E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν έφηβη, θύμα απαγωγής, που τρέχει προς το μέρος τους για βοήθεια

Προσοχή, σοκαριστικό βίντεο

Δημοσίευση 3/4/2024 | 08:20

Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν έφηβη, θύμα απαγωγής, που τρέχει προς το μέρος τους για βοήθεια

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Καλιφόρνια ο θάνατος μιας 15χρονης κοπέλας που δέχθηκε τα πυρά αστυνομικών ενώ έτρεχε προς το μέρος τους για να ζητήσει βοήθεια.

Το βίντεο που κάνει από εχθές τον γύρο του διαδικτύου αποκαλύπτει όσα εκτυλίχθηκαν στον Αυτοκινητόδρομο 15 στην Χεσπέρια στις 27 Σεπτεμβρίου του 2022 και είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί τόσο άδικα η Σαβάνα Γκρατζιάνο. Δόθηκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δύο χρόνια μετά την τραγωδία, κατόπιν αιτήματος του ρεπόρτερ Τζόι Σκοτ, ο οποίος με ανάρτησή του στο X έκανε λόγο για παραπλανητική παρουσίαση των γεγονότων από τον Σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναντίνο.

Σύμφωνα με τη New York Post, η έφηβη είχε κηρυχθεί αγνοούμενη μετά τον φόνο της μητέρας της, Τρέισι Μαρτίνεζ, από τον πατέρα της, Άντονι Τζον Γκρατζιάνο, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2022. Μία μέρα αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα του Άντονι, που πιστεύεται ότι απήγαγε την κόρη του αφού σκότωσε τη μητέρα της, και το ακολούθησαν για περίπου 110 χλμ. Στο όχημα επέβαινε και το κορίτσι στη θέση του συνοδηγού.

Όταν τελικά ο Γκρατζιάνο συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει, άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών με ένα ημιαυτόματο όπλο και ακινητοποίησε το όχημα. Τότε, το κορίτσι βγήκε έξω από την πόρτα του συνοδηγού, ενώ ένας από τους αστυνομικούς την προέτρεπε φωνάζοντας να τρέξει προς το μέρος του.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ η έφηβη τρέχει προς ένα περιπολικό για να σωθεί, άλλοι αστυνομικοί της ρίχνουν και πέφτει αιμόφυρτη στο έδαφος, ενώ ο συνάδελφός τους τους φωνάζει ότι να σταματήσουν να πυροβολούν γιατί ο ύποπτος είναι στο αμάξι.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο πατέρας της πεθανε επί τόπου από πυρά αστυνομικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της NYP, οι αστυνομικοί δεν φορούσαν κάμερες στις στολές τους κατά την επιχείρηση, ενώ μετά το συμβάν ο Σερίφης του Σαν Μπερναντίνο δήλωσε ότι το κορίτσι έμοιαζει να φορά κάτι σαν «στρατιωτικό εξοπλισμό» όταν βγήκε από το όχημα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τζόι Σκοτ, οι τοπικές Αρχές αρνούνταν μέχρι τώρα να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει «επιπλοκές που θα παρεμπόδιζαν την έρευνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοιξε ξανά για το κοινό το ανακαινισμένο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός 11.11.2025
Εγκαινιάστηκε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ ανήμερα της 87ης επετείου του θανάτου του και έπειτα από μήνες εργασιών είναι προσβάσιμο σε επισκέπτες

Ισραηλινοί στρατιώτες αποκαλύπτουν: Κάθε Παλαιστίνιος ήταν νόμιμος στόχος

Κόσμος 11.11.2025
«Αν περπατούν πολύ γρήγορα, είναι ύποπτοι. Αν περπατούν πολύ αργά, είναι ύποπτοι»

Επίδομα θέρμανσης: «Συνωστισμός» στην πλατφόρμα myΘέρμανση

Οικονομία 11.11.2025
Πάνω από 50.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες

Η πρώτη εκτίμηση Τσατραφύλλια για τον καιρό των Χριστουγέννων – Πότε θα έχουμε οριστική εικόνα

Καιρός 11.11.2025
Οι θερμοκρασίες θα είναι κατά μέσο όρο 1 έως 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Μάβερικς ‑ Μπακς 114‑116: Απόδραση με... 30άρη Γιάννη

Αθλητικά Νέα 11.11.2025
Οι Μπακς άντεξαν και επικράτησαν με 116-114 των Μάβερικς. Στους 30 σταμάτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Βοιωτία: Σε 27χρονο Αλβανό φέρεται να ανήκει η καμένη σορός που βρέθηκε σε αυτοκίνητο

Ελλάδα 11.11.2025
Το μυστήριο αναμένεται να λυθεί σήμερα, καθώς οι συγγενείς του έχουν δώσει δείγμα DNA και πρόκειται να βγουν τα αποτελέσματα

Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία ‑ Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια σε Καλλονή και Σκάλα

Ελλάδα 11.11.2025
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο ποταμός Τσικνιάς «έσπασε» με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να κατακλύσουν το λεκανοπέδιο της Καλλονής με το νερό να φτάνει σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο

Αγγελούδης ‑ Θεσσαλονίκη: Δεν δίνουμε ούτε ευρώ για τη συναυλία του Ρέμου

Ελλάδα 11.11.2025
Με δωρεάν Αντώνη Ρέμο θα ανοίξουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιμένουν οι καταιγίδες και σήμερα, πού θα «ανοίξουν οι ουρανοί»

Καιρός 11.11.2025
Παραμένει και η κακοκαιρία και σήμερα