Χαλβάς Φαρσάλων εύκολος και πεντανόστιμος
Ο πιο νόστιμος και εύκολος χαλβάς Φαρσάλων που θα έχετε δοκιμάσει
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/4/2024 | 00:02
Τα υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το καβούρδισμα
200 γρ. ωμό αμύγδαλο (1 κούπα και 1/4)
Για το μείγμα
1 λίτρο νερό(4 κούπες)
250 γρ .ζάχαρη (1 κουπα)
100 γρ. ηλιέλαιο (7 κτσ)
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. κορν φλάουρ (2 κουπες)
Για την καραμέλα
250 γρ. ζάχαρη (1 κουπα)
Για το πασπάλισμα
Ζάχαρη
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα ωμά αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 200 c.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ηλιέλαιο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και σε ένα βαθύ τηγάνι σ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και κάθε φορά που λιώνει συμπληρώνουμε την επόμενη δόση μέχρι να την ρίξουμε όλη.
- Μόλις έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε πολύ προσεκτικά όλο το μείγμα με το κορν φλάουρ.
- Λόγω διαφοράς θερμοκρασίας έχει παγώσει η καραμέλα για αυτό ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να λιώνει δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν μέσα στο μείγμα.
- Ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε ένα ταψί 25χ30 εκ. και τον στρώνουμε αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα πατάμε με μια μεμβράνη να ισιώσει η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα με ένα φλόγιστρο καίμε την ζάχαρη .
- Όποιος θέλει μπορεί να μην χρησιμοποιήσει φλόγιστρο και να βάλει τον χαλβά στον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω πάνω για 15-20 λεπτά.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Φόρεσέ το όπως οι Olsen: Τα καλοκαιρινά look που δε θα θέλεις να βγάλεις ποτέ
Style
18.06.2025
Oversized πουκάμισα, «άσχημα» σανδάλια που έγιναν fashion statement και το πιο κομψό all-white look του καλοκαιριού
Το λευκό φόρεμα με φράουλες της Ευγενίας Σαμαρά είναι το απόλυτο summer crush
Style
18.06.2025
Δροσερό, girly και απόλυτα instagrammable, αυτό το φόρεμα έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί!
Ποιο πρωινό είναι ιδανικό για το πεπτικό σύστημα
Body+Mind
18.06.2025
Και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί...
Τα rooftop μπαρ της στο κέντρο της Αθήνας που θα σε κάνουν να ξεχάσεις ότι δουλεύεις αύριο
Eat + Drink
18.06.2025
Αν ψάχνεις το ιδανικό μέρος για να αφήσεις πίσω σου το άγχος της μέρας, αυτές οι ταράτσες είναι η απόλυτη λύση!
Μην βουρτσίζετε ποτέ τα δόντια σας αν πριν έχετε πιεί αυτά τα 4 ροφήματα
Body+Mind
18.06.2025
Για τουλάχιστον μια ώρα
Πώς η Jennifer Aniston έχει ΠΑΝΤΑ τέλεια μαλλιά; Το μυστικό δεν είναι στο κομμωτήριο
Body+Mind
Χτες
Έχει δικά της προϊόντα – αλλά δεν τα προωθεί όπως οι άλλες σταρ. Ξέρει γιατί.
Γιατί είναι σημαντική η λευκίνη και πού τη βρίσκουμε στη διατροφή μας;
Body+Mind
Χτες
Ενα από τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα
Νέα έρευνα: Μπορείς να κερδίσεις έως και 6,5 χρόνια εγκεφαλικής νιότης απλά με έναν ... υπνάκο!
Body+Mind
Χτες
Η επιστήμη δικαιώνει τους υπναράδες – αλλά με μέτρο!
Mascara για καύσωνα, θάλασσα και ιδρώτα – οι 5 που αξίζουν κάθε ευρώ
Style
Χτες
Επένδυσε σε μία από αυτές τις μάσκαρα και απόλαυσε το καλοκαίρι σου χωρίς άγχος για το βλέμμα σου!
Η απόλυτη απόδραση του Ιουλίου είναι στη Λίμνη Πλαστήρα – Και έχει τρελό line up!
Ταξίδια
Χτες
Μουσική δίπλα στο νερό, camping μέσα στη φύση και το πιο δυνατό line-up του καλοκαιριού!
Πότε ένα καρπούζι μπορεί να είναι επικίνδυνο για κατανάλωση – Τι να προσέξετε
Food
Χτες
Πώς θα το καταλάβετε; Υπάρχει ένα απλό τρικ
Η σημασία της λεπτομέρειας στο μπουκάλι της μπύρας που δεν έχεις προσέξει
Food
Χτες
Πολλά πράγματα έχουν τη σημασία τους αλλά δεν τα προσέχουμε