E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η στιγμή που η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μη γιουχάρει τη Δέσποινα Βανδή: «Να της γίνει ιστορικό μάθημα»

«Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης», τόνισε

Δημοσίευση 18/7/2024 | 10:39

Η στιγμή που η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μη γιουχάρει τη Δέσποινα Βανδή: «Να της γίνει ιστορικό μάθημα»

Ένα «θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Βανδή σημειώθηκε στο Τσεσμέ της Σμύρνης, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής συναυλίας που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV), στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει η τραγουδίστρια.

Όταν η Δέσποινα Βανδή αντιλήφθηκε πως στον χώρο υπήρχαν αναρτημένες σημαίες του Κεμάλ Ατατούρκ αρνήθηκε να πάρει μέρος στη μουσική εκδήλωση, ακυρώνοντας την εμφάνισή της.

«Με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στην προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία μου, ανακοινώνω ότι για λόγους που έχουν σχέση με την αποκλειστική ευθύνη του Τουρκικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (το οποίο μονομερώς αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία, δίνοντάς της μία απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική διάσταση) δεν είναι δυνατή η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη εκδήλωση», ανέφερε η Δέσποινα Βανδή σε ανάρτησή της στο Instagram για το περιστατικό.

Μετά την ακύρωση της εμφάνισης της Δέσποινας Βανδή, η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, ανέβηκε στη σκηνή και εξήγησε στο κοινό ότι η τραγουδίστρια δεν θα τραγουδήσει «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Ζήτησε μάλιστα να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα» προσέθεσε η δήμαρχος και, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV, συνέχισε σε έντονο ύφος σημειώνοντας: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη» σημείωσε η δήμαρχος.

Στη σκηνή εμφανίστηκε αντί της Δέσποινας Βανδή η χορωδία του Ιδρύματος TEV, η οποία μαζί με το ακροατήριο τραγούδησε το «Εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που έχουν υιοθετήσει κυρίως οι εθνικιστές κεμαλιστές και εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη και την ήττα του ελληνικού στρατού το 1922.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν κατέθεσε κανένα ποσό στον τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1», είπε ο Λιάγκας για τον Μαζωνάκη

TV Buzz 29.12.2025
«Για να αποκατασταθεί η αλήθεια», πρόσθεσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1

Καινούργιου σε Συνατσάκη: «Γιατί το κάνεις τώρα που διανύω τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης μου;»

TV Buzz 29.12.2025
Την δική της απάντηση θέλησε να δώσει η Κατερίνα Καινούργιου

Η Αντζυ Σαμίου έδειξε το νέο look στα μαλλιά της, δείτε βίντεο

Social 29.12.2025
Νέο κούρεμα, έγραψε η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της

Ο Σάκης Ρουβάς σήκωσε τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του σκίστηκε το παντελόνι, δείτε βίντεο

Social 29.12.2025
«Ένα παντελόνι παραπάνω, ξέρετε πόσα έχω σκίσει...» σχολίασε ο Σάκης Ρουβάς

Σκοτεινά Χριστούγεννα στο Χόλιγουντ: Η νύχτα που ο Charlie Sheen έχασε τον έλεγχο

Celebrity Stories 29.12.2025
Ένα χριστουγεννιάτικο ξέσπασμα, ένα μαχαίρι και ένα διαζύγιο-σοκ

Ποιες Ελληνίδες celebrities έγιναν μαμάδες το 2025

Tabloid 29.12.2025
Ποιες ήταν οι γυναίκες της εγχώριας showbiz που έζησαν το δικό τους baby boom μέσα στο 2025;

Σώτης Βολάνης: «Μπορεί να μου έφυγαν και 600.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν το μετανιώνω»

Tabloid Χτες
«Αλλαζα αυτοκίνητα κάθε δύο εβδομάδες, οι γονείς μου αγανάκτησαν», είπε ο τραγουδιστής

Η Νίνα Ντόμπρεβ ποζάρει με μαγιό σε σάουνα και δηλώνει ότι είναι... σε «λειτουργία πτήσης»

Social Χτες
Η ηθοποιός έδειξε πώς περνάει τις ημέρες των Χριστουγέννων

Μαίρη Συνατσάκη: Ο δημόσιος απολογισμός με αφορμη τα 41α γενέθλιά της – «Κατάλαβα ότι εγώ είμαι το πρόβλημα»

Tabloid Χτες
Τα 41α γενέθλιά της γιόρτασε το βράδυ του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου η Μαίρη Συνατσάκη μαζί με τη δίδυμη αδελφή της, Αλίκη και όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα