E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

New York Times: Ο Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ

Είπε ότι αν δεν πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες, ίσως δεν μπορέσει να σώσει την υποψηφιότητά του

Δημοσίευση 3/7/2024 | 18:26

New York Times: Ο Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ

Προβληματισμό ακόμη και στον ίδιο τον Τζο Μπάιντεν φέρεται ότι προκαλεί η καταστροφική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη Πέμπτη, με τους New York Times να αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είπε σε βασικό του σύμμαχο ότι γνωρίζει ότι ίσως δεν μπορέσει να σώσει την υποψηφιότητά του, εάν δεν καταφέρει να πείσει το κοινό τις επόμενες ημέρες ότι είναι κατάλληλος για τη θέση.

Ο πρόεδρος, όπως είπε ο βασικός σύμμαχός του, εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένος στη μάχη για την επανεκλογή του. Ωστόσο κατανοεί ότι οι επόμενες εμφανίσεις ενόψει του εορταστικού Σαββατοκύριακου είναι κρίσιμες και πρέπει να πάνε καλά. Στο πρόγραμμά του βρίσκεται μία συνέντευξη που θα δώσει την Παρασκευή στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC News, καθώς και προεκλογικές στάσεις σε Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν.

«Ξέρει ότι αν έχει άλλες δύο παρόμοιες εμφανίσεις (σ.σ. όπως στο ντιμπέιτ) θα είμαστε σε διαφορετικό σημείο μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου, δήλωσε στους New York Times ο σύμμαχός του, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Εξετάζει αν μπορεί να ανακάμψει

Η φράση είναι η πρώτη ένδειξη που δείχνει ότι ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει σοβαρά εάν μπορεί να ανακάμψει μετά την εμφάνισή του στη σκηνή του ντιμπέιτ. Ήδη, η αμερικανική κοινωνία εκφράζει ανησυχίες τόσο για τη βιωσιμότητά του ως υποψήφιος όσο και για το εάν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του Αμερικανού προέδρου για άλλα τέσσερα χρόνια.

Κορυφαίος σύμβουλος του κ. Μπάιντεν, ο οποίος επίσης μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει την κατάσταση, δήλωσε ότι ο πρόεδρος «γνωρίζει καλά την πολιτική πρόκληση που αντιμετωπίζει». Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Αξιωματούχοι της προεκλογικής εκστρατείας παρακολουθούσαν νευρικά τις δημοσκοπήσεις, αναγνωρίζοντας ότι τα κακά νούμερα θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν την κρίση. Μια δημοσκόπηση του CBS News την Τετάρτη έδειξε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν από το ντιμπέιτ με 50% έναντι 48% σε εθνικό επίπεδο.

Μάχη πολιτικής επιβίωσης

Ο Μπάιντεν προσεγγίζει σιγά σιγά τους Δημοκρατικούς εκλεγμένους αξιωματούχους και έχει προγραμματίσει συνάντηση με κυβερνήτες των Δημοκρατικών το βράδυ της Τετάρτης. Παράλληλα, συνεχίζει να προσεγγίζει ανθρώπους που εμπιστεύεται εδώ και καιρό και έχει πει σε τουλάχιστον ένα άτομο ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο ότι τα σχέδιά του να στραφεί το ενδιαφέρον στον Ντόναλντ Τραμπ και να ξεχαστεί η εμφάνισή του στο ντιμπέιτ μπορεί να μην αποδώσουν.

Αρκετοί σύμμαχοι του Μπάιντεν, ο οποίος συσκέπτεται με την οικογένεια και τους συμβούλους του μετά το ντιμπέιτ της Πέμπτης, υπογράμμισαν ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να δίνει τη μάχη της πολιτικής του ζωής. Ο ίδιος βλέπει τη μάχη και ως μια ευκαιρία για να επιστρέψει, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του που μετρά μισό αιώνα.

Παράλληλα, συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να πείσει τους ψηφοφόρους, τους χρηματοδότες και τους πολιτικούς ότι η επίδοσή του στο ντιμπέιτ ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση μοτοσικλέτας στο Περιστέρι: «Καρφώθηκα κάτω από ένα τζιπ, είχα πολλή αιμορραγία»

Ελλάδα 09.05.2025
«Θα το κυνηγήσουμε δικαστικά, προσπαθούμε να βρούμε τον οδηγό του αυτοκινήτου»

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Ένας ανήλικος τραυματίας

Ελλάδα 09.05.2025
Ατομα που επέβαιναν σε όχημα φέρεται να πυροβόλησαν έναν πεζό

Αυστηρότερο το πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Πολιτική 09.05.2025
Οι παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια και τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ

Ηλικιωμένος ανακύκλωσε… κατά λάθος 20.000 ευρώ

Ελλάδα 09.05.2025
Ευτυχώς, τα πήρε πίσω από το άτομο που τα βρήκε

Τραγωδία στην Ανδρο: Γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα

Ελλάδα 09.05.2025
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αγροτικό Ιατρείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

Ελλάδα 09.05.2025
«Έμαθε για την περιουσία της από την πρώην νύφη της», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Πώς ένα ρατσιστικό σχόλιο μπορεί να συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια

Κόσμος 09.05.2025
Η τοπική κοινωνία του Ρότσεστερ στη Μινεσότα μοιάζει διχασμένη μπροστά σε μια ρατσιστική επίθεση με θύμα ένα πεντάχρονο αγόρι

Ο Αρης Μουγκοπέτρος πήρε εξιτήριο μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας

Ελλάδα 09.05.2025
Ο μουσικός τραυματίστηκε όταν έσκασε κροτίδα στα χέρια του με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δύο δάχτυλα του

ΕΕ και Ουκρανία ετοιμάζουν ειδικό δικαστήριο για τα ρωσικά εγκλήματα – «Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος»

Κόσμος 09.05.2025
Παράλληλα, εγκρίθηκε 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας

Καταδικάστηκε πρώην διοικητής νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας που είχε κακοποιήσει σeξουαλικά εργαζόμενη

Ελλάδα 09.05.2025
Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από την εργαζόμενη για τέλεση γενετήσιων πράξεων από τον κατηγορούμενο το 2021