E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκάνδαλο μεγατόνων: Το FBI ερευνά τον πρώην CEO της Abercrombie & Fitch

Το κύκλωμα εκμετάλλευσης ανδρών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/1/2024 | 10:47

Σκάνδαλο μεγατόνων: Το FBI ερευνά τον πρώην CEO της Abercrombie & Fitch

Έρευνα σε βάρος πρώην CEO της εταιρείας ένδυσης Abercrombie & Fitch ξεκίνησε το FBI μετά τις καταγγελίες εις βάρος του Μάικ Τζέφρις ότι εκμεταλλευόταν σeξουαλικά και κακοποιούσε άνδρες σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε ανά την υφήλιο.

O Τζέφρις και ο Βρετανός σύντροφός του, Μάθιου Σμιθ, αντιμετωπίζουν επίσης μια αστική αγωγή, σύμφωνα με την οποία διηύθυναν κύκλωμα σeξουαλικής εκμετάλλευσης ανδρών. Την έρευνα έχουν αναλάβει πράκτορες του FBI, που ειδικεύονται σε φερόμενα σeξουαλικά εγκλήματα, αλλά και ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το BBC.

Τον περασμένο Οκτώβριο ένα ντοκιμαντέρ και μια σειρά podcast του BBC έφεραν στο φως καταγγελίες ότι ο πρώην CEO της Abercrombie & Fitch και ο σύντροφός του εκμεταλλεύονταν σeξουαλικά νεαρούς άνδρες σε εκδηλώσεις στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε πολυτελή ξενοδοχεία ανά την υφήλιο. Οκτώ άνδρες είπαν στο βρετανικό δίκτυο ότι παρέστησαν σε τέτοιες εκδηλώσεις από το 2009 μέχρι το 2015 σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μαρακές και ισχυρίστηκαν ότι οι Τζέφρις και Σμιθ είχαν σeξουαλικές επαφές μαζί τους ή τους «κατεύθυναν» να κάνουν σeξ μεταξύτους.

Το κύκλωμα σeξουαλικής εκμετάλλευσης ανδρών του πρώην CEO της Abercrombie & Fitch
Ντοκουμέντα που έφερε στο φως το BBC – μεταξύ άλλων αεροπορικά εισιτήρια - αποκάλυψαν μια άκρως οργανωμένη επιχείρηση που περιλάμβανε ένα δίκτυο προσλήψεων και έναν μεσάζοντα, τον 70χρονο σήμερα Τζέιμς Τζάκομπσον, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία και επέμεινε ότι οι άνδρες πήγαιναν σε αυτές τις εκδηλώσεις «με τα μάτια τους ορθάνοιχτα».

Ο ίδιος προσπάθησε, όταν τον προσέγγισαν στο σπίτι του δημοσιογράφοι, να συνάψει μια συμφωνία μαζί τους λέγοντας «αφήστε έξω το όνομά μου και θα σας πω τα πάντα», κάτι που απέρριψαν οι ρεπόρτερ του BBC.

Abercrombie: «Eίχε σαμπάνια και Viagra, με βίασαν, κόλλησα HIV» -Μαρτυρίες σοκ για πάρτι οργίων του πρώην CEO
Οι μισοί από τους άνδρες που μίλησαν στο BBC για τη στρατολόγησή τους από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Abercrombie & Fitch ισχυρίστηκαν ότι είχαν αρχικά παραπλανηθεί σχετικά με τη φύση των εκδηλώσεων. Άλλοι είπαν ότι κατάλαβαν ότι οι εκδηλώσεις θα ήταν σeξουαλικές, αλλά όχι ακριβώς τι αναμενόταν από αυτούς.

Αρκετοί είπαν στο BBC ότι ο μεσάζων ή άλλοι τους άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την A&F ως μοντέλα. Ένας από τους άνδρες είπε ότι ο μεσάζων τού «ξεκαθάρισε ότι αν δεν τον άφηνα να μου κάνει στοματικό σeξ, δεν θα συναντιόμουν με την Abercrombie & Fitch ή τον Μάικ Τζέφρις».

«Αηδιασμένη» η Abercrombie & Fitch από τη συμπεριφορά του πρώην CEO της
Η A&F δήλωσε στο BBC ότι ήταν «τρομοκρατημένη και αηδιασμένη» από την καταγγελλόμενη συμπεριφορά του Τζέφρις. Η εταιρεία, που περιλαμβάνει φίρμες όπως η Hollister και η Gilly Hicks, ανέστειλε σημαντικό μέρος των πληρωμών συνταξιοδότησης του Τζέφρις ύψους ενός εκατ. δολαρίων το χρόνο από τη στιγμή που έγιναν οι αποκαλύψεις.

Ο Τζέφρις, που αποχώρησε από το πόστο του το 2014, θεωρείται ο άνθρωπος που επέκτεινε την Abercrombie & Fitch παγκοσμίως. Μετά την έρευνα του BBC αστική αγωγή κατηγόρησε την εταιρεία ότι χρηματοδοτούσε το κύκλωμα των Τζέφρις και Σμιθ από το 1992 μέχρι το 2014 υποστηρίζοντας ότι άνω των 100 νεαροί άνδρες υπέστησαν σeξουαλική κακοποίηση από τον Τζέφρις όσο ήταν διευθύνων σύμβουλός της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια

Γαλλία: Από τη ζέστη πηδούν στον Σηκουάνα

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Τρεις νεκροί στη Γαλλία, θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών σαρώνουν την Ευρώπη

Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για το ένταλμα σύλληψης

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Αβραμόπουλος για το ένταλμα σύλληψης των Βέλγων: Απολύτως αβάσιμο ζήτημα, δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας, ζητώ πλήρη δικαστική έρευνα

Πάτρα: Συνελήφθη οδηγός που παρέσυρε 16χρονο με πατίνι και τον εγκατέλειψε

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση – Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον οδηγό

Δεν προέκυψαν σημάδια κακοποίησης για το 7 μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στην Πάτρα, ελεύθερη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Το 7 μηνών βρέφος εισήχθη στο Καραμανδάνειο το Σάββατο φέροντας κάταγμα στον μηρό και εκδορές στο κεφάλι.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Αβραμόπουλο για το Qatargate

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Στον πρώην επίτροπο αποδίδεται η κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με τις Αρχές να συνδέουν την υπόθεση με οικονομικό όφελος ύψους περίπου 73.000 ευρώ.

Βανς: Το Ιράν δέχθηκε την επιστροφή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Κόσμος 22.06.2026
Σημαντικό βήμα προόδου στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν ανακοίνωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος από την Ελβετία, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη συμφώνησε στην επάνοδο επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας...

Πέθανε ο ηθοποιός Παύλος Κουρτίδης

E-Daily 3.Left 22.06.2026
Ο Παύλος Κουρτίδης, ηθοποιός, χορογράφος και σκηνοθέτης, έχασε τη μάχη με βαριά ασθένεια, αφήνοντας πίσω του σημαντικό καλλιτεχνικό έργο.

«Νόμιζα ότι το σκυλί είχε απομακρυνθεί, πίστεψα ότι έπεσα σε λακούβα» λέει η 60χρονη οδηγός από τη Γαστούνη

E-Daily 2.TopNews 22.06.2026
Η γυναίκα, μέσω των δικηγόρων της, αναφέρει στο protothema.gr ότι δεν αντιλήφθηκε πώς έγινε το κακό και σκότωσε το σκυλάκι - Σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για κακούργημα

Ασημακοπούλου: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή για τη διαρροή των mail

Πολιτική 22.06.2026
Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για παραβίαση νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων και υπηρεσιακού απορρήτου