E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κούγιας: Κακοποιητής 100% ο Λύτρας, αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά

Υπερβολική η δίωξη για κακούργημα, κακές στιγμές έχουν όλοι

Δημοσίευση 18/6/2024 | 09:10

Κούγιας: Κακοποιητής 100% ο Λύτρας, αλλά έχει ανδρικά χαρακτηριστικά

Υπερβολική και λάθος χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του με τον ποινικολόγο να δηλώνει το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 ότι «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης» και ότι «κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντοτε».

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος. Η άποψή μου είναι ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, είναι αυτοδημιούργητος, παραδέχθηκε την πράξη του γιατί θα μπορούσε να την αρνηθεί και να επιμένει στην αρχική του θέση» είπε ο κ. Κούγιας.

Κατά τον ίδιο «είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη. Ο Άρειος Πάγος έχει νομολογήσει ότι αυτού του είδους τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη βλάβη, αλλά είναι πλημμέλημα. Συνιστούν το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης» ενώ στην αντίδραση της Μαρίας Αναστασοπούλου σημείωσε «υπάρχει το ποινικό δίκαιο που δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκίστικη αντίδραση».

«Είναι 100% κακοποιητής (σ.σ. ο Απόστολος Λύτρας), αλλά ειναι διαφορετικό ότι διέπραξε κακούργημα και διαφορετικό ότι διέπραξε πλημμέλημα. Αυτά τα χτυπήματα στο πρόσωπο, το κάταγμα στο πρόσωπο δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Είναι έτσι όταν προκαλούν μόνιμη αναπηρία, ακρωτηριασμό ή μακρόχρονη αδυναμία λειτουργίας κάποιου άκρου. Ήταν προκατειλημμένο αυτό που έγινε σε βάρος του, έπρεπε να του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά πρέπει να είναι ύποπτος φυγής, να μπορεί να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως» συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας.

Επικαλούμενος, δε, την ομολογία του Απόστολο Λύτρα αφού αφέθηκε ελεύθερος, ο Αλέξης Κούγιας είπε «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων είναι ανδρική συμπεριφορά. Είναι αντρικό από μέρους του που έστω και την τελευταία στιγμή αποδέχθηκε την πράξη του».

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο για αυτό που έκανε. Αυτός ο άνθρωπος έχει καταστραφεί από δικές του επιλογές, διέλυσε την οικογένειά του. Αν είχε προφυλακιστεί, θα ήταν σκάνδαλο. Είναι κακοποιητής 100%, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να έχει διαπράξει πλημμελήματα. Απαγορεύεται ανακριτής να προβληματίζεται αν θα τον κρατήσει εφόσον έχει διαπράξει πλημμέλημα. Πολύ σωστά τον άφησαν ελεύθερο, βάσει όσων είδαν στη δικογραφία» συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας και κατέληξε πως «η ποινική δίωξη είναι υπερβολικη και όταν δικαστεί ο Απόστολος Λύτρας το αδίκημα θα περιοριστεί σε πλημμέλημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Θα γίνουμε Σούπερ Σπάρτη»: Τι αποκαλύπτει η φράση του Νετανιάχου για το όραμά του σχετικά με το Ισραήλ

Κόσμος 16.09.2025
Η αναφορά στην αρχαιοελληνική πόλη αποκαλύπτει πώς σκέφτεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός την αντιπαράθεση, όχι μόνο με τη «γειτονιά» αλλά και με την ευρωπαϊκή Δύση που έχει αρχίσει να πιέζει τη χώρα του

Το Ισραήλ ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση στη Γάζα: Αλλεπάλληλοι οι βομβαρδισμοί την περιοχή

Κόσμος 16.09.2025
Τα άρματα μάχης των IDF έχουν εισέλθει στην καρδιά της πόλης

Οι αλλαγές που φέρνει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες η ηλεκτρονική τιμολόγηση

Οικονομία 16.09.2025
Σε δύο φάσεις η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου - Τα κίνητρα και τα «ψιλά γράμματα»

Μεξικό: Ανοιξε η γη και κατάπιε φορτηγό – Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η τρύπα στη μέση του δρόμου «ρούφηξε» το φορτηγό

Σοκ στην Εύβοια: 60χρονος χαράκωσε τη σύζυγό του στο πρόσωπο ‑ Τη βρήκαν αιμόφυρτη οι αστυνομικοί

Ελλάδα Χτες
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Εύβοια το απόγευμα της Κυριακής (14/9)

Ρόδος: Ελεύθερη αφέθηκε η influencer ‑ «Έπαιρνα ναρκωτικά για να παίρνω πιο εύκολα αποφάσεις»

Ελλάδα Χτες
Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το μεσημέρι γνωστή influencer, καθώς συνελήφθη στη Ρόδο για διακίνηση «ροζ κοκαΐνης»

Καρυστιανού για την εισαγγελική πρόταση για τα Τέμπη: «Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα»

Ελλάδα Χτες
Ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας απέστειλε την πρότασή του για την παραπομπή των 36 κατηγορουμένων στην υπόθεση των Τεμπών, με τη Μαρία Καρυστιανού να καταγγέλλει με ανάρτησή της την “ταχύτατη” διαδικασία

Τέμπη: Κατατέθηκε η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή 36 κατηγορούμενων

Ελλάδα Χτες
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο 36 μη πολιτικά πρόσωπα και αυτό που μένει πλέον είναι η σύμφωνη γνώμη του προέδρου εφετών - Πιθανή η έναρξη της δίκης ακόμη και μέσα στο 2025

Κρήτη: Ημίγυμνος άντρας εισέβαλε σε εκκλησία και προσπάθησε να διαρρήξει το παγκάρι

Ελλάδα Χτες
Μπορεί να μην κατάφερε να κλέψει χρήματα αλλά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην εκκλησία

«Μου έριξαν γροθιά στον λαιμό»: Ο οδηγός τρόλεϊ περιγράφει τον ξυλοδαρμό του στον Πειραιά

Ελλάδα Χτες
«Δεν μπορούσα να ανοίξω τις πόρτες γιατί είχα μια γιαγιά με ένα Πι»