E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κουτσούμπας για παρένθετη μητρότητα: «Μπίζνα δισεκατομμυρίων, δεν είναι πρόοδος αλλά βαρβαρότητα»

Δείτε την τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/1/2024 | 18:19

Κουτσούμπας για παρένθετη μητρότητα: «Μπίζνα δισεκατομμυρίων, δεν είναι πρόοδος αλλά βαρβαρότητα»

Την άποψη ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών «σημαίνει από χέρι κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας», διατύπωσε στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για «κατάργηση της πατρότητας- μητρότητας» και «εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα» μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

«Πάει πολύ να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων, επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες», είπε αρχικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους», συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Κάνετε, λοιπόν, λέτε, μια σημαντική κίνηση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικαλείστε μάλιστα τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα, της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών», τόνισε ακόμη.

Στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η ρύθμιση που θα κατατεθεί ισχύει και αλλού στην Ευρώπη, Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας- άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες. Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών κι αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός 17.02.2026
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό

Φρένο στις ενοχλητικές κλήσεις: 50.000 ευρώ αποζημίωση για τηλεφωνικό μάρκετινγκ

Ελλάδα 17.02.2026
Κατώτατη αποζημίωση 10.000 ευρώ ανά παράβαση και σαφές μήνυμα συμμόρφωσης στην αγορά

Νέα απεργία στα θέατρα την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου ‑ Ποιοι εξαιρούνται

Ελλάδα 17.02.2026
Κύριο αίτημα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογκών Συμβάσεων Εργασίας

Θλίψη στο Mega: Πέθανε ξαφνικά ο Κώστας Κοσμίδης

Ελλάδα 17.02.2026
Ο 52χρονος «έφυγε» ξαφνικά το βράδυ προδομένος από την καρδιά του

Εντυπωσιακό gala κινεζικής πρωτοχρονιάς ‑ Ανθρωποειδή ρομπότ χορεύουν και κάνουν… κουνγκ φου ‑ Βίντεο

Κόσμος 17.02.2026
Τέσσερις νεοφυείς εταιρείες ρομποτικής παρουσίασαν τα ανθρωποειδή ρομπότ τους στο γκαλά, ένα τηλεοπτικό γεγονός με τεράστια απήχηση, που συχνά συγκρίνεται με το Super Bowl στις Ηνωμένες Πολιτείες

Βόλος: Πιστόλι κρότου εντοπίστηκε μέσα στη θάλασσα, λίγα μέτρα από την ακτή

Ελλάδα 17.02.2026
Το όπλο εντόπισε ιδιώτης στην περιοχή Σουτράλι Αγριάς

Κατέρρευσε κτίριο της στρατιωτικής αστυνομίας στην Αγία Πετρούπολη

Κόσμος 17.02.2026
Δύο νεκροί, αναφορές για έκρηξη και αγνοούμενους

Γραμματέας σχολείου στις ΗΠΑ έκανε σeξ με δύο μαθητές, την ξυλοκόπησε ο σύζυγός της όταν την έκανε τσακωτή

Κόσμος 17.02.2026
Η παντρεμένη γραμματέας με τον έναν εκ των μαθητών έκανε σeξ τουλάχιστον πέντε φορές πριν συλληφθεί

Τόνι Μπλερ: Από πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Senior Advisor στον όμιλο Antenna

Ελλάδα 17.02.2026
Η δήλωση του προέδρου του ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, για τη συνεργασία τους

Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: «Δεν ήταν μπροστά ο Αλκέτ Ριζάι»

Ελλάδα 17.02.2026
Το βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές