E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο αυτόφωρο στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής τον Κωνσταντίνο Φλώρο για βιαιoπραγία

Αξιοποιώντας το άρθρο 157 του νέου ποινικού κώδικα

Δημοσίευση 24/4/2024 | 13:48

Στο αυτόφωρο στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής τον Κωνσταντίνο Φλώρο για βιαιoπραγία

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα προσήχθη και κρατείται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος επιτέθηκε μέσα στη Βουλή και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος επιτέθηκε με μπουνιές στον βουλευτή Βασίλη Γραμμένο, προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής) καθώς όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ο κ. Φλώρος έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιoπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του. 

Επίσης, όπως έκανε γνωστό από την έδρα, ο κ. Τασούλας, επειδή ανταλλάχτηκαν και χυδαίες ύβρεις και στην Ολομέλεια αλλά και στο περιστύλιο, στις Αρχές θα σταλούν και τα πρακτικά, αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων για τα περαιτέρω.

«Αυτό είναι το φάσμα της αντιμετώπισης αυτού του απροσδόκητου απαραδέκτου γεγονότος» είπε ο πρόεδρος της Βουλής επανερχόμενος στο θέμα του πρωτοφανούς επεισοδίου και ενημέρωσε το Σώμα, για τον χειρισμό «αυτής της αποτρόπαιης συμπεριφοράς» όπως τη χαρακτήρισε.

Το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε τη φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί να έρθει εδώ ένα εκλεγμένο μέλος της Βουλής που θα γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και προς αυτές τις εκδοχές.

Ωστόσο, υπάρχει ο Ποινικός Κώδικας, που είναι πιο προνοητικός. Υπάρχει το άρθρο 157 του νέου Ποινικού Κώδικα που μιλάει για εγκλήματα κατά πολιτικών και πολιτειακών οργάνων και προβλέπει ότι όποιος με βiα ή απειλή βiας, απειλεί να εξαναγκάσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλους τους σε εκτέλεση ή παράλειψη σε εκτέλεση παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντα καθώς κι όποιος βιαιoπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων – “εδώ έχουμε βιαιoπραγία και μάλιστα ο βουλευτής που χτυπήθηκε δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει”, σημείωσε, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.

Σημαίνει αυτό, ότι η ασυλία καλύπτει πλημελλήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα μπορούμε να παραπέμψουμε να παραπέμψουμε τον δράστης αυτή της χυδαίας και βάρβαρης επiθεση για αυτόφωρο κακούργημα επειδή προβλέπεται κάθειρξη” εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΕΕ προσφέρει 450 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μέση Ανατολή

Κόσμος 16.03.2026
Στήριξη σε Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανο, Ιορδανία και Αίγυπτο καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται και η πρόσβαση βοήθειας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Ποιο το ποσό ανά περίπτωση.

Μόσχα: 20χρονος ποδοσφαιριστής έσφαξε μητέρα μπροστά στην κόρη της

Κόσμος 16.03.2026
Ποδοσφαιριστής δολοφόνησε μητέρα μπροστά στην κόρη της και πετούσε τα κλοπιμαία από το παράθυρο. Το χρονικό της φρίκης

«Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς»: Και η Γερμανία λέει όχι στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 16.03.2026
Και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψετο αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη

Χωρισμένη στα δύο η εβδομάδα: Ανοιξη μέχρι αύριο, χειμώνας από Τετάρτη

Καιρός 16.03.2026
Έρχονται έντονες βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
Λόγω του ύψους των ποσών, τόσο η μη δήλωση όσο και η ανακριβής δήλωση τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Ταξί: Μέχρι πότε η απεργία στην Αττική

Ελλάδα 16.03.2026
Η απόφαση του ΣΑΤΑ

Χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Κόσμος 16.03.2026
Το Αμπου Ντάμπι αναφέρει θύματα μετά από περιστατικό με πυραύλους

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν