E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αυτοί που τον πιέζουν να αποσυρθεί, έφεραν τον Τραμπ»: Οργισμένος ο Μπάιντεν για το «άδειασμα» από τους Δημοκρατικούς

«Ίσως πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από το 2016»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/7/2024 | 18:37

«Αυτοί που τον πιέζουν να αποσυρθεί, έφεραν τον Τραμπ»: Οργισμένος ο Μπάιντεν για το «άδειασμα» από τους Δημοκρατικούς

Οργισμένος για τις πιέσεις που δέχεται, προκειμένου να αποχωρήσει από την προεδρική «κούρσα», είναι, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το «NBC», ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του πρακτορείου «Axios», θα μπορούσε να ανακοινώσει την απόσυρσή του ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των Δημοκρατικών θεωρεί πως πλέον δεν τίθεται ζήτημα για το αν, αλλά για το πότε ο Τζο Μπάιντεν θα αποφασίσει να βάλει τέλος στην εκστρατεία του. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ αισθάνεται πληγωμένος και προδομένος με τον τρόπο που οι Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων και οι κορυφαίοι του κόμματος, τον έχουν «αδειάσει» την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης που έχει βιώσει στην πολιτική του καριέρα.

«Χλιαρή» στήριξη από Ομπάμα και Κλίντον

Η μοναδική δημόσια δήλωση του πρώην προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, ήρθε μια ημέρα μετά το καταστροφικό για τον Μπάιντεν ντιμπέιτ, όταν τουίταρε πως «Κακές νύχτες ντιμπέιτ έχουν υπάρξει πολλές» και μίλησε για τις αρετές του άλλοτε αντιπροέδρου του. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, όμως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «New York Times», ο Μπάρακ Ομπάμα εκφράζει ανοιχτά τις ανησυχίες του.

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον δεν έχουν δώσει, επίσης, την παραμικρή στήριξη στον Τζο Μπάιντεν παρά μόνο προχώρησαν στην ανάρτηση ενός tweet μετά το ντιμπέιτ. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία, αλλά και η Νάνσι Πελόζι, ακούν εδώ και εβδομάδες τις ανησυχίες βουλευτών και γερουσιαστών για την καμπάνια του Τζο Μπάιντεν. Δημοσίως και οι τρεις έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν όποια απόφαση πάρει ο νυν πρόεδρος.

Ακόμα, όμως, και πίσω από κλειστές πόρτες δεν έχουν δώσει γραμμή σθεναρής στήριξης του Μπάιντεν. Οι πηγές κοντά στον πρόεδρο Μπάιντεν ανέφεραν ότι είναι οργισμένος με τον τρόπο που το κόμμα του προσπαθεί να τον θέσει εκτός υποψηφιότητας, ενώ άλλη πηγή ανέφερε πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στη στάση του κόμματός του «βλέπει» διάθεση παράδοσης στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μπορούμε να θυμηθούμε όλοι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα σπρώχνουν τον Τζο Μπάιντεν εκτός κούρσας, είναι εκείνοι που έφεραν τον Ντόναλντ Τραμπ; Το 2015, ο Ομπάμα, η Πελόζι, ο Σούμερ πίεσαν τον Μπάιντεν να παραμερίσει για τη Χίλαρι. Έκαναν λάθος τότε και κάνουν λάθος και σήμερα», λέει η ίδια πηγή στο «NBC».

Η ίδια πηγή θυμίζει ότι δημοσκοπήσεις του 2016 έδειχναν τη Χίλαρι Κλίντον να προηγείται με 9 μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ και σημειώνει: «Πώς δούλεψαν όλα αυτά το 2016; Ίσως να πρέπει να μάθουμε κάποιο μάθημα από τότε».

«Παραμένει στην “κούρσα”»

«Παραμένει στην προεδρική “κούρσα”», ξεκαθάρισε η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον σε συνέντευξή της στο «MSNBC». «Γνωρίζουμε ότι ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να εργαστεί για να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι παραμένει στην “κούρσα”, για να την κερδίσει», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκες σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί με το DNA νεκρών συντρόφων τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέο ντοκιμαντέρ διερευνά την αμφιλεγόμενη πρακτική της «μεταθανάτιας τεκνοποίησης» - «Είναι η ανθρώπινη ανάγκη να αισθανόμαστε συνδεδεμένοι»

Πάτρα: Αγνοείται 16χρονη μαθήτρια που επέστρεφε από εξετάσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εξαφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου, μετά τη λήξη των ενδοσχολικών προαγωγικών εξετάσεων

Βρετανία: Επίθεση με βαλλίστρα σε πανεπιστήμιο – Ένας σοβαρά τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το θύμα, υπάλληλος ασφαλείας του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ανω Λιόσια: Πυροβολισμοί και συμπλοκή – 13 συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι εμπλεκόμενοι έκαναν χρήση καραμπινών, αφήνοντας πίσω τους εκτεταμένες ζημιές στον οικισμό

Γαλλία: Σορός παιδιού με ρούχα παρόμοια με της 11χρονης Λιάνας εντοπίστηκε σε σιλό σιτηρών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τις επόμενες ώρες η σορός θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για την επίσημη ταυτοποίησή της

Υπάτιος Πατμάνογλου: Συγκλονιστική ανάρτηση 9 χρόνια μετά το τροχαίο που του στέρησε σύζυγο και γιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πατέρας που έχασε σύζυγο και παιδί σε θανατηφόρο τροχαίο στην Αθηνών - Λαμία το 2017 μοιράστηκε συγκινητική φωτογραφία του γιου του

Καλαμάτα: Η θεία των κοριτσιών δεν μπορεί να αναλάβει την επιμέλειά τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σάββατο απολογείται ο 41χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του, της 39χρονης Βασιλικής

Γυναίκα κλέβει θαμώνες σε καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης – Αναστάτωση στην περιοχή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιχειρηματίες και πολίτες που ήρθαν σε επαφή μαζί της εκτιμούν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Γαλλία: Σορός εντοπίστηκε κοντά στο σημείο εξαφάνισης της 11χρονης Λιχάνα – Ειδοποιήθηκε η οικογένεια

Κόσμος Χτες
Η σορός ανακαλύφθηκε μέσα σε σιλό σιτηρών εγκαταλελειμμένου εργοστασίου που παρέμενε κλειστό για πάνω από 15 χρόνια.

Ο χάρτης με τους καρχαρίες στην Ελλάδα ‑ Σε ποιες θάλασσες κόβουν βόλτες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποια είδη και σε ποιες περιοχές της Ελλάδας κάνουν την εμφάνισή τους