E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Αυστραλία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη

«Μια λύση δύο κρατών είναι η μόνη ελπίδα για να σπάσει ο ατελείωτος κύκλος της βίας», είπε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας

Δημοσίευση 9/4/2024 | 17:17

Η Αυστραλία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένυ Γουόνγκ δήλωσε ότι η Καμπέρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο αναγνώρισης της Παλαιστίνης, μια κίνηση που σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής καθώς η διεθνής κοινότητα αναζητά μια λύση δύο κρατών για τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Σε ομιλία της το απόγευμα της Τρίτης, η Γουόνγκ υποστήριξε τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είπε ότι η αναγνώριση ενός κράτους της Παλαιστίνης, θα καθιστούσε τη λύση δύο κρατών μη αναστρέψιμη. Η Γουόνγκ είπε ότι η διεθνής κοινότητα συζητά το παλαιστινιακό κράτος «ως τρόπο οικοδόμησης δυναμικής προς μια λύση δύο κρατών». «Μια λύση δύο κρατών είναι η μόνη ελπίδα για να σπάσει ο ατελείωτος κύκλος της βίας», είπε, μιλώντας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.

Η λεγόμενη λύση των δύο κρατών αποτελεί εδώ και καιρό τη βάση για τις διεθνείς ειρηνευτικές προσπάθειες για την επίλυση της μακροχρόνιας σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστινίων, αλλά η διαδικασία έχει σταματήσει για μια δεκαετία ακόμη και πριν από τον σημερινό πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. μαχητική ομάδα Χαμάς. Οι Παλαιστίνιοι φιλοδοξούν να αποκτήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ - κατεχόμενη από το Ισραήλ από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή το 1967- συμπεριλαμβανομένης της Γάζας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ θα αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος ως το καλοκαίρι
ΔΙΕΘΝΗ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος ως το καλοκαίρι
02.04.24
Το Ισραήλ επισημοποίησε την Κυριακή την αντίθεσή του σε αυτό που αποκάλεσε «μονομερή αναγνώριση» του παλαιστινιακού κράτους και είπε ότι οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων. Η Ισπανία είναι μεταξύ άλλων δυτικών χωρών που πιέζουν για μια τέτοια αναγνώριση και είναι ο κύριος υποστηρικτής μιας τέτοιας κίνησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γουόνγκ, ωστόσο, απέκλεισε τον ρόλο της Χαμάς, ως κυριαρχούσα και κυβερνώσα δύναμη στη Γάζα. «Δεν υπάρχει κανένας ρόλος για τη Χαμάς σε ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος», είπε. Η Γουόνγκ είπε ότι «όσοι ισχυρίζονται ότι η αναγνώριση ανταμείβει έναν εχθρό» έκαναν λάθος επειδή η ασφάλεια του ίδιου του Ισραήλ εξαρτάται από μια λύση δύο κρατών. «Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη ασφάλεια για το Ισραήλ αν δεν αναγνωριστεί από τις χώρες της περιοχής του», είπε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία 03.05.2024
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα 03.05.2024
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα 03.05.2024
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Η κρίση των ΗΠΑ μεταφέρεται στη Γαλλία: Αστυνομική επιχείρηση και επεισόδια στο Παρίσι με διαδηλωτές

Κόσμος 03.05.2024
Εκκένωση πολλών δεκάδων φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία 03.05.2024
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα 03.05.2024
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Ελλάδα 03.05.2024
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 π.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης