E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγρότες «έκοψαν» την Ελλάδα στα δύο με μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου

Πότε θα έρθουν στην Αθήνα

Δημοσίευση 18/2/2024 | 14:07

Αγρότες «έκοψαν» την Ελλάδα στα δύο με μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου

Οι αγρότες δείχνουν τις διαθέσεις τους, με τα μπλόκα να συνεχίζονται. Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα και τη Βουλή, με τις αγροτικές κινητοποιήσεις να συνεχίζονται. Αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να στείλουν ένα ηχηρό, μαζικό μήνυμα στην κυβέρνηση τις επόμενες μέρες. Το μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Μπράλου – και στα δύο ρεύματα – δημιούργησε κυκλοφοριακά προβλήματα, με την ουρά αυτοκινήτων και φορτηγών, να φτάνει μέχρι τη Λαμία.

Στο στρατηγικό σημείο του Μπράλου, έβγαλαν από το μεσημέρι τα τρακτέρ τους οι αγρότες από το μπλόκο της Ανθήλης, προχωρώντας μαζί με συναδέλφους τους από τα μπλόκα της Αταλάντης, της Δυτικής Λοκρίδας και του Δομοκού σε συμβολικό αποκλεισμό του ΠΑΘΕ αλλά και του Ε65.

Εκατοντάδες αγρότες ξεκίνησαν την πορεία τους γύρω στις 11:30 στους παραδρόμους, ενώ λίγο μετά τις 12:20 ξεκίνησε η βραδυπορία των οχημάτων από το 195ο χλμ της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Ακολούθησαν κυκλοφοριακά προβλήματα από το 205ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα και κλείσιμο του συνδετήριου με τον Ε65.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι αγρότες είχαν ανεβεί στην εθνική οδό και πριν τη 13:00 το μεσημέρι είχε κλείσει ο εθνικός δρόμος και είχαν ήδη δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στον παράδρομο που έφτασαν μέχρι τη Λαμία. Αιτία τα μεγάλα οχήματα που σε συνδυασμό με τους παραταγμένους αγρότες δεν μπορούσαν να διέλθουν με ασφάλεια από το σημείο.

Δείτε το βίντεο του lamiareport.gr:

Μέσα σε λίγα λεπτά η Ελλάδα είχε κοπεί στα δύο, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στον ΠΑΘΕ και στο ύψος της Θήβας, από αγρότες και πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατάργηση του Πρωτοδικείου.

Αναφορικά με το μπλόκο του Μπράλου, είχε χρόνια να γίνει τόσο μεγάλη κινητοποίηση στο συγκεκριμένο σημείο, με τόση μαζική συμμετοχή, από το Φεβρουάριο του 2016 και του 2017. Οι αγρότες προετοιμάζουν την κινητοποίησή τους στο κέντρο της Αθήνας την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και ο Μπράλος θα αποτελέσει όπως δείχνουν τα πράγματα, το σημείο συνάντησης για τρακτέρ και λεωφορεία από Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα.

Πώς θα φτάσουν στην Αθήνα οι αγρότες

Με τα ΙΧ τους και από 1 έως 3 λεωφορεία, θα χρησιμοποιήσουν οι αγρότες από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών της Χαλκιδικής για να κατέβουν στην πρωτεύουσα από νωρίς την ερχόμενη Τρίτη. Ο αριθμός των λεωφορείων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, καθώς ακόμη καταμετριέται ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Παράλληλα, από ένα λεωφορείο θα μισθώσουν για να ταξιδέψουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Αθήνα οι αγρότες από τις περιοχές του Δερβενίου, του Λαγκαδά και των Σερρών, ενώ κάποιοι από αυτούς θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με τα ΙΧ οχήματά τους. Με τα ΙΧ τους και με λεωφορεία θα κατέβουν στην Αθήνα και οι αγρότες από την Ημαθία.

Ωστόσο, οι συνάδελφοί τους από την περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με ΙΧ και λεωφορεία, αποφάσισαν να κάνουν τη μεγάλη διαδρομή και με τα τρακτέρ τους. Έτσι, έξι τρακτέρ θα φύγουν νωρίς τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου από την περιοχή και θα διανυκτερεύσουν στη Βοιωτία.

Με ΙΧ, λεωφορεία και τουλάχιστον διψήφιο αριθμό τρακτέρ θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν και οι αγρότες από την Καρδίτσα. Ακόμη, από τη Λάρισα στην Αθήνα αναμένεται να ταξιδέψει τριψήφιος αριθμός τρακτέρ, ΙΧ και λεωφορείων, καθώς οι αγρότες της Θεσσαλίας βρίσκονται στο μάτι του κύκλωνα μετά τις μεγάλες καταστρoφές της κακοκαιρίας Daniel που χτύπησε σφόδρα την περιοχή τους τον περασμένο Σεπτέμβριο και επιθυμούν να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο.

Τέλος, από την περιοχή της Αλαμάνας στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν αγρότες με 20 τρακτέρ, δύο πούλμαν και τα ΙΧ τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ακρωτηριασμό 5χρονου σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο

E-Daily 2.TopNews 01.05.2026
Το 5χρονο παιδί ακρωτηριάστηκε στην πρώτη φάλαγγα του δείκτη του

«Ψεύτης ο Μαρτίνεθ»: Η σκληρή απάντηση Γιαννακόπουλου στον προπονητή της Βαλένθια

E-Daily 2.TopNews 01.05.2026
«Ούτε οι διαιτητές δεν αναφέρουν τίποτα, επειδή δεν συνέβη τίποτα. Το μόνο που συνέβη είναι ότι χάσατε 2-0 στο γήπεδό σας»

Λήγει σήμερα η προθεσμία των 60 ημερών για τον Τραμπ ‑ πλέον απαιτείται έγκριση Κογκρέσου για επιχειρήσεις κατά του Ιράν

E-Daily 2.TopNews 01.05.2026
Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι τυχόν νέα πλήγματα θα φέρουν «επώδυνη» απάντηση

«Σε πάω στο τελευταίο σου ταξίδι»: Κηδεύεται σήμερα ο 13χρονος Κωνσταντίνος που έχασε τη ζωή του με πατίνι ‑ συγκλονίζουν τα λόγια των γονιών του

E-Daily 2.TopNews 01.05.2026
Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και κάτοικοι της περιοχής θα αποχαιρετήσουν ένα παιδί που αγαπούσαν βαθιά

Εργατική Πρωτομαγιά: Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ‑ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ

E-Daily 2.TopNews 01.05.2026
Σε ποια σημεία της πόλης έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων

«Γ@μ@@@ παιδόφιλε»: Συγκλονίζει βίντεο με 3 εφήβους να χτυπούν 49χρονο μέχρι θανάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ψεύτικο ραντεβού στα social media και η «παγίδα θανάτου» που έστησαν στον 49χρονο

Βοιωτία: Φωτιά σε εργοστάσιο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έχει σπεύσει και επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσεβστικής

«Αγλαΐτσα μας… καλό ταξίδι στο φως»: Πένθος στη Μεσαρά για τη 12χρονη που κατέληξε μετά από τροχαίο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Μοίρες

Επέστρεψαν σπίτι η μητέρα με τον 5χρονο που είχε αφήσει μόνο του ‑ «Πήγε επειγόντως στο νοσοκομείο» λέει ο δικηγόρος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είχε χτυπήσει το χέρι της και είχε ακατάσχετη αιμορραγία, είπε ο συνήγορός της , είχε ειδοποιήσει άνθρωπο να πάει σπίτι να μείνει με το παιδί

«Ανεπίτρεπτη παρέμβαση»: Η Ενωση Εισαγγελέων απαντά στο αίτημα ΔΣΑ για παραίτηση Τζαβέλλα

Πολιτική Χτες
Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Εισαγγελέων καταδικάζει την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάνοντας λόγο για αίτημα εκτός κάθε συνταγματικά και νομοθετικά προβλεπόμενου πλαισίου

Αίγινα: 16χρονη πήγε στο σχολείο της με σουγιά γιατί δεν άντεχε το bullying των συμμαθητών της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά τη σύλληψή της, φέρεται να δήλωσε στις Αρχές πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν, αλλά ήθελε να βάλει τέλος στην πίεση που δεχόταν

Αμπελόκηποι: Σφραγίστηκε παράνομος οίκος ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια

Ελλάδα Χτες
Παράνομος οίκος ευγηρίας σφραγίστηκε στους Αμπελόκηπους