E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελεύθερη με όρους η 43χρονη δικηγόρος μετά την απολογία της για παραβίαση προσωπικών δεδομένων γνωστού ποινικολόγου

Σε βάρος της 43χρονης ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σήμερα.

Δημοσίευση 2/7/2024 | 17:05

Ελεύθερη με όρους η 43χρονη δικηγόρος μετά την απολογία της για παραβίαση προσωπικών δεδομένων γνωστού ποινικολόγου

Η γυναίκα συνελήφθη το περασμένο Σάββατο όταν ο 70χρονος δικηγόρος προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αφορμή προσωπικά μηνύματα που η δικηγόρος δημοσιοποίησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης.

Σε βάρος της 43χρονης ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη σε πολυσέλιδο υπόμνημα εξέθεσε τις θέσεις της αρνούμενη την κατηγορία που της αποδίδεται. Η 43χρονη στην απολογία της φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν προκλήθηκε βλάβη στον ποινικολόγο καθώς, σύμφωνα με την ίδια, από τα μήνυμα που είδαν το φως δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί.

«Εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη»

Η κατηγορούμενη στο απολογητικό της υπόμνημα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι με τον μηνυτή, γνωστό ποινικολόγο είχαν «μια σύντομη ερωτική σχέση, διάρκειας περίπου 2 μηνών, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2024».

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη ημερομηνία ορόσημο είναι η 28η Απριλίου 2024 όταν, σύμφωνα με την ίδια, «ο μηνυτής, μεταξύ άλλων, με χτύπησε και την ίδια μέρα αρμοδίως κατέθεσα έγκληση εις βάρος του και την επόμενη μέρα εξετάσθηκα από ιατροδικαστή. Ο ίδιος κατέθεσε εναντίον μου έγκληση μετά από παρέλευση περίπου μισού μήνα, και μόνον όταν είχε ήδη πληροφορηθεί τη δική μου έγκληση».
Η κατηγορούμενη στην απολογία της φέρεται να πιθανολόγησε πως η συγκεκριμένη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας με αφορμή της υπόθεση ενδοοικογενειακή βίας του προφυλακισμένου ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα καθώς η ίδια, λέει, πως δεν επεδίωξε κάτι ανάλογο.

«Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, πλήθος προσώπων, οικείων του μηνυτή και φυσικά ο ίδιος, εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη, ψυχικά ασθενής, ότι καταθέτω αναλήθειες και γενικώς ότι δεν μπορεί η δική μου καταγγελία να έχει την ίδια βαρύτητα με την έτερη υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ.» φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημα της η 43χρονη καταγγέλλοντας παράλληλα προσπάθεια αποδόμησης της προσωπικότητας της. «Εκδόθηκαν δελτία τύπου που βρίθουν ψεμάτων, παρουσιάστηκαν σε εκπομπές μηνύματα που έχω ανταλλάξει με άλλο πρόσωπο – δηλαδή έπραξαν αυτό που με καταγγέλλουν αυτή τη στιγμή ότι έχω διαπράξει – και με πληροφορίες “δημοσιογραφικές” επιχειρήθηκε να κατασκευασθεί μια εικόνα, με μοναδικό σκοπό, την αποδόμηση της προσωπικότητας μου, ώστε στο επερχόμενο δικαστήριο, όπου ο μηνυτής μου θα είναι κατηγορούμενος και εγώ υποστηρίζουσα την κατηγορία της ενδοοικογενεικής βίας, να φανώ αναξιόπιστη» ανέφερε.

«Δεν αποκάλυψα την ταυτότητα του»

«Την 28.06.2024 εμφανίστηκα σε μια εκπομπή με μοναδικό σκοπό να σταματήσει ο διασυρμός μου και να προστατευτώ και όχι για να πλήξω τον μηνυτή. Άλλωστε δεν αποκάλυψα την ταυτότητα του, ούτε προσπάθησα να τον σκιαγραφήσω» φέρεται να υπογράμμισε σημειώνοντας πως την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε η σύζυγος του μηνυτή και επωνύμως προανήγγειλε μηνύσεις. «Πως ταυτοποιήθηκε άραγε ο μηνυτής;» αναρωτήθηκε εξηγώντας πως σύμφωνα με το νόμο δεν παρουσιάστηκαν από εκείνη τα στοιχεία του μηνυτή καθώς προβλέπεται “Υποκείμενο των δεδομένων”: το φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί, δηλαδή μπορεί να προσδιορισθεί αμέσως ή εμμέσως, ιδίως βάσει αριθμού ταυτότητας ή βάσει ενός ή περισσότερων συγκεκριμένων στοιχείων που χαρακτηρίζουν την υπόστασή του από άποψη φυσική, βιολογική, ψυχική, οικονομική, πολιτιστική, πολιτική ή κοινωνική».

«Σε κανένα απολύτως σημείο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής δεν παρουσιάστηκε, ούτε φωτογραφήθηκε, ούτε θα μπορούσε να συνδεθεί το πρόσωπο του εγκαλούντος με όλα όσα παρουσιάσθηκαν. Κανείς απολύτως από το κοινό ή οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα μπορούσε να συνδέσει το “εβδομηντάχρονος ποινικολόγος” με τον μηνυτή μου. Υπάρχουν τουλάχιστον χίλιοι εβδομηντάχρονοι ποινικολόγοι στην Αθήνα, δηλαδή σχεδόν αόριστος αριθμός προσώπων, που με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε ο τηλεθεατής να συνδέσει το πρόσωπο του μηνυτή με τον αναφερόμενο στην εκπομπή» φέρεται να ανέφερε η κατηγορούμενη λέγοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι «σε ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ της εκπομπής δεν παρουσιάσθηκε ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό δεδομένο».

«Κανένα δόλο δεν είχα»

«Στην υπό κρίσην υπόθεση κανένα δόλο δεν είχα, όχι μόνον να παρουσιάσω προσωπικά δεδομένα, που εν τέλει δεν παρουσίασα, αλλά και κανένα δόλο εκδίκησης δεν είχα, αφού αυτό έγινε μετά την συστηματική συκοφάντηση μου» ανέφερε η 43χρονη προσθέτοντας : «Άλλωστε, αν είχα δόλο να εκδικηθώ τον μηνυτή, γιατί να το κάνω την 28.06 και όχι 2 μήνες νωρίτερα, οπότε και εγκλημάτησε εις βάρος μου; Ο ίδιος ο μηνυτής, σε άλλα σημεία αναγνωρίζει τα μηνύματα που μου απέστειλε και σε άλλα όχι. Γιατί λοιπόν κατηγορούμαι, για γεγονότα που ακόμα ούτε ο ίδιος δεν είναι σίγουρος;

Εν συντομία:ποτέ δεν δημοσιοποίησα την μήνυση μου εναντίον του, ούτε την διαπροσωπική μας σχέση- κινήθηκα θεσμικά με καταγγελία στην αστυνομία- η σύζυγος του εμφανίσθηκε στην εκπομπή με παρουσιάστρια την Τατιάνα Στεφανίδου- την συμπληρωματική του έγκληση αναφέρεται σε γεγονότα που δεν γνωρίζω και αποτελούν εξύφανση μιας ιστορίας που άλλοτε θέλω να τον εκδικηθώ άλλοτε είναι σχέδιο εις βάρους του σε σχέση με την ένωση ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων και άλλοτε σε σχέση με την υποψηφιότητα της συζύγου του στις ευρωεκλογές, με κόμμα που δεν κατονομάζει. Τι από όλα συμβαίνει;»
Μάλιστα, η κατηγορούμενη φέρεται να τόνισε πως ο μηνυτής «αιτείται την κατάσχεση του κινητού μου και του υπολογιστήμου, με μοναδικό σκοπό, να με αποξενώσει από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω εις βάρος του, τόσο για την μήνυση για ενδοοικογενεική βία όσο και για την παρούσα υπόθεση.»

Η δικηγόρος, πριν από περίπου 1,5 μήνα, κατήγγειλε τον γνωστό δικηγόρο για ενδοικογενεική βία και εξύβριση. Σύμφωνα με την καταγγελία η γυναίκα δέχτηκε χτυπήματα από τον 70χρονο πρώην σύντροφο και εργοδότη της.
Από την πλευρά του ο γνωστός δικηγόρος αρνείται όσα του αποδίδονται και την κατηγορεί ότι όσα λέει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή λεωφορείου στο Βελεστίνο: «Χάθηκε το φως από τα μάτια μας»

Ελλάδα 15.11.2025
Συγκλονίζει η μαρτυρία επιβάτη

Ταλαιπωρία για 95 επιβάτες: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά τη Σίνδο

Ελλάδα 15.11.2025
Στο σημείο μετέβη άμεσα εφεδρική μηχανή προκειμένου να αντικαταστήσει την μηχανή της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας

Επίσκεψη Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα: Τι θα ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος από την Αθήνα;

Ελλάδα 15.11.2025
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα επισκέπτεται αύριο Κυριακή την Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την «εθνική υπόθεση» της Κύπρου

Κόσμος 15.11.2025
Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με τον τουρκοκυπριακό λαό σε κάθε τομέα, γράφει ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τη 42η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Διαίρεση της Γάζας με Πράσινη και Κόκκινη ζώνη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ ‑ Διεθνής ειρηνευτική δύναμη μαζί με τους IDF

Κόσμος 15.11.2025
Τα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια, που επικαλείται ο Guardian, προβλέπουν μακροχρόνια διαίρεση της Γάζας, με διεθνείς δυνάμεις στα ανατολικά και περιορισμένη ανοικοδόμηση - Επισημαίνεται ωστόσο ότι το πλάνο αλλάζει συνεχώς

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου

Ελλάδα 15.11.2025
Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες, δείτε φωτογραφίες

Καλά τα νέα για το βρέφος που κάηκε από λάδι ‑ «Σήμερα βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του», λένε οι γονείς

Ελλάδα 15.11.2025
Το 15 μηνών αγοράκι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες στο νοσοκομείο της Λάρισας - Η ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας προς τους γιατρούς

Ξύλο στο φινάλε του ντέρμπι του ποδοσφαίρου γυναικών ‑ Η ΑΕΚ 2‑1 με ανατροπή τον Παναθηναϊκό, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 15.11.2025
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής αλλά το φινάλε του είχε ξύλο μεταξύ Χατζηνικολάου και Σαμπανάσιτς

Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»

Ελλάδα 15.11.2025
Οι νέοι δικαιούχοι θα προκύψουν από τον πίνακα μη κληρωθέντων δικαιούχων της χαμηλής περιόδου βάσει της σειράς κατάταξή τους στην κλήρωση που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο

Ιταλός πολιτικός έπεσε με το κεφάλι πάνω σε πολύτιμο βιτρό και το έσπασε ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 15.11.2025
Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, αλλά το έργο υπέστη ανυπολόγιστη ζημιά

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο με ξυλοδαρμούς και ζημιές

Ελλάδα 15.11.2025
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δημοσιογράφος συνελήφθη για απείθεια, απειλή και εξύβριση αστυνομικών στην Αττική Οδό

Ελλάδα 15.11.2025
Ένταση τα ξημερώματα στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου