E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία εξπρές σήμερα, χτύπησε το 112 στην Αττική για ισχυρές καταιγίδες

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ που προειδοποιεί ειδικά για την Αττική ότι σε τοπικό επίπεδο η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών

Δημοσίευση 4/7/2024 | 12:37

Κακοκαιρία εξπρές σήμερα, χτύπησε το 112 στην Αττική για ισχυρές καταιγίδες

Μήνυμα από το 112 εστάλη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα κινητά των κατοίκων της Αττικής καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού από το «κύμα» κακοκαιρίας που επηρεάζει από χθες τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και την υψηλή κεραυνική δραστηριότητα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα από το 112 «σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών».

Λίγα λεπτά αργότερα, μάλιστα, η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού στο οποίο επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν σήμερα:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Από νωρίς το πρωί, η κακοκαιρία επηρεάζει σημαντικά περιοχές της βόρειας Ελλάδας και κυρίως την ανατολική Μακεδονία και μέρος της κεντρικής, όπως ανέφερε σε σημερινή ανάρτησή του στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Σε ανάρτησή σου στην πλατφόρμα X, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καλημέρα σας. Η παρούσα κατάσταση επιβεβαιώνει τα προγνωστικά σε ότι αφορά στο πρώτο μέρος του έκτακτου, με τις καταιγίδες να επηρεάζουν την ανατολική Μακεδονία και μέρος της Κεντρικής με ραγδαιοτητα ,αλλά χωρίς μεγάλα ύψη υετού. Επανεξέταση των προγνωστικών για τις υπόλοιπες περιοχές σε λίγες ώρες, ώστε στην ( τελευταία) επικαιροποίηση του έκτακτου να δοθούν ακριβέστερες χρονικές και τοπικές πληροφορίες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 12χρονος που νοσηλεύεται στο Αγλαΐα Κυριακού

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Μετά από πολύωρα χειρουργεία, μάχη για τη ζωή του δίνει στη ΜΕΘ ο 12χρονος που είχε τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο.

Δύο Αυστραλές, σύζυγοι τζιχαντιστών, κατηγορούνται για κράτηση σκλάβας στη Συρία

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Επέστρεψαν στην Αυστραλία μετά από δέκα χρόνια σε συριακό καταυλισμό-φυλακή.

Χανταϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ‑ Τα συμπτώματα

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Συνολικά πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έχουν προκαλέσει συναγερμό ενώ τρείς άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους

Πατίνια εκτός ελέγχου: Βίντεο με ταχύτητες 120 χλμ στη Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Πλήρης ασυδοσία και έλλειψη μέτρων ασφαλείας

Επέλαση αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές

E-Daily 2.TopNews 08.05.2026
Να πλύνεις το αυτοκίνητό σου ή όχι;

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left Χτες
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο