E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έξω φρενών» οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας ‑ «Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας»

Το χρονικό του περιστατικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/7/2024 | 11:56

«Έξω φρενών» οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας ‑ «Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας»

Παροξυσμό προκάλεσε στους Τούρκους χρήστες του Instagram η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει την εμφάνισή της στη Σμύρνη, έπειτα από την ανάρτηση αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι Τούρκοι σχολιαστές γέμισαν τον λογαριασμό της Ελληνίδας τραγουδίστριας με ύβρεις, υποτιμητικά σχόλια, εθνικιστικές κορώνες, σημαίες της Τουρκίας και εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ. Αρκετοί, δε, με αφορμή το γεγονός ότι η συναυλία ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Σμύρνη, έγραψαν στη Δέσποινα Βανδή «να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας», αναπαράγοντας έτσι την τουρκική εθνικιστική ρητορική σχετικά με την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922.

Η Δέσποινα Βανδή στην ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV (Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας) καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Μετά την ανακοίνωση αυτής της απόφασης, χιλιάδες Τούρκοι έχουν συρεύσει σε αναρτήσεις της τραγουδίστριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, να μην ξαναπεράσει τα σύνορα της χώρας τους και ότι θα έπρεπε να δείξει σεβασμό στον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Δείτε μερικά από τα σχόλια

Όλο το παρασκήνιο

Την απόφαση να ακυρώσει συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας που διοργάνωνε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) επειδή, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο της εκδήλωσης αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η Δέσποινα Βανδή.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV μετά την άρνηση της Ελληνίδας τραγουδίστριας, στη σκηνή της συναυλίας εμφανίστηκε η χορωδία του TEV η οποία θα εμφανιζόταν μαζί με την Δέσποινα Βανδή, και τραγούδησε τον ύμνο της Σμύρνης.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, και είπε ότι «η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας. Δώσαμε τόσους μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα χώματα και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδερφοσύνη και η φιλία θα κερδίσουν».

Αφού, δε, εξέφρασε την ελπίδα πως ό,τι συνέβη θα αποτελέσει ένα μάθημα για την Ελληνίδα τραγουδίστρια, η κυρία Ντενιζλί συνέχισε λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κατεβάσουμε την αφίσα του Ατατούρκ. Η κυρία αυτή θα πρέπει να φύγει αμέσως από εδώ, ήρεμα και ειρηνικά. Αλλά ελπίζω ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας που έχει βαφτεί με αίμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Καιριδής και Χρήστος Κατσώτης «σφάχτηκαν» on air: «Θα μας στείλετε φυλακή», «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε»

TV Buzz 02.02.2026
Η ατάκα του «γαλάζιου» βουλευτή για τα «κόκκινα συνδικάτα» που κατέστρεψαν το Πέραμα προκάλεσαν την έκρηξη του βουλευτή του ΚΚΕ

Βίντεο: Ιάπωνας αθλητής βόλεϊ χτύπησε κατά λάθος επόπτη και ζήτησε την πιο θεαματική συγγνώμη

Παράξενα 02.02.2026
Ο Γιούτζι Νισίντα, ένας σταρ παγκόσμιου επιπέδου στο χώρο του βόλεϊ, πρωταγωνίστησε σ` ένα απίθανο περιστατικό στο All Star Game που διεξήχθη στο Κόμπε

Στο νοσοκομείο ο Κώστας Σόμμερ ‑ Η ανάρτησή του

Tabloid 02.02.2026
Ο γνωστός ηθοποιός πόσταρε μέσω instagram την περιπέτεια της υγείας του

Grammy 2026: Η Σερ ανακοίνωσε ως νικητή νεκρό καλλιτέχνη και έφυγε από την σκηνή πριν ολοκληρώσει

Tabloid 02.02.2026
Η Σερ ανέβηκε στην σκηνή το βράδυ της Κυριακής στο Λος Αντζελες για να παραλάβει το βραβείο για το συνολικό έργο της στη μουσική

Χάμιλτον – Καρντάσιαν: Μυστική συνάντηση στην Αγγλία και φήμες για σχέση

Tabloid 02.02.2026
Οι δυο τους πέρασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πολυτελές Estelle Manor, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας και ενισχύοντας τα σενάρια

Η χιουμοριστική, αλλά νυσταγμένη «καλημέρα» του Αρκά και η «δύναμη» του καφέ

Χιούμορ 02.02.2026
Το σκίτσο για το ξεκίνημα της εβδομάδας

Κατερίνα Καραβάτου: Απάντησε οn camera για τη σύγκριση με την Ελένη Τσολάκη

Tabloid 02.02.2026
Η παρουσιάστρια, μιλώντας στην κάμερα του OPEN και στον δημοσιογράφο Γιώργο Βιολέντη, δεν απέφυγε να σχολιάσει και τα νούμερα τηλεθέασης

«Καλημέρα Ελλάδα»: Το νέο πρόσωπο μετά την αποχώρηση της Αννας Λιβαθυνού

Media 02.02.2026
Ο Παναγιώτης Στάθης καλωσόρισε τον νέο του συνεργάτη, Στέφανο Σίσκο, μετά το τέλος της Αννας Λιβαθυνού από το «Καλημέρα Ελλάδα»

Survivor: Ο Gio Kay αποχώρησε οικειοθελώς από το παιχνίδι – Η ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού

Media 02.02.2026
Εκτός Survivor ο Gio Kay, μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού που αιφνιδίασε τους παίκτες στο συμβούλιο του νησιού