E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έτσι εκβίαζε η «μαφία» των εφοριακών στη Χαλκίδα: «Ήμουν πρωτάρης, έπρεπε να με τρομοκρατήσουν – Με απείλησαν»

Επείγουσα εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ για εσωτερικό έλεγχο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/5/2024 | 10:12

Έτσι εκβίαζε η «μαφία» των εφοριακών στη Χαλκίδα: «Ήμουν πρωτάρης, έπρεπε να με τρομοκρατήσουν – Με απείλησαν»

Κι ενώ η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία εκ των συνεργατών της πήραν τον δρόμο για τη φυλακή, οι μαρτυρίες επιχειρηματιών – θυμάτων του κυκλώματος εκβίασης έρχονται διαρκώς στη δημοσιότητα.

«Επειδή ήμουν πρωτάρης, έπρεπε να με τρομοκρατήσουν. Έπρεπε να μου δώσουν να καταλάβω πού έχω πάει, πού έχω μπλέξει. Ότι από τη στιγμή που μπήκες εδώ θα παίξεις με τους δικούς μας κανόνες. Δεν αισθάνθηκα να απειλούμαι, με απείλησαν», λέει χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

Ο επιχειρηματίας ήταν να λάβει επιστροφή φόρου σχεδόν 100.000 ευρώ. Όταν έκανε αίτημα στην εφορία για να τα λάβει, μέλη του κυκλώματος του ζήτησαν συνάντηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Εκεί του έκαναν γνωστό ότι για να ξεμπλοκάρει το αίτημα επιστροφής έπρεπε να πληρώσει – χωρίς διαπραγμάτευση – το 5%, δηλαδή 5.000 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

Το ίδιο θύμα έχει δηλώσει επίσης για την υπόθεσή του: «Ειλικρινά, δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί, έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μου είπαν “μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά”.

Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν είχε κάτι άλλο να μου πει. Εκεί τελειώνουν όλα.

“Δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι”. Δεν ζήτησα τίποτα, δεν ζήτησα να μου διαγράψουν κάποιο πέναλτι, δεν ζήτησα τίποτα. Την επιστροφή μου ζήτησα.

Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από την επιστροφή φόρου. Δεν είναι να κάνω τη δουλειά μου, είναι να κάνουν τη δουλειά τους, την οποία την καθυστερούσαν εσκεμμένα για να με βάλουν στο τρυπάκι να πάω από εκεί και να γίνει ό,τι γίνει. Μου λέει “τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγα δίνεις”. Δηλαδή τους χρωστάω και χάρη…

Τόσα λεφτά θα πάρω, γιατί τα έχω πληρώσει. Δεν μου τα χαρίζει κανείς».

Εντωμεταξύ, στις φυλακές οδηγήθηκαν μετά την απολογίας τους η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματιών. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίζεται ότι τα ποσά αυτοβούλως τα έδιναν οι επιχειρηματίες στους εφοριακούς.

Οι δύο γυναίκες, είναι οι πρώτες εκ των επτά κατηγορουμένων που απολογήθηκαν για την υπόθεση του κυκλώματος διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αρνούμενες το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί σε βάρος τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών πάντως στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, πάνω από 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται 50χρονος επιχειρηματίας να καταβάλει 20.000 ευρώ, προκειμένου η εφορία να μην προχωρήσει στον έλεγχο των εταιρειών του.

Ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την υπόθεση: «Το κατηγορητήριο είναι πολύ σοβαρό. Προφανώς η ανάκριση θα ”φωτίσει” όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Είναι βέβαιο ότι η ανάκριση θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς κι ότι θα κληθούν ( οι κατηγορούμενοι) να δικαιολογήσουν πόθεν έσχες σε βάθος πολλών ετών».

Επείγουσα εντολή του διοικητή της ΑΑΔΕ για εσωτερικό έλεγχο

Μάλιστα, χθες αργά το βράδυ υπήρξε η είδηση ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έδωσε επείγουσα εντολή για εσωτερικό έλεγχο που αφορά επιστροφές φόρων και χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι αυτό δεν αφορά μόνο την ΔΟΥ Χαλκίδας αλλά όλες τις ΔΟΥ.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, φοροτεχνικός επιβεβαιώνοντας την είδηση επεσήμανε: «Ο κ. Πιτσιλής διέταξε σε όλες τις ΔΟΥ της Ελλάδος να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι και για τις ενημερωτικές και για τις επιστροφές που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέρασε με 166 «ναι» η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική Χτες
Προηγήθηκε συζήτηση σε υψηλούς τόνους

Παράτησε την καριέρα της σε εταιρεία για μια δουλειά σε ένα εργοστάσιο: «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για άγχος»

Κόσμος Χτες
Παραδέχεται πως χρειάζεται να είναι πιο προσεκτική στα έξοδά της, αλλά η νέα ζωή της της προσφέρει χρόνο για όσα αγαπά

Επιστολή σε Μητσοτάκη από 5 διεθνείς του Παναθηναϊκού: «ΕΟΚ και διαιτησία δρουν ανεξέλεγκτα»

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκούς ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη για την «ανεξέλεγκτη δράση της ΕΟΚ και τη διαιτησία», δηλώνοντας πίστη στην Εθνική

Ανατροπή στο θρίλερ του Παλαιού Φαλήρου: Περίπου 4 ετών, ασιατικής καταγωγής το νεκρό κοριτσάκι

Ελλάδα Χτες
Στα στοιχεία το ολόσωμο, μακρυμάνικο μαγιό που φορούσε το παιδί όταν βρέθηκε νεκρό στη θάλασσα

Φωτιά στην Ασσηρο Θεσσαλονίκης: Μεγαλώνει το μέτωπο, έφθασε στην παλιά εθνική οδό

Ελλάδα Χτες
Επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 23 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ

Μέτσοβο: Ο 15χρονος πρέπει να κάνει μεταμόσχευση μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες

Ελλάδα Χτες
Κρίσιμα τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα για τον ανήλικο στο Τορίνο μετά τη θερμοπληξία

«Δικαιώθηκε το παιδί μου, αύριο θα πάω στο μνήμα της με γλυκά»: Συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα Χτες
«Θα βγαίνω μπροστά μέχρι αυτό που λέμε γυναικοκτονία να σταματήσει, να τελειώσει και να σταματήσει αυτή η καραμέλα του να ισχυρίζονται ψυχιατρικά προβλήματα»

Η Βρετανία θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, εκτός αν το Ισραήλ συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως δεν υπάρχει εξίσωση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, και ότι οι απαιτήσεις της κυβέρνησης προς τη Χαμάς παραμένουν σταθερές

Στις 17 εβδομάδες η γονική άδεια στην Ισπανία – Η πλέον γενναιόδωρη για τους άντρες στην ΕΕ

Κόσμος Χτες
Αυξάνεται κατά μία εβδομάδα με απόφαση της κυβέρνησης Σάντσεθ, αν και ακόμη απέχει από αυτό που υποσχέθηκε για τις 20 εβδομάδες

Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία του 15χρονου που κατέρρευσε στο Μέτσοβο ‑ Αναζητείται ακόμη και μη συμβατό ήπαρ

Ελλάδα Χτες
Εξετάζουν ακόμη και τη μεταμόσχευση μη συμβατού ήπατος αν παραμείνει σταθερός

Συνελήφθη μητέρα στον Βόλο που φωτογράφιζε γuμνή την 12χρονη κόρη της και πουλούσε το υλικό

Ελλάδα Χτες
Το παιδί απομακρύνθηκε από το κακοποιητικό περιβάλλον