E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η στιγμή που η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μη γιουχάρει τη Δέσποινα Βανδή: «Να της γίνει ιστορικό μάθημα»

«Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης», τόνισε

Δημοσίευση 18/7/2024 | 10:39

Η στιγμή που η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μη γιουχάρει τη Δέσποινα Βανδή: «Να της γίνει ιστορικό μάθημα»

Ένα «θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Βανδή σημειώθηκε στο Τσεσμέ της Σμύρνης, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής συναυλίας που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV), στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει η τραγουδίστρια.

Όταν η Δέσποινα Βανδή αντιλήφθηκε πως στον χώρο υπήρχαν αναρτημένες σημαίες του Κεμάλ Ατατούρκ αρνήθηκε να πάρει μέρος στη μουσική εκδήλωση, ακυρώνοντας την εμφάνισή της.

«Με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στην προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία μου, ανακοινώνω ότι για λόγους που έχουν σχέση με την αποκλειστική ευθύνη του Τουρκικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (το οποίο μονομερώς αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία, δίνοντάς της μία απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική διάσταση) δεν είναι δυνατή η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη εκδήλωση», ανέφερε η Δέσποινα Βανδή σε ανάρτησή της στο Instagram για το περιστατικό.

Μετά την ακύρωση της εμφάνισης της Δέσποινας Βανδή, η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, ανέβηκε στη σκηνή και εξήγησε στο κοινό ότι η τραγουδίστρια δεν θα τραγουδήσει «επειδή θέλει να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ». Ζήτησε μάλιστα να μην τη «γιουχάρουν» γιατί, όπως είπε, «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου».

«Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα» προσέθεσε η δήμαρχος και, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο NTV, συνέχισε σε έντονο ύφος σημειώνοντας: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη» σημείωσε η δήμαρχος.

Στη σκηνή εμφανίστηκε αντί της Δέσποινας Βανδή η χορωδία του Ιδρύματος TEV, η οποία μαζί με το ακροατήριο τραγούδησε το «Εμβατήριο της Σμύρνης», τον ύμνο που έχουν υιοθετήσει κυρίως οι εθνικιστές κεμαλιστές και εξυμνεί την είσοδο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη και την ήττα του ελληνικού στρατού το 1922.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Dakota Johnson: Νέα σελίδα στην προσωπική της ζωή – Πιασμένη χέρι‑χέρι με διάσημο σταρ στο L.A.

Tabloid 28.01.2026
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση που φουντώνει τα σενάρια για νέο ειδύλλιο μετά τον χωρισμό από τον Chris Martin

Στέφανος Κωνσταντινίδης και Έλενα Πολυκάρπου «αρπάχτηκαν» στον αέρα

TV Buzz Χτες
«Μην το κάνεις αυτό, ρε Έλενα» – «Μην χτυπάς το χέρι στο τραπέζι»

Χώρισε η Κατερίνα Παπουτσάκη

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός και ο επιχειρηματίας Θάνος Χατζόπουλος ήταν μαζί για 16 μήνες

Χώρισε η Bella Hadid

Tabloid Χτες
Οριστικό τέλος για το μοντέλο και τον καουμπόι σύντροφό της, Αντάν Μπανουέλος

O Θοδωρής Μαραντίνης εντάσσεται στο δυναμικό του ΡΥΘΜΟΥ 9.49!

Media Χτες
Ο Θοδωρής μπαίνει στο ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού κι έρχεται στον αέρα του ΡΥΘΜΟΥ 9.49 για μια εκπομπή γεμάτη εκπλήξεις και πολλή μουσική!

Ο Βενσάλ Κασέλ πιάστηκε να χαζεύει τα πόδια της Κάρλα Μπρούνι

Tabloid Χτες
Δίπλα στον Γάλλο ηθοποιό ήταν η σύντροφός του, Νάρα Μπαπτίστα - Δείτε το βίντεο

Τσιμτσιλή για Μουτσινά: «Έχει βγάλει πολλά χρήματα από την τηλεόραση! Δηλαδή κλαίνε οι χήρες…»

Tabloid Χτες
Όσα είπε μετά τις δηλώσεις Μουτσινά για την τηλεόραση