E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι ‑ Πού θα χτυπήσει η 48ωρη κακοκαιρία

Ξεκινάει διήμερη κακοκαιρία

Δημοσίευση 3/7/2024 | 08:17

Καιρός: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι ‑ Πού θα χτυπήσει η 48ωρη κακοκαιρία

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (2/7) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως:

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από το μεσημέρι της Τέταρτης (3/7) έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (4/7) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).

β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

«Το "Διάγραμμα της αλήθειας"»

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το επόμενο διήμερο, Τετάρτη και Πέμπτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απαριθμεί τις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία, ενώ, όπως αναφέρει, η αστάθεια θα υποχωρήσει από την Παρασκευή (5/7), όπου το σκηνικό θα αρχίσει να θυμίζει και πάλι καλοκαίρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνδυαστεί με ισχυρούς ανέμους, αυξάνοντας ξανά τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι για την κακοκαιρία που έρχεται η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ η Πολιτική Προστασία εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες και συστάσεις προς τους πολίτες.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΤΟ "ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΙΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

Μια εικόνα χίλιες λέξεις… Ο έντονα άστατος καιρός φαίνεται να εστιάζεται προς τα ανατολικά και βόρεια κι έτσι περιοχές όπως η Μακεδονία, πρόσκαιρα η Ήπειρος, η Θράκη, η Θεσσαλία, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η κεντρική και βόρεια Εύβοια, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο, αλλά και η κεντρική - βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για εκδήλωση τοπικά έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Από Παρασκευή η αστάθεια υποχωρεί και παραδίδει τη σκυτάλη στη ζέστη, στους βοριάδες - μελτέμια και άρα στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.
Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!».

Ο καιρός σήμερα

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 28 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθεί, το βίντεο με την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βασίλης Μπισμπίκης: Δεν εγκατέλειψα, δεν κρύφτηκα, δεν άφησα κανέναν, αυτή είναι η αλήθεια

Ελλάδα 29.09.2025
Ο ηθοποιός ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 8 Οκτωβρίου

Βασίλης Μπισμπίκης: Αφέθηκε ελεύθερος

Ελλάδα 29.09.2025
Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου η δίκη του Βασίλη Μπισμπίκη

Θλίψη στον κόσμο της ενόργανης: Πέθανε 19χρονος αθλητής μετά από τραυματισμό σε προπόνηση

Αθλητικά Νέα 29.09.2025
Νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας για δώδεκα ημέρες

Μακελειό σε εκκλησία Μορμόνων στο Μίσιγκαν: Αυτός είναι ο 40χρονος δράστης

Κόσμος 29.09.2025
Πρώην πεζοναύτης, βετεράνος του Ιράκ

Η Σουηδία στέλνει ραντάρ και στρατιωτικά συστήματα anti‑drones στη Δανία

Κόσμος 29.09.2025
Τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να φιλοξενήσει η χώρα την Τετάρτη

Αδέσποτα σκυλιά που έβγαζαν αφρούς από το στόμα «εισέβαλαν» σε αγρόκτημα στα Λεχώνια

Ελλάδα 29.09.2025
Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη και της οικογένειάς του

Ελεύθερος με όρους ο 62χρονος που κατηγορείται για παράνομη υλοτομία και εμπορία ξυλείας

Ελλάδα 29.09.2025
Πρόσφατα καταδικάστηκε για τον θάνατο αλλοδαπού εργάτη

Επιστρέφει ο δακτύλιος

Ελλάδα 29.09.2025
Ο περιορισμός των μονών – ζυγών

Η διαφορετική εκδοχή που δίνει ο Βασίλης Μπισμπίκης για το περιστατικό στη Φιλοθέη

Ελλάδα 29.09.2025
Λίγο πριν περάσει την πόρτα του γραφείου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ανακαλούνται σταφύλια με εντομοκτόνο ‑ «Καμπανάκι» στις αγορές της Ευρώπης

Κόσμος 29.09.2025
Εντοπίστηκαν ότι περιέχουν υψηλά ίχνη εντομοκτόνων

Η στιγμή που ο Μπισμπίκης φεύγει από το σημείο που χτύπησε τα οχήματα στη Φιλοθέη

Ελλάδα 29.09.2025
Στην Ευελπίδων βρίσκεται ο Βασίλης Μπισμπίκης μετά το τροχαίο στην Φιλοθέη