E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαλβάς Φαρσάλων εύκολος και πεντανόστιμος

Ο πιο νόστιμος και εύκολος χαλβάς Φαρσάλων που θα έχετε δοκιμάσει

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/4/2024 | 00:02

Τα υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το καβούρδισμα

200 γρ. ωμό αμύγδαλο (1 κούπα και 1/4)
Για το μείγμα

1 λίτρο νερό(4 κούπες)
250 γρ .ζάχαρη (1 κουπα)
100 γρ. ηλιέλαιο (7 κτσ)
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. κορν φλάουρ (2 κουπες)
Για την καραμέλα

250 γρ. ζάχαρη (1 κουπα)

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη
Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα ωμά αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 200 c.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ηλιέλαιο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και σε ένα βαθύ τηγάνι σ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και κάθε φορά που λιώνει συμπληρώνουμε την επόμενη δόση μέχρι να την ρίξουμε όλη.
  • Μόλις έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε πολύ προσεκτικά όλο το μείγμα με το κορν φλάουρ.
  • Λόγω διαφοράς θερμοκρασίας έχει παγώσει η καραμέλα για αυτό ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να λιώνει δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν μέσα στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε ένα ταψί 25χ30 εκ. και τον στρώνουμε αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα πατάμε με μια μεμβράνη να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα με ένα φλόγιστρο καίμε την ζάχαρη .
  • Όποιος θέλει μπορεί να μην χρησιμοποιήσει φλόγιστρο και να βάλει τον χαλβά στον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω πάνω για 15-20 λεπτά.
  • Τον αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ζέτα Μακρυπούλια απέδειξε πως μια καπαρντίνα αρκεί για να απογειώσει κάθε look

Style 31.10.2025
Η καπαρντίνα είναι το ρούχο-χαμαιλέοντας που σώζει κάθε εμφάνιση

Το μαγικό μπαρ του Harry Potter είναι αληθινό – και φτιάχνεις τα δικά σου φίλτρα!

Ταξίδια 31.10.2025
Φτιάξε το δικό σου μαγικό ποτό σαν αληθινός μαθητής του Hogwarts

Όταν το στρες γίνεται… σωματικό: Γιατί το έντερο είναι ο καθρέφτης του εγκεφάλου

Body+Mind 31.10.2025
Το ψυχολογικό άγχος μπορεί να πυροδοτήσει στο σώμα μια ψευδή ανοσολογική απόκριση

4 μυστικά χωριά της Ελλάδας με λίμνες και πανέμορφα τοπία που θα σε μαγέψουν

Ταξίδια 31.10.2025
Αν ψάχνεις προορισμούς με μαγεία, καθαρό αέρα και τοπία που μοιάζουν ζωγραφισμένα, αυτά τα χωριά είναι το απόλυτο φθινοπωρινό escape!

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για τους λάτρεις του καλού φαγητού

Food Χτες
Οι πιο νόστιμοι προορισμοί της Ευρώπης σε ένα άρθρο που θα σε κάνει να πεινάσεις!

Η κίνηση που αποκαλύπτει ψυχοπαθητικές τάσεις στον σύντροφό σου

Σχέσεις Χτες
Όταν η αγάπη γίνεται χειραγώγηση

Γιατί δεν χρειάζεται να τα λέμε πάντα όλα σε μια σχέση;

Σχέσεις Χτες
Η σιωπή ως πράξη αγάπης

Μήπως έπαθα Burnout; Γιατί δεν με γεμίζει τίποτα;

Σχέσεις Χτες
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο εγώ;» μιλάμε για εκείνη τη σιωπηλή φάση που τίποτα δεν σε αγγίζει - όταν δεν έχεις πια ενέργεια να είσαι “εσύ” και το burnout χτυπάει την πόρτα.

6 spooky φυτά εσωτερικού χώρου ιδανικά για το Halloween

Σπίτι Χτες
Και όχι, δε θα πούμε μόνο για κολοκύθες!

Μην εμπιστεύεσαι το μυαλό σου μετά τα μεσάνυχτα – Οι επιστήμονες ξέρουν

Body+Mind Προχτές
Το σκοτεινό μυστικό του μυαλού σου μετά τις 12

Η Βίκυ Καγιά ταξιδεύει στη Βενετία με outfit σαν σκηνή από ταινία

Style Προχτές
Αν ετοιμάζεις κι εσύ μια φθινοπωρινή απόδραση, κράτα σημειώσεις!