E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η στιγμή που η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μη γιουχάρει τη Δέσποινα Βανδή: «Να της γίνει ιστορικό μάθημα»

«Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης», τόνισε

Δημοσίευση 18/7/2024 | 10:39

Η στιγμή που η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μη γιουχάρει τη Δέσποινα Βανδή: «Να της γίνει ιστορικό μάθημα»

Ένα «θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Βανδή σημειώθηκε στο Τσεσμέ της Σμύρνης, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής συναυλίας που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV), στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει η τραγουδίστρια.

Όταν η Δέσποινα Βανδή αντιλήφθηκε πως στον χώρο υπήρχαν αναρτημένες σημαίες του Κεμάλ Ατατούρκ αρνήθηκε να πάρει μέρος στη μουσική εκδήλωση, ακυρώνοντας την εμφάνισή της.

«Με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στην προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία μου, ανακοινώνω ότι για λόγους που έχουν σχέση με την αποκλειστική ευθύνη του Τουρκικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (το οποίο μονομερώς αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία, δίνοντάς της μία απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική διάσταση) δεν είναι δυνατή η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη εκδήλωση», ανέφερε η Δέσποινα Βανδή σε ανάρτησή της στο Instagram για το περιστατικό.

Μετά την ακύρωση της εμφάνισης της Δέσποινας Βανδή, η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, ανέβηκε στη σκηνή και εξήγησε στο κοινό ότι η τραγουδίστρια δεν θα τραγουδήσει «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Ζήτησε μάλιστα να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα» προσέθεσε η δήμαρχος και, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV, συνέχισε σε έντονο ύφος σημειώνοντας: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη» σημείωσε η δήμαρχος.

Στη σκηνή εμφανίστηκε αντί της Δέσποινας Βανδή η χορωδία του Ιδρύματος TEV, η οποία μαζί με το ακροατήριο τραγούδησε το «Εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που έχουν υιοθετήσει κυρίως οι εθνικιστές κεμαλιστές και εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη και την ήττα του ελληνικού στρατού το 1922.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αυτοβιογραφία που άνοιξε παλιές πληγές: Aπιστίες, χωρισμοί και showbiz

Tabloid 20.04.2026
Η Lena Dunham λέει την αλήθεια για τις σχέσεις της

Ζέτα Μακρυπούλια ‑ Αντώνης Ρέμος: Κοινή τηλεοπτική εμφάνιση μετά από χρόνια

Tabloid Χτες
Η ευχή του τραγουδιστή στην παρουσιάστρια

Βίκυ Σταυροπούλου: Η αντίδραση on air όταν ρωτήθηκε για τον γάμο της κόρης της, Δανάης Μπάρκα

Tabloid Χτες
Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» μίλησε η Βίκυ Σταυροπούλου την Κυριακή 19 Απριλίου, με αφορμή την έναρξη της παράστασης «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα» στη Θεσσαλονίκη

Στέλιος Κρητικός: Η απίστευτη ιστορία με τον Γιώργο Νταλάρα: «Τον έπιασε από το μανίκι και φώναξε την αστυνομία»

Tabloid Χτες
Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και τον δημοσιογράφο, Σπύρο Ραφαήλ Κεραμίδα παραχώρησε ο Στέλιος Κρητικός

Λευτέρης Πετρούνιας ‑ Βασιλική Μιλλούση: Η 6χρονη κόρη τους κατέκτησε τα πρώτα της χρυσά μετάλλια

Tabloid Χτες
Η Σοφία Πετρούνια, κόρη των Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και πρωταθλήτριας Βασιλικής Μιλλούση, ξεχωρίζει ήδη στην ενόργανη γυμναστική

Μάρω Κοντού: Η τραυματική ατάκα της γιαγιάς της όταν της είπε ότι θα γίνει ηθοποιός

Tabloid Χτες
Πρεμιέρα έκανε το βράδυ του Σαββάτου (18/04) η νέα εκπομπή του MEGA, “Πάμε μια βόλτα;”, με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη και πρώτη καλεσμένη την αγαπημένη Μάρω Κοντού

Ούτε 50.000, ούτε 100.000: To αστρονομικό ποσό που θέλει η JLo για 10 λεπτά πλάι στη Βίσση στο ΟΑΚΑ

Tabloid Χτες
Η Αννα Βίσση ετοιμάζεται για μια ιστορική συναυλία στο ΟΑΚΑ, με το ενδιαφέρον του κοινού να ξεπερνά κάθε προσδοκία και την παραγωγή να εξετάζει ακόμη και διεθνείς συνεργασίες.

Μαίρη Αργυριάδου: Η πρώτη αντίδραση στην κάμερα για την σχέση της με τον Κώστα Δόξα

Tabloid Χτες
Τεράστια έκπληξη προκλήθηκε μετά το ρεπορτάζ που θέλει τον Κώστα Δόξα να βρίσκεται σε σχέση με την Μαίρη Αργυριάδου, αφού δεν είχε ακουστεί καμία φήμη μέχρι και σήμερα

Κατερίνα Καραβάτου: Το «ατύχημα» που είχε κατά τη διάρκεια του ύπνου της – «Πονάω πάρα πολύ»

Tabloid Χτες
Ένα μικρό «ατύχημα» είχε κατά τη διάρκεια του ύπνου της η Κατερίνα Καραβάτου, η οποία θέλησε να το μοιραστεί με τους συνεργάτες της αλλά και τους τηλεθεατές

J2US: Αποχώρησε οικειοθελώς ο Gio Kay ‑ «Δεν μπορώ να συνεχίσω για προσωπικούς λόγους»

Tabloid Χτες
Μια απρόσμενη εξέλιξη σημειώθηκε στο τελευταίο live του J2US

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Λύγισε» στο πλατό του Moments με την συγκινητική έκπληξη του γιου του

Tabloid Χτες
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Moments το βράδυ του Σαββάτου 18/4.