E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

29χρονος σεφ πέθανε από σπάνια μυκητιασική λοίμωξη που «κατέστρεψε» τους πνεύμονές του

«Μας έδειξαν μια φωτογραφία των πνευμόνων του και έμοιαζαν κυριολεκτικά με ελβετικό τυρί»

Δημοσίευση 8/2/2024 | 12:53

29χρονος σεφ πέθανε από σπάνια μυκητιασική λοίμωξη που «κατέστρεψε» τους πνεύμονές του

Ένας 29χρονος σεφ από το Μίσιγκαν πέθανε την περασμένη εβδομάδα μετά από μάχη με μια σπάνια μυκητιακή ασθένεια που κατέστρεψε τους πνεύμονές του. Λίγο πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Ίαν Πρίτσαρντ προσβλήθηκε από βλαστομυκητίαση, μια ασθένεια που μεταδίδεται από μύκητες και προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα.

«Μας έδειξαν μια φωτογραφία των πνευμόνων του και έμοιαζαν κυριολεκτικά με ελβετικό τυρί», είπε ο πατέρας του, Ρον Πρίτσαρντ, στο «UpNorthLive» τον Δεκέμβριο. Ο Πρίτσαρντ έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ, σύμφωνα με μια σελίδα του GoFundMe, που συγκέντρωσε σχεδόν 20.000 δολάρια για την οικογένειά του. «Η μυκητιασική λοίμωξη από βλαστομυκητίαση κατέστρεψε τους πνεύμονες του Ίαν ανεπανόρθωτα», έγραφε η σελίδα.

Σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, η μόλυνση θα εξαπλωθεί από τους πνεύμονες στο κεντρικό νευρικό σύστημα μαζί με το δέρμα και τις αρθρώσεις, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Έρευνα του 2005 διαπίστωσε ότι μεταξύ 4% και 22% των μολυσμένων ανθρώπων πεθαίνουν από βλαστομυκητίαση, σύμφωνα με τη «New York Post».

Οι άνθρωποι προσβάλλονται από την ασθένεια, αναπνέοντας σπόρια του μύκητα blastomyces, που ζει σε υγρό έδαφος και σε αποσύνθεση ξύλου και φύλλων. «Είναι στον αέρα, είναι στα δέντρα, είναι στα υγρά φύλλα, είναι στο έδαφος, είναι στη λάσπη, είναι μέσα, παντού. Παντού στο βόρειο Μίσιγκαν, στην πραγματικότητα, η μεσοδυτική περιοχή καλύπτεται από βλαστομύκητες», προειδοποίησε ο Pritchard. Η μόλυνση συνήθως αναπτύσσεται μέσα σε δύο έως 15 εβδομάδες. Περίπου οι μισοί ασθενείς θα παρουσιάσουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δύσπνοια και μυϊκούς πόνους. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία, η ασθένεια αντιμετωπίζεται με αντιμυκητιασικά φάρμακα όπως η ιτρακοναζόλη. Ο Pritchard είπε ότι τα φάρμακα του γιου του κοστίζουν περίπου 7.000 δολάρια μηνιαίως.

Τώρα, η οικογένεια Πρίτσαρντ είναι σε σοκ από την ξαφνική απώλεια. «Ήταν καλό παιδί. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα», πρόσθεσε ο πατέρας. «Οι άνθρωποι αγάπησαν το φαγητό του, οι άνθρωποι αγάπησαν τον ίδιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Στημένη υπόθεση» χαρακτηρίζει ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ τις κατηγορίες της Αρχής για απόκρυψη 3,2 εκατομμυρίων ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε», δηλώνει από το επίσημο site της ΓΣΕΕ και προαναγγέλλει ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία

Λαριτζανί προς μουσουλμανικά έθνη: «Σε ποια πλευρά είστε;»

Κόσμος 16.03.2026
Ο Λαριτζανί εξέφρασε την απογοήτευσή του για την «έλλειψη υποστήριξης», όπως είπε, από χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία

Στενά του Ορμούζ: Σε ποιες χώρες επιτρέπει το Ιράν τη διέλευση των πλοίων τους

Κόσμος 16.03.2026
Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους σύμφωνα με το Ιράν απαγορεύεται να διέλθουν από τον θαλάσσιο διάδρομο, από όπου περνάει το ένα πέμπτο των παγκόσμιων αποστολών πετρελαίου

Η ΕΕ προσφέρει 450 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Μέση Ανατολή

Κόσμος 16.03.2026
Στήριξη σε Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανο, Ιορδανία και Αίγυπτο καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται και η πρόσβαση βοήθειας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Ποιο το ποσό ανά περίπτωση.

Μόσχα: 20χρονος ποδοσφαιριστής έσφαξε μητέρα μπροστά στην κόρη της

Κόσμος 16.03.2026
Ποδοσφαιριστής δολοφόνησε μητέρα μπροστά στην κόρη της και πετούσε τα κλοπιμαία από το παράθυρο. Το χρονικό της φρίκης

«Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς»: Και η Γερμανία λέει όχι στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 16.03.2026
Και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψετο αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη

Χωρισμένη στα δύο η εβδομάδα: Ανοιξη μέχρι αύριο, χειμώνας από Τετάρτη

Καιρός 16.03.2026
Έρχονται έντονες βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»