E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαλκίδα: Τα σημειωματάρια του κυκλώματος εφοριακών, με ονόματα και ποσά

Πώς δρούσαν, συνελήφθη και η διευθύντρια

Δημοσίευση 22/5/2024 | 16:08

Χαλκίδα: Τα σημειωματάρια του κυκλώματος εφοριακών, με ονόματα και ποσά

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί στη διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, στον υποδιευθυντή, σε τρεις ακόμη υπαλλήλους, σε μία συνεργαζόμενη διεκπεραιώτρια και σε έναν λογιστή, καθώς ήταν ανάμεσα στα μέλη φερόμενου κυκλώματος που φέρεται να εκβίαζε ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Οι συλληφθέντες φέρονται να ζητούσαν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες είτε για φορολογικές διευκολύνσεις, είτε για να μην τους επιβληθούν πρόστιμα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα χρηματικά ποσά που φέρεται να ζητούσε το κύκλωμα από τα θύματά του κυμαίνονταν από 5.000 έως 30.000 ευρώ.

Η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση, φέρεται να ήταν η αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και εκείνη που φέρεται να λάμβανε τα χρήματα και στη συνέχεια τα διένειμε στα υπόλοιπα μέλη.

Παράλληλα, φέρεται να εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ, όπως και 4 σημειωματάρια από το 2020, στα οποία υπήρχαν σημειώσεις με ονόματα πολιτών και εμπλεκομένων στο κύκλωμα και δίπλα χρηματικά ποσά, από 250 ευρώ έως 11.000 ευρώ.

Ο λογιστής και η διεκπεραιώτρια φέρονται να εντόπιζαν φορολογούμενους με φορολογικές εκκρεμότητες και φέρονται να τους παρέπεμπαν στην διευθύντρια και τους άλλους τέσσερις υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας. Ανάμεσα στα θύματά του φερόμενου κυκλώματος ήταν ιδιώτες, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εργοστασίων κ.ά. που είχαν επιστροφή φόρου. Αφού τους εντόπιζαν στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να τους έλεγαν πως δεν θα τις πάρουν αν δεν έδιναν το χρηματικό αντίτιμο που επιθυμούσαν.

Αντίστοιχα μεγάλα χρηματικά ποσά φερονται να ζητούσαν από πολίτες σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις προστίμων, τα οποία τα μέλη του κυκλώματος, είτε μείωναν, είτε δεν επέβαλλαν.

Ένας τρίτος τρόπος φέρεται να ήταν η... ανυπαρξία ελέγχων, με το κύκλωμα να προσεγγίζει επιχειρηματίες και να φέρεται να ζητά χρήματα προκειμένου να μην διενεργήσουν φορολογικούς ελέγχους.

Το τελευταίο τρίμηνο από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των εμπλεκομένων, διαπιστώθηκε η προσέγγιση τουλάχιστον 17 ιδιωτών και επιχειρηματιών της Χαλκίδας, και η απόσπαση 95.600 ευρώ.

Ζήτησαν 30.000 ευρώ για να μην επιβληθούν πρόστιμα για εικονικά τιμολόγια
Από έναν επιχειρηματία φέρεται να ζήτησαν 30.000 ευρώ προκειμένου να μην επιβληθούν πρόστιμα για εικονικά τιμολόγια. Στην τελευταία περίπτωση, φέρεται να είχαν προσεγγίσει επιχειρηματία ζητώντας χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν φορολογικό έλεγχο.

Την περασμένη Παρασκευή, ο επιχειρηματίας κατέβαλλε 10.000 ευρώ, και θα έδινε άλλες 10.000 ευρώ την Δευτέρα. Τις επικοινωνίες τους άκουγαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τα οποία διαπίστωσαν πως ο επιχειρηματίας ζητούσε μια «παράταση» έως την περασμένη Τρίτη. Οι αστυνομικοί είδαν τον επιχειρηματία να μπαίνει στη ΔΟΥ, και λίγο αργότερα να βγαίνει από αυτή. Μπήκαν στην ΔΟΥ, κατευθύνθηκαν στο γραφείο της διευθύντριας, όπου εντόπισαν τον φάκελο και το ποσό των 10.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα ενώ στη δικογραφία εμπεριέχονται ακόμη 6.

Προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, φέρονται, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, να απαιτούσαν και να λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έφυγε στα 75 της χρόνια

Σοβαρές καταγγελίες στον Ασπρόπυργο: «Ξέφραγο αμπέλι, κανένα μέτρο ασφαλείας»

Ελλάδα 09.07.2026
«Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα»

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Trivago θα πρέπει να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για το νησί