E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΕ: «Θα έπρεπε να είστε φυλακή» ‑ Ποια είναι η Πολωνή ευρωβουλευτής που επιτέθηκε στη Φον ντερ Λάιεν

Σειρά κατηγοριών κατά της Φον ντερ Λάιειν εξαπέλυσε η Πολωνή ακροδεξιά ευρωβουλευτής Εύα Ζαγιάτσοβσκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/7/2024 | 12:28

ΕΕ: «Θα έπρεπε να είστε φυλακή» ‑ Ποια είναι η Πολωνή ευρωβουλευτής που επιτέθηκε στη Φον ντερ Λάιεν

Αίσθηση προκάλεσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ομιλία της Πολωνής ακροδεξιάς ευρωβουλευτή Εύα Ζαγιάτσοβσκα, η οποία επιτέθηκε φραστικά στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντάς της πως «με όσα έχει κάνει, η θέση της είναι στη φυλακή και όχι στην Κομισιόν».

Συγκεκριμένα, η Ζαγιάτσοβσκα είπε στην ομιλία της: «Κυρία Φον ντερ Λάιεν είναι ο καιρός να σας πει κάποιος άμεσα τι σκέφτεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για εσάς. Είστε το πρόσωπο του ευρωπαϊκού Πράσινου νόμου, που καταστρέφει την ευρωπαϊκη οικονομία και μετατρέπει την Ευρώπη σε υπαίθριο μουσείο, που καταστρέφει τη γεωργία και οδηγεί την Ευρώπη σε οικονομικό τέλμα. Είστε το πρόσωπο της κλιματικής τρέλας, που οδηγεί εμάς τους Ευρωπαίους να γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί. Τέλος, είστε το πρόσωπο του νόμου περί μετανάστευσης και σας απευθύνομται ως γυναίκα προς γυναίκα και σαν μάνα σε μάνα.

Πώς μπορείτε να μην ντρέπεστε προάγοντας κάτι σαν το Σύμφωνο Μετανάστευσης, που οδηγεί εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά να αισθάνονται πως απειλούνται μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις; Είστε υπύθυνη για κάθε βιασμό, για κάθε επίθεση και για κάθε τραγωδία που προκλήθηκε από τους παράνομους μετανάστες, διότι εσείς είστε που καλείτε αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Και γι' αυτά που κάνατε, θα έπρεπε να πάτε στη φυλακή και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνό σας; Αυτό. Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Σύμφωνο Μετανάστευσης; Αυτό!» πρόσθεσε σε έντονο ύφος, σκίζοντας δύο κομμάτια χαρτιά.

Εκείνη τη στιγμή, παρενέβη η Ρομπέρτα Μετσόλα, που προσπάθησε να τη διακόψει, λέγοντας πως τελείωσε ο χρόνος της, ενώ η Φον ντερ Λάιεν την παρακολουθούσε με ένα μειδίαμα.

Ποια είναι η Εύα Ζαγιάτσοβσκα

Η 34χρονη Ζαγιάτσοβσκα είναι καθηγήτρια ιστορίας και δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού σχηματισμού «Konfederacja Wolność i Niepodległość» στην Πολωνία. Ξεκίνησε την πολιτική της πορεία το 2014, συνδεόμενη με το ακροδεξιό κόμμα Korwin στην πόλη που γεννήθηκε, το Ράντομ.

Από το 2016 ως το 2023 εργάστηκε σε ιστοσελίδες σαν δημοσιογράφος, καλύπτοντας πολιτικά, οικονομικά και γεωργικά θέματα.

Από τον Δεκέμβριο του 2023 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του συνασπισμού «Konfederacja» και κέρδισε μια έδρα ως ευρωβουλευτής στις φετινές ευρωεκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε νέους κλάδους από σήμερα ‑ Τι αλλάζει

Ελλάδα 03.11.2025
Σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι και τουλάχιστον 280.000 επιχειρήσεις θα λειτουργούν υπό το νέο καθεστώς καταγραφής ωραρίου

Αλκης Καμπανός: Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη των 12 για τη δολοφονία

Ελλάδα 03.11.2025
Από μηδενική βάση η διαδικασία και χωρίς το Δικαστήριο να δεσμεύεται από την ετυμηγορία του πρώτου βαθμού - Αυστηρότερες ποινές ζητά ο εισαγγελέας

Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Μέχρι 31 Δεκέμβριου η εξόφληση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Auto + Moto 03.11.2025
Τα ποσά παραμένουν σταθερά στην πλατφόρμα myCAR, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν να τα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως και 100% του ποσού

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ενόψει της δίκης για τη δολοφονία Καμπανού

Ελλάδα 03.11.2025
Στο εδώλιο σήμερα θα καθίσουν ξανά οι δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ που μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου επέστρεψαν στις φυλακές

Η υπερπανσέληνος του Νοεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη του 2025 ‑ Έρχεται το «φεγγάρι του κάστορα»

Tech + Science 03.11.2025
Η Υπερπανσέληνος του Οκτωβρίου θα είναι ορατή για σχεδόν τρεις ημέρες

Tραμπ: «Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο με τη Βενεζουέλα, αλλά οι μέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες»

Κόσμος 03.11.2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε την πιθανότητα ενός πολέμου των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι μέρες του Νικολάς Μαδούρο ως προέδρου της χώρας είναι μετρημένες.

Κορωπί: «Θα την πάρω πίσω στη Λιθουανία», λέει η μητέρα της 40χρονης που ξυλοκοπήθηκε

Ελλάδα 03.11.2025
«Θέλω να πάρω την κόρη μου και τα παιδιά της και να πάμε στη Λιθουανία», λέει η μητέρα της 40χρονης Αγκνες που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της στο σπίτι τους στο Κορωπί

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα πρώτα 46 καταστήματα που κλείνουν τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

Ελλάδα Χτες
Ξεκινά η πρώτη φάση αναστολή της λειτουργίας καταστημάτων των ΕΛΤΑ στα αστικά κέντρα

Νέα εμφάνιση λύκου στη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την παρουσία του άγριου ζώου και κατέγραψε τον λύκο να κινείται σε δρόμο του οικισμού κοντά σε κάδους απορριμμάτων αναζητώντας τροφή