E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Είμαστε Παλαιοχριστιανοί, όπως οι Αμις» λέει η οικογένεια που ζει σε λαγούμι στην Κόρινθο

«Αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», δήλωσε μέλος της κοινότητας

Δημοσίευση 16/2/2024 | 19:06

«Είμαστε Παλαιοχριστιανοί, όπως οι Αμις» λέει η οικογένεια που ζει σε λαγούμι στην Κόρινθο

Σε ένα λαγούμι 30 μέτρων ζει μία πολύτεκνη οικογένεια στην Κόρινθο, σε ένα κοινόβιο μιας κοινότητας «Παλαιοχριστιανών», όπως αυτοαποκαλούνται.

Η ύπαρξη αυτής της οικογένειας στην Κόρινθο ανακαλύφθηκε λίγες ημέρες πριν από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία για άλλο ωστόσο λόγο. Πριν λίγες ημέρες η αστυνομία κλήθηκε μετά από καταγγελία εις βάρος του πατέρα της οικογένειας καθώς φέρεται να προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, τα μέλη της οικογένειας τους επιτέθηκαν.

Η μητέρα και ο πατέρας προσπάθησαν να διαφύγουν μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους από τάφρο που είχαν σκάψει κάτω από το σπίτι τους, η οποία οδηγούσε σε γειτονική ρεματιά. Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε στο 30 μέτρων λαγούμι, όπλα, σφαίρες, αυτοσχέδια τόξα και βέλη. Ωστόσο μετά την αποκάλυψη του γεγονότος έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς όπως φαίνεται αρκετοί άνθρωποι ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες και αυτοαποκαλούνται κοινότητα «Παλαιοχριστιανών».

Το σπίτι τους είναι φτιαγμένο από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό και έχουν σκάψει το λαγούμι για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους. «Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», είπε ένα μέλος της κοινότητας. Όπως μάλιστα υποστήριξε υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση στην Κόρινθο

«Κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του: β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη) γ) Κ. (κόρη του δράστη) δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη) Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

»Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο υπ’ αριθμ. ΖΜΙ-2907 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω : 1. ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, 2. ένα (1) αεροβόλο όπλο, 3. εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, 3. ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), 4. επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη, 5. τέσσερα (4) μαχαίρια και 6. ένα (1) τσεκούρι.

»Σε πρόσθετες έρευνες με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων, για τυχόν ανεύρεση οποιουδήποτε επιπρόσθετου στοιχείου, εντοπίστηκαν δύο (2) αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας (1΄ ίντζας), καθώς και ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4 διαμετρήματος 556mm», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρυλική πρόκριση: Θρίαμβος του Ολυμπιακού με 2‑0 επί της Αστον Βίλα

Αθλητικά Νέα 10.05.2024
Νίκησε ξανά, με 2-0 αυτή τη φορά, την Αστον Βίλα

«Γάζωσαν» ζευγάρι μέσα σε αυτοκίνητο στον Βύρωνα – Ενας νεκρός και μία τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Κατά τις πρώτες πληροφορίες άγνωστος πυροβόλησε εναντίον ζευγαριού που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο πατέρας που χτύπησε την 13χρονη κόρη του επειδή βγήκε αργά το βράδυ

Ελλάδα Χτες
Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών αλλά αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς δέκα ευρώ ημερησίως και έτσι, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος

Η Ουκρανία επιστρατεύει κατάδικους να πολεμήσουν, γιατί δεν βρίσκει στρατιώτες

Κόσμος Χτες
Οι περιορισμοί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στρατός

Εκεχειρία Ισραήλ ‑ Χαμάς: Αποχώρησαν από το Κάιρο οι αντιπροσωπείες των δύο δυνάμεων

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι προσπάθειες των μεσολαβητών

Θεσσαλονίκη: Ξαφνικό μπουρίνι με χαλάζι μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια

Ελλάδα Χτες
Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε κεντρικές λεωφόρους λόγω του όγκου του νερού

ΗΠΑ: Η «ιντιφάντα» των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Κόσμος Χτες
Καταλήψεις σε πανεπιστήμια σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ισπανία

Κρεμάστηκε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από τον σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Καταδίκη 40χρονου για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

«Κάποιο λάθος έγινε»: Τι λέει ο ιερέας του ναού για τους 37 που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τη βραστή προβατίνα

Ελλάδα Χτες
«Εγώ δεν είχα συμπτώματα. Αυτό το έθιμο υπάρχει εδώ και 20 χρόνια»

Αγρια γιούχα και «Free Palestine» από το κοινό στην εμφάνιση της εκπροσώπου του Ισραήλ στον Α’ ημιτελικό της Eurovision

Κόσμος Χτες
Δεν πέρασαν οι απαγορεύσεις της EBU για τις παλαιστινιακές σημαίες