E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η αληθινή ιστορία της αρκούδας που έφαγε 30 κιλά κοκαΐνη

Pablo EskoBear ή πιο απλά, Cocaine Bear.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/1/2024 | 00:48

Η αληθινή ιστορία της αρκούδας που έφαγε 30 κιλά κοκαΐνη
https://kyforky.com/

Το 1985, ένα φορτίο κοκαΐνης πέφτει από αεροπλάνο λαθρεμπόρων σε ένα εθνικό πάρκο της Τζόρτζια. Καταναλώνοντας μεγάλο μέρος του, μια αρκούδα θα βγει εκτός ελέγχου και θα επιτεθεί σε ανύποπτους περαστικούς, αλλά και ναρκέμπορους και αστυνομικούς, οι οποίοι καταφθάνουν στην περιοχή.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 1985 ένας ηλικιωμένος άνδρας από το Κεντάκι ονόματι Φρεντ Μάγιερς ξύπνησε και βρήκε έναν νεκρό να κείτεται στο δρόμο του. Αν αυτό δεν ήταν αρκετά περίεργο, ο νεκρός φορούσε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, loafers Gucci, γυαλιά νυχτερινής όρασης, μια μεγάλη τσάντα και ένα αλεξίπτωτο...

Όταν έφτασε η αστυνομία και διερεύνησε περαιτέρω, διαπίστωσε ότι είχε στο άτομό του δύο πιστόλια, δυο μαχαίρια, 4.500 δολάρια σε μετρητά, σχοινιά και τρόφιμα!

Τι ήταν λοιπόν στη τσάντα; Κοκαΐνη αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων…

Στη συνέχεια, η αστυνομία υπέθεσε ότι ο άνδρας είχε πήδηξε από ένα αεροπλάνο και είχε πεθάνει λόγω της βλάβης του αλεξίπτωτου του. 

Ο άνδρας αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Andrew C. Thornton II - ένας πλούσιος που έγινε αλεξιπτωτιστής στην 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, έγινε εμπορος ναρκωτικών και αργότερα δικηγόρος, πριν αλλάξει ξανά καριέρα και πάει εκ νεου με τον βασιλιά των ναρκωτικών - έναν από τους επικεφαλής μιας σπείρας λαθρεμπορίου και ναρκωτικών στο Κεντάκι, γνωστό ως «The Company».

Πάμε παρακάτω. Το θέμα είναι μια μεγάλη μαύρη αρκούδα που τώρα είναι γνωστή στην καθομιλουμένη ως Pablo EskoBear ή πιο απλά, Cocaine Bear.

Περίπου τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Thornton, ο Cocaine Bear ανακαλύφθηκε νεκρός στον Εθνικό Δρυμό Chattahoochee στη Τζόρτζια - το ίδιο δάσος όπου το αεροπλάνο του Thornton (ένα Cessna 404 που είχε βάλει σε αυτόματο πιλότο και πήδηξε έξω) είχε συντριβεί. Η μαύρη αρκούδα των 175 κιλών βρέθηκε περικυκλωμένη από 40 άδειες συσκευασίες που είχαν σκιστεί και όλες περιείχαν κοκαΐνη. Υπέθεσαν λοιππόν πως ο Thornton πρέπει να είχε αποφασίσει να ρίξει τα πακέτα από το αεροπλάνο λόγω του ότι είχε ήδη φορτωθεί βαριά από τα σχεδόν 80 κιλά κοκαΐνης που μετέφερε όταν πήδηξε. Προφανώς, σκόπευε να πάει να πάρει τα δέματα οταν εφτανε με ασφάλεια στο έδαφος. Ωστόσο, ακόμη και αν είχε επιβιώσει από το άλμα, θα είχε διαπιστώσει ότι η εν λόγω αρκούδα είχε φάει το περιεχόμενο!

Για να επιβεβαιωθεί αυτό που συνέβη στην αρκούδα, το σώμα της στάλθηκε στο Γραφείο Έρευνας της Τζόρτζια.

Το στομάχι της ήταν κυριολεκτικά γεμάτο με κοκαΐνη. Δεν υπάρχει θηλαστικό στον πλανήτη που θα μπορούσε να επιβιώσει από αυτό. Εγκεφαλική αιμορραγία, αναπνευστική ανεπάρκεια, υπερθερμία, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Τα νέα για την ασυνήθιστη μοίρα της αρκούδας αναφέρθηκαν από εφημερίδες σε όλη τη χώρα και γρήγορα κατοχυρώθηκαν ως μέρος του μύθου που περιβάλλει το Thornton στο Κεντάκι - μια ιστορία γνωστή σήμερα ως The Bluegrass Conspiracy. 

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι, μετά από υπερβολική δόση κοκαΐνης για να σκοτώσει έναν ελέφαντα, ο Pablo EskoBear συνέχισε την περιπέτεια.

Διαπίστωσαν ότι ο προαναφερόμενος ιατροδικαστής του Γραφείου Έρευνας της Τζόρτζια επέλεξε να δώσει το πτώμα σε έναν ανώνυμο φίλο που εκανε ταρίχευση στο πλάι.  Την αγόρασε έπειτα ένας Κινέζος φαρμακοποιός αλλά οι εκπρόσωποι του Kentucky for Kentucky κατάφεραν να εντοπίσουν την αρκούδα και την ενημέρωσαν για την ιστορία και τη θέση της ανάμεσα στο πάνθεον των λαϊκών ηρώων του Κεντάκι.

Σήμερα, η Cocaine Bear είναι το κύριο αξιοθέατο στο Kentucky's Fun Mall και με μια μικρή πινακίδα γύρω από το λαιμό της με μια σύντομη ανακεφαλαίωση της ιστορίας της, καθώς και μια αυστηρή προειδοποίηση:

Μην παίρνετε ναρκωτικά διαφορετικά θα καταλήξετε νεκροί (και ίσως ταριχευμένοι) σαν τη φτωχη Cocaine Bear.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο