E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πιο «νόστιμο» και ενδιαφέρον μουσείο ανοίγει στο Παρίσι

Είναι περίεργο που δεν υπήρχε τόσα χρόνια

Δημοσίευση 6/6/2024 | 01:37

Το πιο «νόστιμο» και ενδιαφέρον μουσείο ανοίγει στο Παρίσι
Unsplash

Μια έρευνα που έγινε φέτος κατέταξε τη Γαλλία ως τη δεύτερη πιο ...«τυρώδης» χώρα στον κόσμο, κάτι που είναι κατανοητό δεδομένου ότι είναι επίσης οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι εισαγωγείς τους και παράγουν 246 ποικιλίες συνολικά.

Πολλά από τα πιο διάσημα τυριά του κόσμου είναι τα γαλλικά: ροκφόρ, μπρι, μορμπιέ, καντάλ, καμέρ και Époisses de Bourgogne, το τελευταίο από τα οποία στέφθηκε το καλύτερο τυρί στο περσινό λεγόμενο «world cup of cheese».

Αυτό που έλειπε από την πόλη του φωτός, όμως, είναι ένα μουσείο που να δείχνει τη διαιδκασία παραγωγής των υπέροχων τυριών της χώρας, που μετρούν τα 1.200 διαφορετικά είδη. 

Από τις 13 Ιουνίου 2024, η πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει το πρώτο μουσείο τυριού στην καρδιά της Ile-Saint-Louis στο 4ο διαμέρισμα. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται η εταιρεία Paroles de Fromagers και ο ιδρυτής της Pierre Brisson, ενώ αυτό το μοναδικό έργο στο Παρίσι έχει ως στόχο να γιορτάσει την πλούσια κληρονομιά τυριών της Γαλλίας και τους τεχνίτες της.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν την ύπαιθρο, και επίσης δεν είναι εύκολη δουλειά. Είναι μια δουλειά που πληρώνεται καλά, γιατί ένας καλός τυροκόμος κερδίζει καλά στη ζωή του, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά εξακολουθεί να είναι δουλειά παραγωγής, οπότε κάθε μέρα παράγεις το ίδιο προϊόν, πρέπει να ακολουθείς πολύ αυστηρά το χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να είσαι πολύ σχολαστικός στη δουλειά», εξηγεί ο Brisson, ο οποίος σημειώνει επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για παραδοσιακά τυριά στη χώρα, αλλά λιγότερη διαθεσιμότητα λόγω ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

Ο Brisson πιστεύει, ωστόσο, ότι η κρίση κόστους ζωής και οι αυξανόμενες αισθήσεις απογοήτευσης και αποστασιοποίησης στη σύγχρονη εργασιακή κουλτούρα, ενδέχεται να εμπνεύσουν περισσότερους νεότερους ανθρώπους να εξετάσουν το ενδεχόμενο μάθησης παλαιότερων, προσοδοφόρων δεξιοτήτων που βασίζονται στη γεωργία.

Το Musée du Fromage υπόσχεται απόλυτη εμβάθυνση στον κόσμο της τυροκομίας, με μια διαδραστική γκαλερί εκθέσεων, εκπαιδευτικούς χώρους και ακόμη και ένα τυροκομείο όπου το τυρί θα παράγεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Ο στόχος είναι διττός: να βοηθήσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τον πλούτο του γαλλικού terroir και να ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με το επάγγελμα, δεδομένης της έλλειψης υποψηφίων στον κλάδο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σας κατά τη διάρκεια του καύσωνα για να αποφύγετε υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος

Σπίτι 12.06.2024
Ο καύσωνας είναι προ των πυλών και τα κλιματιστικά αναμένεται να δουλέψουν για τα καλά.

Αντί για καλλυντικά, δοκίμασε αυτά τα θαυματουργά βάμματα

Body+Mind 12.06.2024
Προστατέψτε την επιδερμίδα σας φυσικά

Κόλπα των ειδικών για να βελτιώσετε τη μνήμη σας μετά τα 40

Body+Mind 12.06.2024
Όταν κολλάει το μυαλό σου χρειάζεται μια μικρή βοήθεια

Το διάσημο χωριό που κανένα σπίτι δεν έχει πόρτες

Ταξίδια 12.06.2024
Μπορούν να το επισκεφτούν μόνο άντρες

Πού θα φας το πιο νόστιμο sushi στην Αθήνα

Eat + Drink 12.06.2024
Είσαι sushi lover; Πρέπει να το διαβάσεις!

Καλοκαιράκι και τσάντες θαλάσσης πάνε μαζί: Διαλέξαμε για σένα τις 10 αγαπημένες μας

Style 12.06.2024
Αυτό το καλοκαίρι αξίζει να επενδύσεις στην αγαπημένη τσάντα των Γαλλίδων, που δεν είναι άλλη από την ψάθινη!

3+1 skincare tips για το καλοκαίρι από ειδικούς

Body+Mind Χτες
Ειδικά για αυτή την εποχή

To σeξουαλικό νόσημα που αυξάνεται και δεν το πιάνουν τα αντιβιοτικά

Body+Mind Χτες
Μετά την πανευρωπαϊκή αύξηση του 48%

Τα καλύτερα σανδάλια της αγοράς

Style Χτες
Για τις πιο κομψές (και άνετες) καλοκαιρινές εμφανίσεις!

Μήπως σου λείπει η βιταμίνη D; Πώς θα το καταλάβεις

Body+Mind Χτες
Kοινά συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ανεπάρκεια βιταμίνης D