E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έξω φρενών» οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας ‑ «Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας»

Το χρονικό του περιστατικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2024 | 11:56

«Έξω φρενών» οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας ‑ «Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας»

Παροξυσμό προκάλεσε στους Τούρκους χρήστες του Instagram η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την εμφάνισή της στη Σμύρνη, έπειτα από την ανάρτηση αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι Τούρκοι σχολιαστές γέμισαν τον λογαριασμό της Ελληνίδας τραγουδίστριας με ύβρεις, υποτιμητικά σχόλια, εθνικιστικές κορώνες, σημαίες της Τουρκίας και εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ. Αρκετοί, δε, με αφορμή το γεγονός ότι η συναυλία ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Σμύρνη, έγραψαν στη Δέσποινα Βανδή «να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας», αναπαράγοντας έτσι την τουρκική εθνικιστική ρητορική σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922.

Η Δέσποινα Βανδή στην ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV (Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας) καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Μετά την ανακοίνωση αυτής της απόφασης, χιλιάδες Τούρκοι έχουν συρεύσει σε αναρτήσεις της τραγουδίστριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, να μην ξαναπεράσει τα σύνορα της χώρας τους και ότι θα έπρεπε να δείξει σεβασμό στον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Δείτε μερικά από τα σχόλια

Όλο το παρασκήνιο

Την απόφαση να ακυρώσει συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας που διοργάνωνε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) επειδή, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η Δέσποινα Βανδή.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV μετά την άρνηση της Ελληνίδας τραγουδίστριας, στη σκηνή της συναυλίας εμφανίστηκε η χορωδία του TEV η οποία θα εμφανιζόταν μαζί με την Δέσποινα Βανδή, και τραγούδησε τον ύμνο της Σμύρνης.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, και είπε ότι «η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας. Δώσαμε τόσους μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα χώματα και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδερφοσύνη και η φιλία θα κερδίσουν».

Αφού, δε, εξέφρασε την ελπίδα πως ό,τι συνέβη θα αποτελέσει ένα μάθημα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια, η κυρία Ντενιζλί συνέχισε λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κατεβάσουμε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία αυτή θα πρέπει να φύγει αμέσως από εδώ, ήρεμα και ειρηνικά. Αλλά ελπίζω ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας που έχει βαφτεί με αίμα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπέρδεψαν τα αγγλικά στο Big Brother

Celebrity Stories 12.05.2025
Μαθήματα... greeklish στο Big Brother.

Θοδωρής Αθερίδης: Έπαθε εγκεφαλικό στο θέατρο – «Μούδιασαν ταυτόχρονα, η γλώσσα, το μάγουλο και το χέρι»

Celebrity Stories 12.05.2025
«Είναι περίεργα τα πράγματα που παθαίνεις όταν σου συμβαίνουν τέτοια»

Eurovision 2025: Η εμφάνιση της Κλαυδίας στο Τιρκουάζ Χαλί

Celebrity Stories 12.05.2025
Η τραγουδίστρια θα διαγωνιστεί στον Β` ημιτελικό του μουσικού διαγωνισμού με το κομμάτι «Αστερομάτα»

ΠΑΟΚ: Δάκρυσε ο Βιεϊρίνια στο τελευταίο του ματς ‑ Πώς τον αποχαιρέτησαν στην Τούμπα

Celebrity Stories 12.05.2025
Με Φερνάντο Σάντος και επετειακή φανέλα το «αντίο» στον Βιεϊρίνια - «Ήρθα εδώ μικρός, έγινα άνδρας, έγινα πατέρας, έγινα ένας από εσάς»

«Ήταν μαρτύριο!» – Ο διάσημος ηθοποιός που παραδέχτηκε πως δε μπορούσε να συγκρατηθεί στις ερωτικές σκηνές με σούπερ σταρ του Χόλιγουντ

Celebrity Stories 12.05.2025
Ο διάσημος ηθοποιός αποκάλυψε πως ο ανεκπλήρωτος έρωτάς του έκανε τα πράγματα… περίεργα και δύσκολα στα γυρίσματα με την πιο λατρεμένη σταρ του Χόλιγουντ

Η νέα μόδα στις επιχειρηματικές κινήσεις των διασήμων

Celebrity Stories 12.05.2025
H... ταυτόχρονη νέα επιχειρηματική κίνηση πολλών celebrities είναι ιδιαιτέρως ασυνήθιστη

Μπήκε στο σπίτι του γείτονα και έσωσε τον σκύλο του από τη φωτιά μόνο που… δεν υπήρχε φωτιά

Παράξενα 12.05.2025
Λίγο πριν, είχε σπάσει τον φράχτη με το αυτοκίνητό του

Αμπερ Χερντ: Ανακοίνωσε ότι έφερε μόνη της στον κόσμο δίδυμα

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός Αμπερ Χερντ, σε ηλικία 38 ετών, ανακοίνωσε με χαρά την άφιξη των διδύμων της, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού κατά τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας

Γρηγόρης Αρναούτογλου στη Ναταλία Γερμανού: «Αυτό που είπατε με έθιξε»

Tabloid Χτες
Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού βρέθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στον Alpha