E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φτιάξτε φανταστικές λαγάνες στο σπίτι, σαν φούρναρης

Τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα - Εγγυημένη Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 16/3/2024 | 00:18

Οι λαγάνες μόλις ψηθούν είναι έτοιμες, τραγανές από έξω και αφράτες από μέσα. Διαρκούν τραγανές και μετά από 3 ώρες. Υπέροχες που θα τις απολαύσετε μαζί με την οικογένεια σας την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας!

ΥΛΙΚΑ

900 γρ αλεύρι για τσουρέκι

50 γρ νωπή μαγιά η 16 γρ ξηρή

500 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κτγ ζάχαρη

12 γρ αλάτι - Περίπου 2,5 κτγ

1 κτσ ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο

Σουσάμι

40 γρ νερό

1 κτγ ζάχαρη

Σουσάμι

2 λαγάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και σπάμε καλά τις νωπές μαγιές μέσα στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν πολύ μέσα στο νερό.
  • Έπειτα ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  • Κάνουμε τον φούρνο στόφα ανάβοντάς τον στους 100 c στις αντιστάσεις για 1 λεπτό.
  • Μετά από 1 λεπτό τον κλείνουμε και βάζουμε μέσα το μείγμα να ξεκουραστεί για να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 20 λεπτά.
  • Μετά από 20 λεπτά βγάζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι .Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  • Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε μέσα στον φούρνο κάνοντάς τον στόφα με την ίδια διαδικασία.
  • Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα. Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε 2 ίσα μέρη.
  • Παίρνουμε το πρώτο ζυμάρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Αναποδογυρίζουμε ένα ταψί κουζίνας και τοποθετούμε πάνω του μια λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε στην λαδόκολλα ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε σουσάμι. Βάζουμε επάνω την λαγάνα και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
  • Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Στην συνέχεια πατάμε με τα δάχτυλά μας την λαγάνα.
  • Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στον αέρα στους 180 c και έχουμε τοποθετήσει ένα ταψί κουζίνας από την ανάποδη πλευρά.
  • Αλείφουμε με ζάχαρόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Βάζουμε προσεκτικά την λαγάνα όπως είναι μαζί με την λαδόκολλα μέσα στον φούρνο πάνω στο ταψί που καίει. Κλείνουμε τον φούρνο και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με την δεύτερη λαγάνα.

Και έξτρα συνταγή... ταραμοσαλάτα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές οι γάτες έχουν τον πιο ήρεμο χαρακτήρα

Pets 27.07.2024
Δεν είναι όλες έξαλλες, μερικές θέλουν ηρεμία και χάδια!

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου, αν θες να χάσεις βάρος

Body+Mind 27.07.2024
Νέα έρευνα αποθεώνει αυτήν την ευεργετική τροφή

Τι προκαλεί ο καύσωνας στη ψυχολογία μας;

Body+Mind 27.07.2024
Η ζέστη δεν επηρεάζει μόνο το σώμα μας, αλλά έχει σημαντικές επιπτώσεις και στη ψυχολογία μας

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου;

Body+Mind 27.07.2024
Η ανανέωση του αντηλιακού είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της προστασίας σου

Τα πιο όμορφα λουλούδια που ανθίζουν μόνο τη νύχτα

Σπίτι 27.07.2024
Και έχουν υπέροχο άρωμα!

5 σημάδια ότι ίσως έχεις τοξική σχέση με τον εαυτό σου

Body+Mind 27.07.2024
Από όλες τις σχέσεις που θα αποκτήσουμε στη ζωή μας, η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική!

Τα λάθη που κάνεις, όταν κάνεις ηλιοθεραπεία

Body+Mind Χτες
Για να αποφεύγετε τους κινδύνους από την ηλιοθεραπεία, πρέπει να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι παγίδες της άμμου: Οι πιο συχνές μολύνσεις

Body+Mind Χτες
Η άμμος μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Οι κίνδυνοι που κρύβουν οι πισίνες για την υγεία μας

Body+Mind Χτες
Μικροβιολογικοί και χημικοί κίνδυνοι

Σήμερα έμαθα: Ο λόγος που αυτή η λίμνη ονομάζεται «αιώνια καταιγίδα» 

Σήμερα έμαθα Χτες
Αραγε οι κάτοικοι κοιμούνται το βράδυ;

4 προτάσεις για απογευματινό απεριτίβο στο κέντρο της Αθήνας

Eat + Drink Χτες
Τώρα που ανοίγει ο καιρός βάλε τα στη λίστα σου, για μία έξοδο με άρωμα Ιταλίας!