E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος μεταξύ ξαδέρφων στη Θεσσαλονίκη: Έβγαλε μαχαίρι ‑ «Δώσε μου εντολή και τους έφαγα»

30χρονος απείλησε με μαχαίρι τον ξάδελφό του μετά από κηδεία της θείας του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/5/2024 | 13:32

Σάλος μεταξύ ξαδέρφων στη Θεσσαλονίκη: Έβγαλε μαχαίρι ‑ «Δώσε μου εντολή και τους έφαγα»

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 30χρονο άντρα που απείλησε με μαχαίρι τον ξάδελφό του και στη συνέχεια «ταμπουρώθηκε» στο διαμέρισμά του για να μη συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για παράνομη κατοχή και οπλοφορία μαχαιριού, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απειλή (προς τον αστυνομικό), ενώ αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή φυλάκισης προς δέκα ευρώ ημερησίως. Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής και έτσι ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν επιστρέφοντας από κηδεία συγγενικού τους προσώπου, ο κατηγορούμενος είχε μια έντονη διαμάχη με τον ξάδελφό του. Αφορμή, όπως κατέθεσε ο συγγενής του στο δικαστήριο, ήταν ένα «φουρνάκι» που ο 30χρονος είχε πάρει από το σπίτι της θείας του και το ζήτησαν πίσω, με αποτέλεσμα εκείνος να αντιδράσει και να ξεκινήσει τις ύβρεις.

«Μας επιτέθηκε λεκτικά και μας είπε ότι του χρωστάμε 20 ευρώ, ενώ του εξηγήσαμε ότι αυτό δεν ισχύει. Ξεκίνησε να δημιουργεί πρόβλημα, νευρίασε, μας έβριζε χυδαία και του είπα να ηρεμήσει. Τότε, εκείνος έκανε πως μιλάει στο τηλέφωνο με την μητέρα του και πραγματικά φοβήθηκα όταν τον άκουσα δυνατά να της λέει 'δώσε μου εντολή και εγώ τους έφαγα», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Το επεισόδιο, ωστόσο, δε σταμάτησε εκεί, αφού μόλις έφυγε ο 30χρονος και επέστρεψε στο σπίτι του, αφού εισήλθε εντός για μερικά λεπτά στη συνέχεια βγήκε έξω κρατώντας ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο και τους απείλησε.

«Τρόμαξα πολύ και κάλεσα στο τηλέφωνο τον πατέρα μου, ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν στο γραφείο κηδειών και πλήρωνε για την κηδεία της θείας. Του είπα να μη γυρίσει σπίτι χωρίς την αστυνομία και τους εξήγησα τι έγινε», συμπλήρωσε ο μάρτυρας, λέγοντας προς το δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του ξαδέλφου του για την απειλή, παρά το γεγονός ότι αισθάνθηκε τρόμο.

Πράγματι οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα μετά την καταγγελία ότι ο 30χρονος είχε βγει και απείλησε τους συγγενείς του με μαχαίρι, ωστόσο βρήκαν την πόρτα κλειστεί και στη συνέχεια η κατάσταση πήρε απρόσμενη τροπή.

Επιτέθηκε και έφτυσε τους αστυνομικούς
Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού στο δικαστήριο, όταν έφτασαν στο σπίτι προκειμένου να διεξάγουν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, χτύπησαν την πόρτα αλλά ο κατηγορούμενος δεν ανταποκρίθηκε, με συνέπεια να καλέσουν κλειδαρά προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο.

«Μόλις άκουσε ότι ανοίγαμε την κλειδαριά ξεκίνησε να φωνάζει από μέσα "φύγετε κ..οι, θα σας γα...ω". Καταφέραμε και μπήκαμε στο διαμέρισμα και μόλις μας αντίκρισε ξεκίνησε να μας βρίζει ξανά. Προσπαθήσαμε να του περάσουμε χειροπέδες αλλά δε συνεργάζοταν, μας χτυπούσε με τα πόδια και τα χέρια του και αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψη. Ήμασταν 15 αστυνομικοί οπότε καταφέραμε να τον δεσμεύσουμε μετά από πάλη και τον βάλαμε στο περιπολικό. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο Τμήμα μας έφτυνε και χτυπούσε το κάθισμα, ενώ μόλις φτάσαμε αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα και να υπογράψει την κατάθεσή του», ανέφερε ο μάρτυρας αστυνομικός.

Στην απολογία του ο 30χρονος, ο οποίος είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, υποστήριξε ότι μετά την παρεξήγηση που είχε με τον ξάδελφό του ανέβηκε στο σπίτι του για να κοιμηθεί και όταν άκουσε τους αστυνομικούς να χτυπάνε την πόρτα πανικοβλήθηκε. «Βγήκα έξω αλλά δεν ήμουν καλά καθώς δεν είχα πάρει την φαρμακευτική αγωγή για τα ψυχιατρικά θέματα που αντιμετωπίζω. Ζητώ συγνώμη από την αστυνομία», είπε.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος απασχολεί τις Αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταλαιπωρία για 95 επιβάτες: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά τη Σίνδο

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο μετέβη άμεσα εφεδρική μηχανή προκειμένου να αντικαταστήσει την μηχανή της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας

Επίσκεψη Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα: Τι θα ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος από την Αθήνα;

Ελλάδα Χτες
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα επισκέπτεται αύριο Κυριακή την Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την «εθνική υπόθεση» της Κύπρου

Κόσμος Χτες
Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με τον τουρκοκυπριακό λαό σε κάθε τομέα, γράφει ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τη 42η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Διαίρεση της Γάζας με Πράσινη και Κόκκινη ζώνη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ ‑ Διεθνής ειρηνευτική δύναμη μαζί με τους IDF

Κόσμος Χτες
Τα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια, που επικαλείται ο Guardian, προβλέπουν μακροχρόνια διαίρεση της Γάζας, με διεθνείς δυνάμεις στα ανατολικά και περιορισμένη ανοικοδόμηση - Επισημαίνεται ωστόσο ότι το πλάνο αλλάζει συνεχώς

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου

Ελλάδα Χτες
Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες, δείτε φωτογραφίες

Καλά τα νέα για το βρέφος που κάηκε από λάδι ‑ «Σήμερα βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του», λένε οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Το 15 μηνών αγοράκι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες στο νοσοκομείο της Λάρισας - Η ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας προς τους γιατρούς

Ξύλο στο φινάλε του ντέρμπι του ποδοσφαίρου γυναικών ‑ Η ΑΕΚ 2‑1 με ανατροπή τον Παναθηναϊκό, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής αλλά το φινάλε του είχε ξύλο μεταξύ Χατζηνικολάου και Σαμπανάσιτς

Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»

Ελλάδα Χτες
Οι νέοι δικαιούχοι θα προκύψουν από τον πίνακα μη κληρωθέντων δικαιούχων της χαμηλής περιόδου βάσει της σειράς κατάταξή τους στην κλήρωση που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο

Ιταλός πολιτικός έπεσε με το κεφάλι πάνω σε πολύτιμο βιτρό και το έσπασε ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, αλλά το έργο υπέστη ανυπολόγιστη ζημιά

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο με ξυλοδαρμούς και ζημιές

Ελλάδα Χτες
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δημοσιογράφος συνελήφθη για απείθεια, απειλή και εξύβριση αστυνομικών στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ένταση τα ξημερώματα στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου