E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισραήλ μετά την εντολή του Δικαστηρίου της Χάγης: Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις

«Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο κατά της Χαμάς», το μήνυμα του υπουργού Μπένι Γκαντζ

Δημοσίευση 24/5/2024 | 19:00

Ισραήλ μετά την εντολή του Δικαστηρίου της Χάγης: Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ που ακολούθησε της εντολής του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για παύση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα, η απάντηση ήταν «θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις».

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ που ακολούθησε της εντολής του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για παύση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα, η απάντηση ήταν «θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΔιεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Διατάζει το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα 24/5/2024

Ο υπουργός του πολεμικού συμβουλίου, Μπένι Γκαντζ, υπογράμμισε ειδικότερα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση, ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο κατά της Χαμάς για να επιστραφούν οι όμηροι και διασφαλίσει την ασφάλειά του.

Τόνισε, δε, ότι ο ισραηλινός στρατός θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκαιο και θα προσπαθήσει να αποφύγει τα χτυπήματα στις τάξεις των αμάχων.

«Το κράτος του Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά για να επιστραφούν οι όμηροι και για να είναι ασφαλείς οι κάτοικοί, οπουδήποτε βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένης και της Ράφα» δήλωσε ο υπουργός σε ειδική ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα 25.03.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 25.03.2026
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος 25.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα 25.03.2026
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου

Οικονομία 25.03.2026
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου ‑ Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ

Πολιτισμός 25.03.2026
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας

Tech + Science Χτες
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή