E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαλκίδα: Τα σημειωματάρια του κυκλώματος εφοριακών, με ονόματα και ποσά

Πώς δρούσαν, συνελήφθη και η διευθύντρια

Δημοσίευση 22/5/2024 | 16:08

Χαλκίδα: Τα σημειωματάρια του κυκλώματος εφοριακών, με ονόματα και ποσά

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί στη διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, στον υποδιευθυντή, σε τρεις ακόμη υπαλλήλους, σε μία συνεργαζόμενη διεκπεραιώτρια και σε έναν λογιστή, καθώς ήταν ανάμεσα στα μέλη φερόμενου κυκλώματος που φέρεται να εκβίαζε ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Οι συλληφθέντες φέρονται να ζητούσαν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες είτε για φορολογικές διευκολύνσεις, είτε για να μην τους επιβληθούν πρόστιμα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα χρηματικά ποσά που φέρεται να ζητούσε το κύκλωμα από τα θύματά του κυμαίνονταν από 5.000 έως 30.000 ευρώ.

Η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση, φέρεται να ήταν η αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και εκείνη που φέρεται να λάμβανε τα χρήματα και στη συνέχεια τα διένειμε στα υπόλοιπα μέλη.

Παράλληλα, φέρεται να εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ, όπως και 4 σημειωματάρια από το 2020, στα οποία υπήρχαν σημειώσεις με ονόματα πολιτών και εμπλεκομένων στο κύκλωμα και δίπλα χρηματικά ποσά, από 250 ευρώ έως 11.000 ευρώ.

Ο λογιστής και η διεκπεραιώτρια φέρονται να εντόπιζαν φορολογούμενους με φορολογικές εκκρεμότητες και φέρονται να τους παρέπεμπαν στην διευθύντρια και τους άλλους τέσσερις υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας. Ανάμεσα στα θύματά του φερόμενου κυκλώματος ήταν ιδιώτες, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εργοστασίων κ.ά. που είχαν επιστροφή φόρου. Αφού τους εντόπιζαν στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να τους έλεγαν πως δεν θα τις πάρουν αν δεν έδιναν το χρηματικό αντίτιμο που επιθυμούσαν.

Αντίστοιχα μεγάλα χρηματικά ποσά φερονται να ζητούσαν από πολίτες σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις προστίμων, τα οποία τα μέλη του κυκλώματος, είτε μείωναν, είτε δεν επέβαλλαν.

Ένας τρίτος τρόπος φέρεται να ήταν η... ανυπαρξία ελέγχων, με το κύκλωμα να προσεγγίζει επιχειρηματίες και να φέρεται να ζητά χρήματα προκειμένου να μην διενεργήσουν φορολογικούς ελέγχους.

Το τελευταίο τρίμηνο από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών και τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών των εμπλεκομένων, διαπιστώθηκε η προσέγγιση τουλάχιστον 17 ιδιωτών και επιχειρηματιών της Χαλκίδας, και η απόσπαση 95.600 ευρώ.

Ζήτησαν 30.000 ευρώ για να μην επιβληθούν πρόστιμα για εικονικά τιμολόγια
Από έναν επιχειρηματία φέρεται να ζήτησαν 30.000 ευρώ προκειμένου να μην επιβληθούν πρόστιμα για εικονικά τιμολόγια. Στην τελευταία περίπτωση, φέρεται να είχαν προσεγγίσει επιχειρηματία ζητώντας χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν φορολογικό έλεγχο.

Την περασμένη Παρασκευή, ο επιχειρηματίας κατέβαλλε 10.000 ευρώ, και θα έδινε άλλες 10.000 ευρώ την Δευτέρα. Τις επικοινωνίες τους άκουγαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, τα οποία διαπίστωσαν πως ο επιχειρηματίας ζητούσε μια «παράταση» έως την περασμένη Τρίτη. Οι αστυνομικοί είδαν τον επιχειρηματία να μπαίνει στη ΔΟΥ, και λίγο αργότερα να βγαίνει από αυτή. Μπήκαν στην ΔΟΥ, κατευθύνθηκαν στο γραφείο της διευθύντριας, όπου εντόπισαν τον φάκελο και το ποσό των 10.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα ενώ στη δικογραφία εμπεριέχονται ακόμη 6.

Προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, φέρονται, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, να απαιτούσαν και να λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Χανιά: Θρίλερ με την 25χρονη μητέρα της 3χρονης ‑ Έχουν δηλωθεί 2 γεννήσεις και τα παιδιά αγνοούνται

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Θολό τοπίο με τα παιδιά της 25χρονης, φέρεται να έχει γεννήσει έξι - Στο νοσοκομείο είναι τα τέσσερα

Η Ρωσία προειδοποιεί τους ξένους πολίτες στο Κίεβο: Εγκαταλείψτε αμέσως την ουκρανική πρωτεύουσα

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Νωρίτερα, μια ρωσική επίθεση στην επαρχία του Χαρκόβου άφησε τουλάχιστον δύο νεκρούς και 19 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιτέθηκαν και παρέσυραν με το ΙΧ τους τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Προέβησαν σε υβριστικές επιθέσεις σε βάρος της, ενώ παράλληλα της έριξαν αυγά και αντικείμενα - Την επόμενη ημέρα επέστρεψαν και την παρέσυραν με το όχημά τους