E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπορεί το ΑΙ να σου γράψει την διπλωματική εργασία χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς;

Τα έγγραφα των εξετάσεων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη δεν εντοπίζονται στο 94% των περιπτώσεων, σύμφωνα με μελέτη

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 9/7/2024 | 00:28

Μπορεί το ΑΙ να σου γράψει την διπλωματική εργασία χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς;
Φωτογραφία από Karolina Kaboompics

Είναι σχεδόν αδύνατο να ανιχνευθούν έγγραφα που έχουν δημιουργηθεί από AI που υποβάλλονται για εξετάσεις, σύμφωνα με μια μελέτη. Aρα διπλωματικές εργασίες και εξετάσεις είναι πλέον ευάλωτες ... στην κλεψιά!

Σχεδόν όλες οι υποβολές που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) πέρασαν απαρατήρητες σε μια πρόσφατη δοκιμή των συστημάτων εξετάσεων των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι εργασίες που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη έλαβαν επίσης κατά μέσο όρο υψηλότερους βαθμούς σε σύγκριση με αυτές που γράφτηκαν από πραγματικούς φοιτητές, διαπίστωσαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να περάσει εξετάσεις, γεγονός που οδήγησε ορισμένα σχολεία και πανεπιστήμια να απαγορεύσουν στους μαθητές να χρησιμοποιούν διαθέσιμα εργαλεία AI, όπως το ChatGPT.

Ωστόσο, η εφαρμογή αυτού του κανόνα αποδείχθηκε πρόκληση, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Οι ερευνητές υπέβαλαν εξετάσεις γραμμένες από AI για πέντε διαφορετικά μαθήματα για προπτυχιακό πτυχίο ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο.

Διαπίστωσαν ότι το 94 τοις εκατό αυτών των υποβολών δεν εντοπίστηκαν σε αυτό που αποκαλούσαν «δοκιμή Turing» - η οποία δοκιμή πήρε το όνομά της από τον Βρετανό μαθηματικό και επιστήμονα υπολογιστών Alan Turing το 1950, αυτό μετρά την ικανότητα μιας μηχανής να επιδεικνύει ευφυή συμπεριφορά παρόμοια με αυτή ενός ανθρώπου.

«Εξαιρετικά ανησυχητικό»

Οι συγγραφείς είπαν ότι το εύρημα ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό», ειδικά καθώς το «περιεχόμενο των απαντήσεων που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη» δεν τροποποιήθηκε από τους ερευνητές. «Συνολικά, το ποσοστό ανίχνευσης 6 τοις εκατό πιθανότατα υπερεκτιμά την ικανότητά μας να ανιχνεύουμε τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε πραγματικό κόσμο για να εξαπατήσουμε στις εξετάσεις», σημείωσαν στη μελέτη, προσθέτοντας ότι θα ήταν πιο εύλογο οι μαθητές να τροποποιήσουν την έξοδο της τεχνητής νοημοσύνης για να το κάνουν λιγότερο ανιχνεύσιμο.

Επιπλέον, στο 83,4 τοις εκατό των περιπτώσεων, οι υποβολές που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη πέτυχαν υψηλότερους βαθμούς σε σύγκριση με μια τυχαία επιλεγμένη ομάδα του ίδιου αριθμού εξετάσεων από πραγματικούς μαθητές.

Μια εξαίρεση ήταν μια ενότητα που περιλάμβανε πιο αφηρημένο συλλογισμό, κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη δυσκολεύεται να διαχειριστεί σε σύγκριση με πραγματικούς μαθητές.

«Τα αποτελέσματα του «Examinations Turing Test» καλούν τον παγκόσμιο εκπαιδευτικό τομέα να αποδεχθεί μια νέα κανονικότητα και αυτό ακριβώς κάνουμε στο Πανεπιστήμιο», ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης σε δήλωση..

Οι ερευνητές εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με την ακαδημαϊκή ακεραιότητα υπό το φως αυτών των ευρημάτων και πρότειναν ότι οι υπό επίβλεψη, αυτοπροσώπως εξετάσεις θα μπορούσαν να μετριάσουν το πρόβλημα.

Ωστόσο, καθώς τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να εξελίσσονται και να επικρατούν σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, τα πανεπιστήμια μπορεί να χρειαστεί να εξερευνήσουν τρόπους ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση ως μέρος του «νέου κανονικού».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Burneshas: Οι «ορκισμένες παρθένες» που επιλέγουν να ζουν ως άνδρες

Ιστορικά 23.10.2024
Γυναίκες της Β. Αλβανίας που ζουν ως άνδρες από μια ηλικία και μετά

Μπορεί ένα είδος μουσικής να επηρεάσει αρνητικά τη νεολαία;

Focus On 23.10.2024
Ο Κώστας Σαββόπουλος, ΥΔ και συγγραφέας, μιλάει για τη βία και το σεξισμό στη ραπ

10 αξέχαστα ρητά του Ζαν ‑ Πωλ Σαρτρ

Stories Χτες
Σαν σήμερα το 1964, ο Ζαν – Πωλ Σαρτρ προς έκπληξη όλων, αρνήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Γιατί δεν πρέπει να μαζεύουμε τα φύλλα από κάτω

Νέα Εποχή Χτες
Πως επηρεάζεται η άγρια ζωή

Η αληθινή οικογένεια ­«Ανταμς»

Πρόσωπα Χτες
Κυνηγά φαντάσματα και ταξιδεύει με νεκροφόρα

Όταν τα τακούνια στα παπούτσια ήταν αντρική υπόθεση

Stories Προχτές
Οι άνδρες φορούσαν ψηλά τακούνια τον 10ο αιώνα στην Περσία.

Το κοινό πρόβλημα με τα smartphones που έκανε πλούσιο έναν φοιτητή

Stories Προχτές
Το κινητό ως γνωστόν κλείνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή

Η χώρα που βυθίζεται στο σκοτάδι

Νέα Εποχή Προχτές
Δέκα εκατομμύρια κάτοικοι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ο άνδρας που άφησε τη δουλειά του για να παίξει video games και πέθανε

Stories Προχτές
Έπαιζε 50 ώρες σχεδόν συνεχόμενα