E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σύμη: Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και δύτες

Δημοσίευση 7/6/2024 | 16:36

Σύμη: Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC

Δύτες μετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης του γνωστού παρουσιαστή του BBC, Mάικλ Μόσλεϊ, στο νησί της Σύμης τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και εθεάθη για τελευταία φορά.

Σύμφωνα με το BBC, η επιχείρηση διάσωσης διεκόπη αργά την Πέμπτη και συνέχισε το πρωί της Παρασκευής με ενισχύσεις. Οι έρευνες εστιάζουν στην περιοχή Πέδι της Σύμης, όπου μια γυναίκα δήλωσε ότι τον είδε την Τετάρτη.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Τσάσκας, ο οποίος έλαβε μέρος στην έρευνα, είπε στο βρετανικό δίκτυο ότι «έχουν ψάξει παντού» και ότι τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Πάνω από 25 άτομα στην ομάδα αναζήτησης

Το Λιμενικό Σώμα της Σύμης ανέφερε ότι πέντε περιπολικά σκάφη - μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί - γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον παρουσιαστή. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσε το λιμενικό.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται το μεσημέρι της Παρασκευής από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών.

Από το πρωί, στις έρευνες μετέχει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και έναν αστυνομικό σκύλο ανιχνευτή.

Η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα φτάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα, ο συνδυασμός της υψηλής ζέστης και του δύσβατου εδάφους να δυσκολεύει το έργο των διασωστών.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι ο Μόσλεϊ άφησε τη σύζυγό του στην παραλία πριν ξεκινήσει μια βόλτα στο κέντρο του νησιού την Τετάρτη. Το τηλέφωνό του βρέθηκε εκεί όπου έμενε με τη σύζυγό του, η οποία δήλωσε την εξαφάνισή του. Οι αστυνομικοί του νησιού δεν κατάφεραν να τον βρουν και ζήτησαν βοήθεια από τη Ρόδο το μεσημέρι της Πέμπτης. Παράλληλα, αναζητούν υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, για τον εντοπισμό οποιουδήποτε ίχνους του.

«Είτε ακολούθησε άλλο μονοπάτι είτε έπεσε στη θάλασσα»

Ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, δήλωσε ότι οι πυροσβέστες που διεξάγουν την έρευνα του είπαν ότι πιστεύουν ότι είναι «αδύνατον» ο Μόσλεϊ να βρίσκεται ακόμη εκεί.

«Είναι μια περιοχή πολύ μικρή, ελεγχόμενη, γεμάτη κόσμο, οπότε αν του συνέβαινε κάτι εκεί, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα», δήλωσε στο BBC News.


Ο κ. Παπακαλοδούκας είπε ότι πίστευε ότι ήταν πιθανό ο παρουσιαστής που εξαφανίστηκε είτε να είχε «ακολουθήσει άλλο μονοπάτι» είτε να είχε πέσει στη θάλασσα.

«Το μέρος είναι πολύ μικρό»

Την Τετάρτη, σε τοπική ομάδα έγινε ανάρτηση με φωτογραφία του Μόσλεϊ, ο οποίος φορούσε μπλε καπέλο, πόλο πουκάμισο και βερμούδα.

«Έχετε δει αυτόν τον άνθρωπο; Ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από [την παραλία του Αγίου Νικολάου] περίπου στις 13:30 και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του», ανέφερε. Την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι θερμοκρασίες εκείνη την ώρα ξεπερνούσαν τους 40 βαθμούς στο νησί.

Δύο άτομα, πατέρας και κόρη, που ζουν στη Σύμη, έκαναν λόγο για σοκαριστική και μπερδεμένη εξαφάνιση.

«Αυτό είναι τρελό. Το μέρος είναι πολύ μικρό. Ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να χαθεί εδώ. Πώς χάνεται ένας άνθρωπος;», δήλωσε στο BBC News ο πατέρας.

Οι ντόπιοι εικάζουν να έπεσε ο Μόσλεϊ στο νερό, αν και οι πιο επικίνδυνες περιοχές καταλήγουν στο έδαφος και όχι στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί κάποιος θα έφευγε από εκεί με τα πόδια και θα πήγαινε πεζοπορία - χωρίς το τηλέφωνό του για την πλοήγηση - σε τόσο δύσκολες καιρικές συνθήκες, αντί να πάρει το σκάφος για την επιστροφή.

Ωστόσο, μία κάτοικος σημειώνει ότι η διαδρομή που θα είχε ακολουθήσει είναι περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από την πλευρά του βουνού και «δεν είναι υπερβολικά δύσβατη ή κάτι που θα θεωρούνταν πολύ επικίνδυνο. Όπως υποστηρίζει, είναι μια διαδρομή που οι τουρίστες κάνουν καθημερινά και γι’ αυτό είναι ανησυχητική η εξαφάνιση του Μόσλεϊ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι IDF επιτέθηκαν σε στόχους του ιρανικού ναυτικού στη Κασπία Θάλασσα

Κόσμος Χτες
Το Ιράν μπορεί να εισάγει εμπορεύματα μέσω βόρειων λιμανιών όπως το Μπαντάρ Ανζάλι

Αίγινα: Το μαρτύριο της σταγόνας περνούν οι κάτοικοι‑ Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό στο νησί

Κόσμος Χτες
Οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένα νερά

Οι βενζινοπώλες απειλούν με λουκέτο στα πρατήρια εξαιτίας του πλαφόν

Ελλάδα Χτες
Η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την προετοιμασία κινητοποιήσεων

Ταξίδεψε μέχρι την Αλάσκα για να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, αφού πρώτα δολοφόνησε τον πεθερό του

Κόσμος Χτες
Ο 61χρονος Matthew Thomas Becker εντοπίστηκε νεκρός 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του πεθερού του

Τρόμος στη Νέα Υόρκη για τον μασκοφόρο με μαχαίρι ‑ Επιτέθηκε σε γυναίκα στη μέση του δρόμου

Κόσμος Χτες
Στη δημοσιότητα πλάνα από την απρόκλητη επίθεση - Σε εξέλιξη έρευνες για τον ύποπτο με τη μάσκα σκι

Αγωνία για αγοράκι τριών ετών ‑ Κατάπιε ξυραφάκι

Ελλάδα Χτες
Η ακτινογραφία έδειξε ότι όντως υπήρχε ένα ξυραφάκι στο σώμα του παιδιού - Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα «πληρώσουν» σύντομα

Κόσμος Χτες
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως μετά τον διορισμό του στο αξίωμα, την περασμένη εβδομάδα

Ομολόγησε τη δολοφονία influencer o πρώην σύντροφός της

Κόσμος Χτες
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανή μέσα σε βαλίτσα

Πρώην πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Το 2018‑2019 τα αιγοπρόβατα στην Κρήτη ήταν περισσότερα από τις μύγες

Ελλάδα Χτες
Ο Ευάγγελος Σημανδράκος κατέθεσε στο δικαστήριο πως σε ολόκληρη τη Θεσσαλία δήλωναν 1,5 εκατομμύριο και στο Ρέθυμνο μόνο, δήλωναν 7,5 εκατομμύρια αιγοπρόβατα

Συντριβή καμπίνας σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, ένας νεκρός

Κόσμος Χτες
Το δυστύχημα έγινε στο χιονοδρομικό κέντρο Ένγκελμπεργ

Προφυλακίστηκε ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Ελλάδα Χτες
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, έμεινε για περίπου δύο ώρες στο γραφείο της 1ης τακτικής ανακρίτριας και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος

Ανακάλυψη‑μυστήριο: Παιδιά θάφτηκαν σαν πολεμιστές με χάλκινες ζώνες πριν 2.500 χρόνια

Κόσμος Χτες
Αρχαιολόγοι στη νότια Ιταλία εντόπισαν τάφους δύο παιδιών θαμμένων με μεγάλες χάλκινες ζώνες, εύρημα σπάνιο για τη σαμνιτική προρωμαϊκή κουλτούρα