E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η απόσυρση Μπάιντεν» εκτιμά το Axios – «Πιο διαλλακτικός για αντικατάσταση» λένε οι NYT

Δεν έχει αλλάξει γνώμη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2024 | 19:19

«Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η απόσυρση Μπάιντεν» εκτιμά το Axios – «Πιο διαλλακτικός για αντικατάσταση» λένε οι NYT

Την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα προαναγγέλλει ρεπορτάζ του πρακτορείου Axios, που εκτιμά ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων των Δημοκρατικών, θα πείσει τελικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη του κόμματος, φίλοι αλλά κυρίως οι βασικοί δωρητές θεωρούν πως ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, καθώς δυσκολεύεται να πείσει το εκλογικό κοινό για την πνευματική του διαύγεια μετά από μια σειρά από γκάφες.

Μέχρι σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι «αδυσώπητη και συντονισμένη», σημειώνεται από το Axios.

Πάντως, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πιο δεκτικός στις φωνές για απόσυρση» λένε οι New York Times

Πιο διαλλακτικός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και φαίνεται πως είναι έτοιμος να ακούσει το πλάνο όσων υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει δείξει δείγματα ότι αλλάζει γνώμη αναφορικά με τη συμμετοχή του στην κούρσα των εκλογών, λένε οι Δημοκρατικοί, αλλά είναι πρόθυμος να ακούσει τα δεδομένα και τις ανησυχίες όσων των αμφισβητούν, ενώ παράλληλα αναρωτιόταν αν η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ.

Άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Μπάιντεν αναφέρεθι πως το να τον καλούν να αποχωρήσει είναι λάθος, αλλά «είναι πρόθυμος να ακούσει». Επίσης, όπως αναφέρουν οι New York Times σημειώνει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μπάιντεν δεν θα αποχωρήσει.

Στις σχετικές εκκλήσεις ο Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι «είναι δυνατός και θα κερδίσει» στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο BET News, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την παραμονή του στην κούρσα: «Αν προέκυπτε κάτι ιατρικό, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Λιποθύμησα κατευθείαν, εκείνος έβαλε πρώτη και έφυγε» λέει ο 18χρονος για το τροχαίο στην Αρτέμιδα ‑ Υποχρεωτική πορεία δεξιά αγνόησε ο οδηγός του ΙΧ

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός αναβάτης της μηχανής τραυματίστηκε ελαφρά, παρά τη σφοδρή σύγκρουση - Οι Αρχές ψάχνουν τον ασυνείδητο οδηγό που εγκατέλειψε το σημείο

Ο Μάγιαρ εκθρονίζει τον Όρμπαν μετά από 16 χρόνια στις ουγγρικές εκλογές

Κόσμος Χτες
Με 135 έδρες το κόμμα του Μάγιαρ έναντι 57 του Όρμπαν στο 199μελές κοινοβούλιο - Ο Όρμπαν συνεχάρη τηλεφωνικά τον αντίπαλό του, ο οποίος αναφέρει καταγγελίες για εκλογική νοθεία

YouTube Premium: Ανακοινώθηκαν νέες ανατιμήσεις στις συνδρομές

Tech + Science Χτες
Η Google επιβεβαίωσε τις ανατιμήσεις για το YouTube Premium που ισχύουν άμεσα στις ΗΠΑ για νέους συνδρομητές, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο του 2026.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science Χτες
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Ελλάδα Χτες
Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Τραμπ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, όποιος Ιρανός επιτεθεί θα καταστραφεί στην κόλαση

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν έδωσε την εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα Χτες
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα Χτες
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα Χτες
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.