E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεντβέντεβ: Διαψεύδει ισχυρισμούς Ουκρανών πως «ο βομβαρδισμός στην Οδησσό μπορεί να είχε στόχο τον Ζελένσκι ή τον Μητσοτάκη»

Όπως υποστηρίζει, η Μόσχα θα είχε πλήξει τον στόχο της αν αυτός ήταν ο στόχος

Δημοσίευση 7/3/2024 | 16:57

Μεντβέντεβ: Διαψεύδει ισχυρισμούς Ουκρανών πως «ο βομβαρδισμός στην Οδησσό μπορεί να είχε στόχο τον Ζελένσκι ή τον Μητσοτάκη»

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν είχε θέσει ως στόχο την αντιπροσωπεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την χθεσινή πυραυλική επiθεση στο λιμάνι της Οδησσού, διαψεύδοντας ισχυρισμό συμβούλου του Ζελένσκι.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «η Μόσχα θα είχε πλήξει τον στόχο της, αν αυτός ήταν ο στόχος, και αυτό είναι προφανές στον καθένα ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη επiθεση στην αυτοκινητοπομπή».

«Είναι προφανές για τον καθένα. Και το ότι δεν υπήρξε κανένα πλήγμα κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό. Και το ότι αν ήταν στόχος, θα τον πετυχαίναμε» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram

Νωρίτερα σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το χτύπημα με ρωσικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού χθες είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;…Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή στην αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος ουκρανός διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Τι είπε ο Ουκρανός σύμβουλος

Υπενθυμίζεται πως όλα τα σενάρια, ακόμη και αυτό ότι η επiθεση με βαλλιστικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού είχε ως στόχο τις αποστολές είτε του Βολοντίμιρ Ζελένσκι είτε του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ανοιχτά οι ουκρανικές αρχές, όπως δήλωσε σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;…Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή την αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. «Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φθάσει ο πύραυλος στον στόχο, στο σημείο του λιμανιού της Οδησσού», δήλωσε ο Ζόβκβα. «Εάν είχαμε επαρκή μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί», δήλωσε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Ελλάδα 29.04.2024
Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Ελλάδα 29.04.2024
Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

Μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ‑ Τι προβλέπει

Ελλάδα 29.04.2024
Θα είναι οι προϊστάμενοι εκείνοι που θα ανάβουν στους υπαλλήλους τους το πράσινο φως για το μπόνους παραγωγικότητας

Φωτιά στο Μάτι: Οργή για την απόφαση του δικαστηρίου από τους συγγενείς των θυμάτων

Ελλάδα 29.04.2024
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Μπλόκο» στην υποβολή χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Οικονομία 29.04.2024
Χιλιάδες δηλώσεις που είναι προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ, μπλοκάρονται από το σύστημα και δεν εκκαθαρίζονται

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Μαρούσι: Αναζητείται ο δράστης του φονικού έξω από μπαρ ‑ Βίντεο από τη συμπλοκή και τις πρώτες βοήθειες στο θύμα

Ελλάδα 29.04.2024
Τι προηγήθηκε της εν ψυχρώ εκτέλεσης και τι εξετάζει η αστυνομία

Μαρούσι: Στη σκηνή η τραγουδίστρια Μαλού την ώρα της φονικής συμπλοκής

Ελλάδα 29.04.2024
Ένας άνδρας έπεσε vεκρός ύστερα από καυγά που ξέσπασε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής (28.4.2024) και τουλάχιστον δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο