

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν, υπό την ασφυχτική πίεση των περισσότερων στελεχών των Δημοκρατικών, να ανακοινώνει τελικά, λίγο πριν από τις 21:00 ώρα Ελλάδας, την παραίτησή του από υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Αυτό είναι το καλύτερο για το κόμμα μου και τη χώρα». Με αυτά τα λόγια, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, απογοητευμένοι εμφανίστηκαν περίπου 300 δωρητές των Δημοκρατικών σε διαδικτυακή σύσκεψη που είχαν με την Κάμαλα Χάρις, κάνοντας λόγο για «αποτυχία». Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχε στη σύσκεψη, σύμφωνα με το NBC, μίλησε για «άσχημα οργανωμένη και βιαστική συνάντηση». «Πλήρης αποτυχία με κακό σχεδιασμό» ήταν το σχόλιο ενός άλλου δωρητή που μίλησε ανώνυμα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τη συνάντηση είχε οργανώσει η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλιον, η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν και όχι η ομάδα που διαχειρίζεται τα οικονομικά της εκστρατείας. Στο εικονικό ραντεβού συμμετείχαν δωρητές οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις για τον Μπάιντεν και την εκστρατεία του: κάποιοι από αυτούς θεωρούνται πιστοί υποστηρικτές του, άλλοι δεν έχουν πειστεί για το μέλλον της εκστρατείας ενώ υπάρχουν και πολλοί με απόψεις που κινούνται ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Κάμαλα Χάρις μίλησε με εξαιρετικά θετικά λόγια για τον πρόεδρο. Είπε ότι είναι αυτός που «βάζει την Αμερική στην πρώτη θέση» και ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ελπίδες να κερδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ. «Αυτό είναι κάτι το οποίο το πιστεύω στα βάθη της καρδιάς μου, σας ζητώ να το πάρετε μαζί σας όταν τελειώσει αυτή η συνάντηση και να το πείτε στους φίλους σας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Στη συνέχεια όμως, όταν πήραν τον λόγο οι δωρητές η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε κατά πολύ. Ένας μάλιστα είπε ανοιχτά ότι η συνάντηση «ήταν γελοία» ενώ άλλη μία πηγή είπε στο NBC ότι η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν κακή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρεώνεται στην Κάμαλα Χάρις.

Αυτό που εξόργισε πολλούς από τους δωρητές που συμμετείχαν ήταν ότι τους κάλεσαν για να τους περάσουν το μήνυμα της συστράτευσης πίσω από τον Μπάιντεν, την ώρα που αυτοί αναζητούν τρόπους να μιλήσουν υπέρ της αποχώρησής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science Χτες
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα Χτες
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Κόσμος Χτες
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου

Κόσμος Χτες
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Κόσμος Χτες
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Κόσμος Χτες
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Τραμπ: Καμία συμφωνία με το Ιράν, μόνο παράδοση άνευ όρων και μετά θα επιλέξουμε τον νέο ηγέτη

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εργαστούν για να «κάνουν το Ιράν μεγάλο ξανά»