E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η απόσυρση Μπάιντεν» εκτιμά το Axios – «Πιο διαλλακτικός για αντικατάσταση» λένε οι NYT

Δεν έχει αλλάξει γνώμη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2024 | 19:19

«Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η απόσυρση Μπάιντεν» εκτιμά το Axios – «Πιο διαλλακτικός για αντικατάσταση» λένε οι NYT

Την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα προαναγγέλλει ρεπορτάζ του πρακτορείου Axios, που εκτιμά ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων των Δημοκρατικών, θα πείσει τελικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη του κόμματος, φίλοι αλλά κυρίως οι βασικοί δωρητές θεωρούν πως ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, καθώς δυσκολεύεται να πείσει το εκλογικό κοινό για την πνευματική του διαύγεια μετά από μια σειρά από γκάφες.

Μέχρι σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι «αδυσώπητη και συντονισμένη», σημειώνεται από το Axios.

Πάντως, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πιο δεκτικός στις φωνές για απόσυρση» λένε οι New York Times

Πιο διαλλακτικός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και φαίνεται πως είναι έτοιμος να ακούσει το πλάνο όσων υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει δείξει δείγματα ότι αλλάζει γνώμη αναφορικά με τη συμμετοχή του στην κούρσα των εκλογών, λένε οι Δημοκρατικοί, αλλά είναι πρόθυμος να ακούσει τα δεδομένα και τις ανησυχίες όσων των αμφισβητούν, ενώ παράλληλα αναρωτιόταν αν η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ.

Άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Μπάιντεν αναφέρεθι πως το να τον καλούν να αποχωρήσει είναι λάθος, αλλά «είναι πρόθυμος να ακούσει». Επίσης, όπως αναφέρουν οι New York Times σημειώνει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μπάιντεν δεν θα αποχωρήσει.

Στις σχετικές εκκλήσεις ο Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι «είναι δυνατός και θα κερδίσει» στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο BET News, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την παραμονή του στην κούρσα: «Αν προέκυπτε κάτι ιατρικό, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Discombobulator»: Ο Τραμπ λέει ότι χρησιμοποιήθηκε μυστικό όπλο για τη σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το συγκεκριμένο μέσο «έκανε τον εξοπλισμό του αντιπάλου να μη λειτουργεί»

ΗΠΑ: Στην «κατάψυξη» η μισή χώρα – Στο σκοτάδι 500.000 νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Παράλυση στις αερομεταφορές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σημαντική συμφωνία ΕΕ‑Ινδίας για εξαγωγές: Καταργούνται οι δασμοί σε κρασί και ελαιόλαδο

Κόσμος Χτες
Η εμπορική συμφωνία υπόσχεται σημαντικές μειώσεις δασμών για το κρασί και το ελαιόλαδο, διατηρώντας όμως την προστασία σε κρέας, πουλερικά και ζάχαρη

Πρατήρια καυσίμων: Προφυλακίστηκαν τα 4 μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα λογισμικά

Ελλάδα Χτες
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και πόδια σε κάδο σκουπιδιών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο Ουζμπέκους και αργότερα έναν τρίτο ύποπτο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λιοσίων λόγω φωτιάς σε κτίριο στο ύψος της οδού Ηπείρου

Ελλάδα Χτες
Τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί

Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία ‑ Εκκρεμούσαν κι άλλες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Εις βάρος της εκπαιδευτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου

Εντοπίστηκε φάλαινα δίπλα σε ψαράδες στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο

Ελλάδα Χτες
Εντυπωσιακό είναι το πλάνο στο 5:05, όταν η φάλαινα βγαίνει σχεδόν ολόκληρη έξω από το νερό και φανερώνεται το μέγεθός της

Πώς έγινε η πατρoκτovία στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός Χτες
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ