E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η απόσυρση Μπάιντεν» εκτιμά το Axios – «Πιο διαλλακτικός για αντικατάσταση» λένε οι NYT

Δεν έχει αλλάξει γνώμη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2024 | 19:19

«Ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο η απόσυρση Μπάιντεν» εκτιμά το Axios – «Πιο διαλλακτικός για αντικατάσταση» λένε οι NYT

Την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα προαναγγέλλει ρεπορτάζ του πρακτορείου Axios, που εκτιμά ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων των Δημοκρατικών, θα πείσει τελικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη του κόμματος, φίλοι αλλά κυρίως οι βασικοί δωρητές θεωρούν πως ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, καθώς δυσκολεύεται να πείσει το εκλογικό κοινό για την πνευματική του διαύγεια μετά από μια σειρά από γκάφες.

Μέχρι σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι «αδυσώπητη και συντονισμένη», σημειώνεται από το Axios.

Πάντως, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πιο δεκτικός στις φωνές για απόσυρση» λένε οι New York Times

Πιο διαλλακτικός έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και φαίνεται πως είναι έτοιμος να ακούσει το πλάνο όσων υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει δείξει δείγματα ότι αλλάζει γνώμη αναφορικά με τη συμμετοχή του στην κούρσα των εκλογών, λένε οι Δημοκρατικοί, αλλά είναι πρόθυμος να ακούσει τα δεδομένα και τις ανησυχίες όσων των αμφισβητούν, ενώ παράλληλα αναρωτιόταν αν η αντιπρόεδρος, Καμάλα Χάρις, θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ.

Άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Μπάιντεν αναφέρεθι πως το να τον καλούν να αποχωρήσει είναι λάθος, αλλά «είναι πρόθυμος να ακούσει». Επίσης, όπως αναφέρουν οι New York Times σημειώνει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μπάιντεν δεν θα αποχωρήσει.

Στις σχετικές εκκλήσεις ο Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι «είναι δυνατός και θα κερδίσει» στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο BET News, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την παραμονή του στην κούρσα: «Αν προέκυπτε κάτι ιατρικό, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Καρυστιανού: «Το ενοίκιο του γραφείου μας το πληρώνω εγώ» – Τι είπε για Τεμπή, απειλές και δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη χρηματοδότηση του κόμματος, το ξυλόλιο, την εισαγγελική πρόταση για Τριαντόπουλο-Αγοραστό και την απειλή που λέει ότι δέχθηκε μέσω δικαστή.

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.

Δημογλίδου για τον θάνατο της 41χρονης στη Σύρο: Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό και πρόσθετες μαρτυρίες»

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: Τι αλλάζει για τα τιμολόγια, τους εργαζόμενους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το ΥΠΕΝ απαντά σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση που επεκτείνει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές και αλλάζει το τοπίο στη διαχείριση υδάτων.

Νεκρή 41χρονη στη Σύρο: Στο μικροσκόπιο και πιθανές οικονομικές διαφορές

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τις έρευνες να στρέφονται τόσο στις συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής όσο και στο ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών με το ζευγάρι που έχει συλληφθεί

Βάσεις 2026: Εκτόξευση στα πολυτεχνεία, άνοδος στις ιατρικές – Ποιες σχολές «βυθίζονται»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Από τις 70.593 αιτήσεις υποψηφίων αναδύεται ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εντυπωσιακές ανατροπές σε αρκετά τμήματα.

Η σχολή που ξεπέρασε τα 20.000 μόρια και άφησε πίσω ακόμη και την Ιατρική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ποιες είναι οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής το 2026

Τραμπ: Νέοι δασμοί σε πάνω από 80 χώρες

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο ενιαίος δασμός 10% που έληγε τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) αντικαθίσταται από νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Τραμπ

ΗΠΑ: Γιος σκότωσε τον πατέρα του με μπαστούνι μπέιζμπολ μπροστά σε αστυνομικό

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο 38χρονος δέχτηκε πυρά αστυνομικού αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του

Νέα χαρτονομίσματα ευρώ: Μπετόβεν, Κάλλας και ευρωπαϊκή φύση στα σχέδια της ΕΚΤ

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Τα 10 σχέδια που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα θα υποβληθούν σε δημόσια διαβούλευση

ΒΙΝΤΕΟ ‑ Παλαιό Φάληρο: Επιτέθηκε σε γυναίκα για να της αρπάξει την τσάντα στην είσοδο της πολυκατοικίας

Ελλάδα 24.07.2026
Η γυναίκα αντέδρασε αστραπιαία και δεν παρέδωσε την τσάντα της