E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έξω φρενών» οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας ‑ «Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας»

Το χρονικό του περιστατικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2024 | 11:56

«Έξω φρενών» οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας ‑ «Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας»

Παροξυσμό προκάλεσε στους Τούρκους χρήστες του Instagram η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την εμφάνισή της στη Σμύρνη, έπειτα από την ανάρτηση αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι Τούρκοι σχολιαστές γέμισαν τον λογαριασμό της Ελληνίδας τραγουδίστριας με ύβρεις, υποτιμητικά σχόλια, εθνικιστικές κορώνες, σημαίες της Τουρκίας και εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ. Αρκετοί, δε, με αφορμή το γεγονός ότι η συναυλία ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Σμύρνη, έγραψαν στη Δέσποινα Βανδή «να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας», αναπαράγοντας έτσι την τουρκική εθνικιστική ρητορική σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922.

Η Δέσποινα Βανδή στην ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV (Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας) καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Μετά την ανακοίνωση αυτής της απόφασης, χιλιάδες Τούρκοι έχουν συρεύσει σε αναρτήσεις της τραγουδίστριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, να μην ξαναπεράσει τα σύνορα της χώρας τους και ότι θα έπρεπε να δείξει σεβασμό στον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Δείτε μερικά από τα σχόλια

Όλο το παρασκήνιο

Την απόφαση να ακυρώσει συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας που διοργάνωνε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) επειδή, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η Δέσποινα Βανδή.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV μετά την άρνηση της Ελληνίδας τραγουδίστριας, στη σκηνή της συναυλίας εμφανίστηκε η χορωδία του TEV η οποία θα εμφανιζόταν μαζί με την Δέσποινα Βανδή, και τραγούδησε τον ύμνο της Σμύρνης.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, και είπε ότι «η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας. Δώσαμε τόσους μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα χώματα και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδερφοσύνη και η φιλία θα κερδίσουν».

Αφού, δε, εξέφρασε την ελπίδα πως ό,τι συνέβη θα αποτελέσει ένα μάθημα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια, η κυρία Ντενιζλί συνέχισε λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κατεβάσουμε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία αυτή θα πρέπει να φύγει αμέσως από εδώ, ήρεμα και ειρηνικά. Αλλά ελπίζω ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας που έχει βαφτεί με αίμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Δήλωσε ένοχη για επικίνδυνη οδήγηση για να αποφύγει τη φυλακή

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Είχε συλληφθεί με την υποψία οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών

Η Σίντνεϊ Σουίνι δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες με τον νέο της σύντροφο στο Instagram

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Η σχέση της 28χρονης ηθοποιού με τον 44χρονο μάνατζερ έγινε γνωστή τον περασμένο Σεπτέμβριο

Η Αφροδίτη Χατζημηνά αιφνιδίασε τον Γιώργο Λιάγκα: «Έχω μία κόρη 4,5 ετών»

E-Daily 3.Left 04.05.2026
«Δεν μου μοιάζει, μοιάζει στον πατέρα της», πρόσθεσε η τραγουδίστρια η οποία μεταμορφώθηκε σε Νατάσα Θεοδωρίδου

Κάμερον Ντίαζ: Μητέρα για τρίτη φορά στα 53 της – Η τρυφερή ανακοίνωση

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Η Κάμερον Ντίαζ και ο σύζυγός της Μπέντζι Μάντεν έγιναν για τρίτη φορά γονείς

Οι stars που ΔΕΝ θα δεις στο Met Gala 2026: Μποϊκοτάζ, απαγορεύσεις και δημόσιες κόντρες

E-Daily 1.Hero 04.05.2026
Από πολιτικές εντάσεις μέχρι καυστικά σχόλια, ορισμένα μεγάλα ονόματα φαίνεται πως μένουν εκτός της πιο λαμπερής βραδιάς της μόδας

Ιβάνα Κνολ: Η πιο σέξι οπαδός του Μουντιάλ έκανε τον καμεραμάν της Formula 1 να ξεχάσει τη δουλειά του

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Το εντυπωσιακό μοντέλο έχει 2,9 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram

Ο Στέλιος Ρόκκος προσποιήθηκε τον ζητιάνο στην Ιταλία: Φαίνεσαι καλοταϊσμένος, του είπε περαστική

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Ο τραγουδιστής δημοσίευσε ένα χιουμοριστικό βίντεο από το ταξίδι του

Η Τζέσικα Αλμπα έκλεισε τα 45 και «ζάλισε» με το αποκαλυπτικο της μπικίνι

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Η σειρά φωτογραφιών της Αλμπα μας έδωσε μια γεύση από τις ηλιόλουστες διακοπές της

Αφησε το Χόλιγουντ στην κορυφή της καριέρας του για έναν λόγο που συγκίνησε τον κόσμο

E-Daily 3.Left 04.05.2026
Ο αγαπημένος σταρ της κωμωδίας εξαφανίστηκε για σχεδόν 25 χρόνια και η απόφασή του έγινε σύμβολο ζωής

O Λάκης Λαζόπουλος ανακοίνωσε το τέλος της θεατρικής του διαδρομής – «Θέλω να βρω τον εαυτό μου»

E-Daily 3.Left Χτες
Τον Λάκη Λαζόπουλο υποδέχτηκε η Νίκη Λυμπεράκη στην εκπομπή «Πάμε μια βόλτά;», το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου