E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έξω φρενών» οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας ‑ «Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας»

Το χρονικό του περιστατικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2024 | 11:56

«Έξω φρενών» οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας ‑ «Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας»

Παροξυσμό προκάλεσε στους Τούρκους χρήστες του Instagram η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την εμφάνισή της στη Σμύρνη, έπειτα από την ανάρτηση αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι Τούρκοι σχολιαστές γέμισαν τον λογαριασμό της Ελληνίδας τραγουδίστριας με ύβρεις, υποτιμητικά σχόλια, εθνικιστικές κορώνες, σημαίες της Τουρκίας και εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ. Αρκετοί, δε, με αφορμή το γεγονός ότι η συναυλία ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Σμύρνη, έγραψαν στη Δέσποινα Βανδή «να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας», αναπαράγοντας έτσι την τουρκική εθνικιστική ρητορική σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922.

Η Δέσποινα Βανδή στην ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV (Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας) καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Μετά την ανακοίνωση αυτής της απόφασης, χιλιάδες Τούρκοι έχουν συρεύσει σε αναρτήσεις της τραγουδίστριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, να μην ξαναπεράσει τα σύνορα της χώρας τους και ότι θα έπρεπε να δείξει σεβασμό στον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Δείτε μερικά από τα σχόλια

Όλο το παρασκήνιο

Την απόφαση να ακυρώσει συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας που διοργάνωνε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) επειδή, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η Δέσποινα Βανδή.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV μετά την άρνηση της Ελληνίδας τραγουδίστριας, στη σκηνή της συναυλίας εμφανίστηκε η χορωδία του TEV η οποία θα εμφανιζόταν μαζί με την Δέσποινα Βανδή, και τραγούδησε τον ύμνο της Σμύρνης.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, και είπε ότι «η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας. Δώσαμε τόσους μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα χώματα και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδερφοσύνη και η φιλία θα κερδίσουν».

Αφού, δε, εξέφρασε την ελπίδα πως ό,τι συνέβη θα αποτελέσει ένα μάθημα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια, η κυρία Ντενιζλί συνέχισε λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κατεβάσουμε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία αυτή θα πρέπει να φύγει αμέσως από εδώ, ήρεμα και ειρηνικά. Αλλά ελπίζω ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας που έχει βαφτεί με αίμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το αεροδρόμιο που ... απαγόρευσε τις πιτζάμες και τα Crocs

Παράξενα 05.03.2026
Ανάρτηση του Tampa International Airport καλεί τους ταξιδιώτες να πουν «όχι» στις πιτζάμες – τι ισχύει πραγματικά

Η υπόθεση της ηθοποιού τηλεοπτικών σειρών που σόκαρε τις ΗΠΑ επιστρέφει στο προσκήνιο

Celebrity Stories 05.03.2026
Από μικρούς ρόλους στο Χόλιγουντ σε 18 χρόνια ομοσπονδιακής κάθειρξης

«Παρακαλώ, μην με αγγίζετε»: Το «ξέσπασμα» της Κέιτ Μος στο Παρίσι

Tabloid Χτες
Το αμήχανο σκηνικό με την Κέιτ Μος που κατέγραψε κάμερα έξω από το show του YSL, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι

«Σ`αγαπάμε»: Συγκινεί η ανάρτηση του Ντέιβιντ και της Βικτόρια Μπέκαμ για τα γενέθλια του Μπρούκλιν

Social Χτες
Οι δημόσιες ευχές του ζευγαριού για τα 27α γενέθλια του πρωτότοκου γιου τους, εν μέσω της οικογενειακής διαμάχης

Η Φαίη Σκορδά επιβεβαίωσε on air ότι παντρεύεται

TV Buzz Χτες
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της η παρουσιάστρια θα κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση της πριν το καλοκαίρι

Αναμπελ Σκόφιλντ: Πέθανε το μοντέλο και ηθοποιός στα 62 της από καρκίνο του εγκεφάλου

Tabloid Χτες
Νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα στο Λος Αντζελες και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Μπραντ Πιτ: Ποια είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που φημολογείται ότι είχε κοινή σκηνή μαζί του

Tabloid Χτες
Πολυτελές σκάφος μετέφερε τον ηθοποιό από την Ύδρα στην Αθήνα

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Καρφώνει» την Ιωάννα Τούνη ‑ «Δεν ασχολείσαι με το παρελθόν, όταν είσαι καλά»

Tabloid Χτες
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο, Βίκυ Δέτσικα

Μαρία Ηλιάκη: Η στιγμή που «πάγωσε» στον αέρα με την αποκάλυψη του Ίαν Στρατή

Tabloid Χτες
Η Μαρία Ηλιάκη έμεινε για λίγο άφωνη στον αέρα της εκπομπής «Νωρίς νωρίς», όταν ο Ίαν Στρατής της θύμισε μια ιστορία από το μακρινό παρελθόν

Το φούξια τρένο που έχει τρελάνει τους Αθηναίους, δείτε βίντεο μέσα από τον «πριγκιπικό» συρμό του ΗΣΑΠ

Social Χτες
Τα πρώτα βίντεο δημιούργησαν έκπληξη, ενώ αρκετοί πίστευαν πως πρόκειται για ΑΙ περιεχόμενο