E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αυτοί που τον πιέζουν να αποσυρθεί, έφεραν τον Τραμπ»: Οργισμένος ο Μπάιντεν για το «άδειασμα» από τους Δημοκρατικούς

«Ίσως πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από το 2016»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/7/2024 | 18:37

«Αυτοί που τον πιέζουν να αποσυρθεί, έφεραν τον Τραμπ»: Οργισμένος ο Μπάιντεν για το «άδειασμα» από τους Δημοκρατικούς

Οργισμένος για τις πιέσεις που δέχεται, προκειμένου να αποχωρήσει από την προεδρική «κούρσα», είναι, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το «NBC», ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του πρακτορείου «Axios», θα μπορούσε να ανακοινώσει την απόσυρσή του ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των Δημοκρατικών θεωρεί πως πλέον δεν τίθεται ζήτημα για το αν, αλλά για το πότε ο Τζο Μπάιντεν θα αποφασίσει να βάλει τέλος στην εκστρατεία του. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ αισθάνεται πληγωμένος και προδομένος με τον τρόπο που οι Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων και οι κορυφαίοι του κόμματος, τον έχουν «αδειάσει» την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης που έχει βιώσει στην πολιτική του καριέρα.

«Χλιαρή» στήριξη από Ομπάμα και Κλίντον

Η μοναδική δημόσια δήλωση του πρώην προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, ήρθε μια ημέρα μετά το καταστροφικό για τον Μπάιντεν ντιμπέιτ, όταν τουίταρε πως «Κακές νύχτες ντιμπέιτ έχουν υπάρξει πολλές» και μίλησε για τις αρετές του άλλοτε αντιπροέδρου του. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, όμως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «New York Times», ο Μπάρακ Ομπάμα εκφράζει ανοιχτά τις ανησυχίες του.

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον δεν έχουν δώσει, επίσης, την παραμικρή στήριξη στον Τζο Μπάιντεν παρά μόνο προχώρησαν στην ανάρτηση ενός tweet μετά το ντιμπέιτ. Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία, αλλά και η Νάνσι Πελόζι, ακούν εδώ και εβδομάδες τις ανησυχίες βουλευτών και γερουσιαστών για την καμπάνια του Τζο Μπάιντεν. Δημοσίως και οι τρεις έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν όποια απόφαση πάρει ο νυν πρόεδρος.

Ακόμα, όμως, και πίσω από κλειστές πόρτες δεν έχουν δώσει γραμμή σθεναρής στήριξης του Μπάιντεν. Οι πηγές κοντά στον πρόεδρο Μπάιντεν ανέφεραν ότι είναι οργισμένος με τον τρόπο που το κόμμα του προσπαθεί να τον θέσει εκτός υποψηφιότητας, ενώ άλλη πηγή ανέφερε πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στη στάση του κόμματός του «βλέπει» διάθεση παράδοσης στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μπορούμε να θυμηθούμε όλοι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα σπρώχνουν τον Τζο Μπάιντεν εκτός κούρσας, είναι εκείνοι που έφεραν τον Ντόναλντ Τραμπ; Το 2015, ο Ομπάμα, η Πελόζι, ο Σούμερ πίεσαν τον Μπάιντεν να παραμερίσει για τη Χίλαρι. Έκαναν λάθος τότε και κάνουν λάθος και σήμερα», λέει η ίδια πηγή στο «NBC».

Η ίδια πηγή θυμίζει ότι δημοσκοπήσεις του 2016 έδειχναν τη Χίλαρι Κλίντον να προηγείται με 9 μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ και σημειώνει: «Πώς δούλεψαν όλα αυτά το 2016; Ίσως να πρέπει να μάθουμε κάποιο μάθημα από τότε».

«Παραμένει στην “κούρσα”»

«Παραμένει στην προεδρική “κούρσα”», ξεκαθάρισε η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον σε συνέντευξή της στο «MSNBC». «Γνωρίζουμε ότι ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να εργαστεί για να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι παραμένει στην “κούρσα”, για να την κερδίσει», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα του ο Τσίπρας, η ανάρτησή του

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
«Ούτε νωρίς ούτε αργά, τώρα είναι η ώρα», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός

Νέο «Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις, οι εργασίες που επιδοτούνται

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Θα επιδοτήσει ποσοστό έως και 95% της δαπάνης, ανάλογα με τα δεδομένα των δικαιούχων

Ελευσίνα: Ένας νεκρός και 3 τραυματίες από το τροχαίο στην Αθηνών ‑ Κορίνθου

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός του σοβαρού τροχαίου

ΑΑΔΕ: Φακελώνει και σκανάρει 4,8 εκατ. οφειλέτες

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα PARE

Λύκεια: Σε περίοδο εξετάσεων από σήμερα οι μαθητές όλης της χώρας

E-Daily 2.TopNews 18.05.2026
Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές

Τραγωδία στη Ρόδο: Μάνα και κόρη τα θύματα του φονικού τροχαίου στο Αφάντου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του άλλου οχήματος κρατείται από την αστυνομία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑2: «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ και έχασε την 2η θέση μαζί με τα προκριματικά του Champions League

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους»

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1‑1: Στα προκριματικά του Champions League οι «ερυθρόλευκοι»

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Κοϊτά και Ροντινέι τα γκολ

Ρόδος: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ανετράπη μετά από σφοδρή σύγκρουση

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αφάντου στην Ρόδο, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων

Αγιοι Ανάργυροι: «Είχα να καθαρίσω δυο μέρες, γι’ αυτό αντίκρισαν αυτές τις εικόνες» υποστήριξε η μητέρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε γίνει και στο παρελθόν ανώνυμη αναφορά για την οικογένεια, πριν από περίπου δύο χρόνια

H Starbucks απολύει εργαζόμενους στις ΗΠΑ και κάνει reset στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Μεταφέρει μέρος του προσωπικού στο Νάσβιλ λόγω των χαμηλότερων φόρων και μισθών