Χαλβάς Φαρσάλων εύκολος και πεντανόστιμος
Ο πιο νόστιμος και εύκολος χαλβάς Φαρσάλων που θα έχετε δοκιμάσει
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/4/2024 | 00:02
Τα υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το καβούρδισμα
200 γρ. ωμό αμύγδαλο (1 κούπα και 1/4)
Για το μείγμα
1 λίτρο νερό(4 κούπες)
250 γρ .ζάχαρη (1 κουπα)
100 γρ. ηλιέλαιο (7 κτσ)
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. κορν φλάουρ (2 κουπες)
Για την καραμέλα
250 γρ. ζάχαρη (1 κουπα)
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα ωμά αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 200 c.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ηλιέλαιο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και σε ένα βαθύ τηγάνι σ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και κάθε φορά που λιώνει συμπληρώνουμε την επόμενη δόση μέχρι να την ρίξουμε όλη.
- Μόλις έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε πολύ προσεκτικά όλο το μείγμα με το κορν φλάουρ.
- Λόγω διαφοράς θερμοκρασίας έχει παγώσει η καραμέλα για αυτό ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να λιώνει δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν μέσα στο μείγμα.
- Ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε ένα ταψί 25χ30 εκ. και τον στρώνουμε αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα πατάμε με μια μεμβράνη να ισιώσει η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα με ένα φλόγιστρο καίμε την ζάχαρη .
- Όποιος θέλει μπορεί να μην χρησιμοποιήσει φλόγιστρο και να βάλει τον χαλβά στον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω πάνω για 15-20 λεπτά.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Lagom: Το μυστικό για ψυχική ισορροπία έρχεται από τη Σουηδία
Body+Mind
03.05.2025
Το Lagom αποτελεί μια απλή, αλλά βαθιά φιλοσοφία που προσφέρει έναν δρόμο προς την ισορροπημένη ζωή και την ψυχική ευημερία
Tα πιο συχνά σeξουαλικά προβλήματα των ζευγαριών
Σχέσεις
03.05.2025
Συμβαίνουν σε όλους κατά διαστήματα
Μήπως ο οργανισμός σου διψάει και τον αγνοείς; Πώς θα το καταλάβεις
Body+Mind
03.05.2025
Πολλές φορές είμαστε αφυδατωμένες και δεν το καταλαβαίνουμε
Το διάσημο χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα, αφού δεν έχει δρόμους
Ταξίδια
03.05.2025
Πού βρίσκεται;
Αυτά τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη
Eat + Drink
03.05.2025
Νηστίσιμα, υγιεινά και… πεντανόστιμα!
Οι δυο μοναδικοί φόβοι με τους οποίους γεννιόμαστε
Body+Mind
03.05.2025
Όλοι οι άλλοι είναι επίκτητοι
Η Σύρος πρώτη ανάμεσα στα «κρυμμένα πετράδια» της Ελλάδας για το 2025
Ταξίδια
Χτες
Την κορυφή καταλαμβάνει η Σύρος στο νέο κατάλογο που ανακοίνωσε η ολλανδική ιστοσελίδα Griekenland.net
Όλοι μιλάνε για την εμφάνιση της Sydney Sweeney στο Stagecoach – Κι όχι άδικα!
Style
Χτες
Το πιο καυτό τρίο της ερήμου: Sydney Sweeney, Lizzo και Paris Hilton με outfit που έγραψαν ιστορίαα
Ξέχνα τα χάπια! Αυτό το φτηνό ρόφημα από το ψυγείο σου είναι το απόλυτο superfood για γερό ανοσοποιητικό!
Body+Mind
Χτες
Το ρόφημα που θωρακίζει το ανοσοποιητικό, ρυθμίζει τον μεταβολισμό και κάνει το έντερό σου... ευτυχισμένο!
Το «Μαϊάμι» της Πελοποννήσου που κάνει τη Μύκονο να... ιδρώνει – Η Guardian το αποθεώνει, οι Έλληνες το ανακαλύπτουν τώρα!
Ταξίδια
Χτες
Κυκλαδίτικη αύρα, εξωτικά νερά και παρθένα φύση – και όλα αυτά χωρίς πλοίο!
Προσοχή, μην τα ακουμπήσεις! Αυτά είναι τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον πλανήτη
Pets
Χτες
Το Νο. 1 θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό
7 τροφές με πολλή κρεατίνη: Τι να τρως και πότε χρειάζεσαι συμπλήρωμα
Body+Mind
Χτες
Οι 7 κορυφαίες τροφές με κρεατίνη