E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία της 6χρονης «βασίλισσας της ομορφιάς»

Η JonBenét Ramsey βρέθηκε τα Χριστούγεννα του 1996 δολοφονημένη στο κελάρι του σπιτιού της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2024 | 00:21

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία της 6χρονης «βασίλισσας της ομορφιάς»
@wikipedia.org

Έχουν περάσει 27 χρόνια από τότε που η JonBenét Ramsey βρέθηκε δολοφονημένη στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειάς της στο Κολοράντο, και η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη και συνεχίζει να προκαλεί σύγχυση.

Η JonBenét ήταν 6 ετών όταν βρέθηκε νεκρή, έχοντας δεχτεί σeξουαλική επίθεση, ξυλοδαρμό και στραγγαλισμό με γκαρότα την επομένη ημέρα των Χριστουγέννων του 1996. Κανείς δεν κατηγορήθηκε ποτέ για το θάνατο της νεαρής βασίλισσας των παιδικών καλλιστείων, αν και υπήρξαν πολλές θεωρίες για το ποιος θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος. Από τους γονείς της μέχρι έναν μυστηριώδη εισβολέα.

Τη νύχτα που δολοφονήθηκε η JonBenét, οι μόνοι που επιβεβαιώθηκε ότι βρίσκονταν στο εύπορο σπίτι τους στο Boulder του Κολοράντο, ήταν οι γονείς της, John και Patricia ‘Patsy’ Ramsey και ο μεγαλύτερος αδελφός της Burke, ο οποίος ήταν 9 ετών τότε.

Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, η Patsy βρήκε ένα σημείωμα λύτρων γραμμένο σε ένα χαρτί με ένα στιλό που ανήκε στο σπίτι, με το οποίο ζητούσαν 118.000 δολάρια για την επιστροφή της JonBenét. Το ποσό που ζητήθηκε ήταν το ακριβές ποσό που είχε λάβει ο John ως μπόνους από τη δουλειά του. Ο John αργότερα βρήκε τη JonBenét νεκρή στο κελάρι με μια γκαρότα δεμένη στο λαιμό της.

Μετά τη δολοφονία της κόρης τους, ο John και η Patsy προσέλαβαν δικηγόρους και αρνήθηκαν τις επίσημες συνεντεύξεις με την αστυνομία. Το 2008, δύο χρόνια αφότου η Patsy Ramsey πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών, ο εισαγγελέας εκείνης της εποχής έγραψε στον John για να του πει ότι αυτός, η Patsy και ο Burke είχαν απαλλαγεί από το τεστ DNA. Ωστόσο, ο μετέπειτα εισαγγελέας Stan Garnett δήλωσε πως, «δεν ένιωσα ότι η απαλλαγή δικαιολογείται με βάση την κατάσταση των αποδεικτικών στοιχείων και την πολυπλοκότητα της υπόθεσης».

Αν και ο Burke δεν θεωρήθηκε ποτέ ύποπτος από την αστυνομία του Boulder, μια τεκμηρίωση του CBS το 2016 προέβαλε μια θεωρία ότι ο τότε 9χρονος χτύπησε την αδερφή του στο κεφάλι με έναν φακό. Ο δικηγόρος του Burke είπε τότε ότι σκόπευε να καταθέσει μήνυση κατά του CBS, αποκαλώντας την εκπομπή ως μια «ειδεχθή τηλεοπτική επίθεση».

Η ύπαρξη ενός σημειώματος λύτρων φάνηκε να προσδίδει αξιοπιστία στη θεωρία ότι υπεύθυνος για τη δολοφονία του JonBenét ήταν ένας εισβολέας. Με το πέρασμα των χρόνων, έχουν εξεταστεί αρκετά ονόματα.

Ένας πιθανός εισβολέας ήταν ο Michael Helgoth, ο οποίος είχε ένα ζευγάρι μπότες που έμοιαζαν να ταιριάζουν με ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος. Ο Helgoth εξετάστηκε από την αστυνομία, αλλά αυτοκτόνησε το 1997 και οι έρευνες στράφηκαν αλλού. Ο Όλι Γκρέι, ένας ιδιωτικός ερευνητής που προσλήφθηκε από τους γονείς της 6χρονης, πίστευε ότι η οικογένεια του Helgoth είχε μια μαγνητοσκοπημένη ομολογία του εγκλήματος.

Στη συνέχεια, το 2006, ένας πιθανός ύποπτος προκάλεσε σοκ με την ομολογία του φόνου, αν και αργότερα οι ερευνητές έκριναν ότι ήταν ψευδής. «Ήμουν με την JonBenét όταν πέθανε», είπε τότε ο Alexis Reich. «Ο θάνατός της ήταν ένα ατύχημα».

Ωστόσο ο ισχυρισμός του διαψεύστηκε όταν η πρώην σύζυγος του Reich είπε ότι βρίσκονταν στην Αλαμπάμα τα Χριστούγεννα του 1996. Επιπλέον, κανένα δείγμα DNA δεν συνέδεε τον Reich με το έγκλημα.

Ένας άλλος πιθανός εισβολέας είχε εργαστεί ως Άγιος Βασίλης και είχε επισκεφτεί το σπίτι των Ramsey λίγες μέρες πριν. Η κόρη αυτού του άνδρα είχε απαχθεί δεκαετίες πριν. Ωστόσο, ποτέ δεν θεωρήθηκε επίσημα ύποπτος. Δεν είναι σαφές εάν η δολοφονία της JonBenét θα εξιχνιαστεί ποτέ. Το 2022, ο John, που σήμερα είναι 80 ετών, δήλωσε πως ελπίζει ότι η πρόοδος στην τεχνολογία γύρω από το DNA, να οδηγήσει στη λύση ενός από τα πιο διαβόητα άλυτα μυστήρια στην ιστορία της χώρας.

27 χρόνια πέρασαν, με τις θεωρίες να είναι πολλές, αλλά ακόμα η δολοφονία της 6χρονης παραμένει στη σφαίρα του μυστηρίου. Και όπως έχουν δείξει άλλες υποθέσεις, όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να φτάσει κάποιος σε ασφαλή συμπεράσματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα Χτες
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949