E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πινγκ πονγκ κυβέρνησης ‑ Σαμαρά για τους μετανάστες: «Δεν υπάρχει θέμα ελληνοποιήσεων» απαντά το Μαξίμου

Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία και των ελληνοποιήσεων είναι προφανής αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2023 | 19:25

Πινγκ πονγκ κυβέρνησης ‑ Σαμαρά για τους μετανάστες: «Δεν υπάρχει θέμα ελληνοποιήσεων» απαντά το Μαξίμου

Να κλείσει το θέμα με την τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες επιχειρεί η κυβέρνηση η οποία απάντησε εκ νέου το απόγευμα του Σαββάτου σε όσα ανέφεραν νωρίτερα στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

«Η ρύθμιση (σ.σ. για τους μετανάστες) έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Όπως είναι γνωστό νωρίτερα σήμερα πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό εμφάνιζαν τον Α. Σαμαρά να επιμένει στις ενστάσεις του και αντί άλλων σχολίων υπενθύμιζαν τις δηλώσεις που είχε κάνει προ τριμήνου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τις οποίες προέκυπτε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί πριν τρεις μήνες ότι δεν θα γίνουν ελληνοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την κυβερνητική απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό, η Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της Βουλής, δηλώνοντας πως σε όλη την διάρκεια της πορείας της έχει πολεμήσει τον λαϊκισμό και ακούει πολλά επιχειρήματα τα οποία στερούνται αναγνώρισης της σημερινής πραγματικότητας. Αναφερόμενη στη τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επαρχία είναι η ανάγκη για εργατικά χέρια.

Η τροπολογία αυτή επιλύει αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη. «Η κυβέρνηση έρχεται και λέει ότι κάποιος που είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει νομιμοποιήσει τα χαρτιά του και είτε εργάζεται μαύρα είτε έχει ροπή προς την παραβατικότητα είτε ζει από φιλανθρωπίες έχει δικαίωμα να νομιμοποιηθεί και να δουλέψει». Ο βασικός όρος για αυτή την νομιμοποίηση είναι να εργαστεί, να φέρει δηλαδή το συμβόλαιο εργασίας ή το εργόσημο ώστε να ξέρει και το κράτος ποιος είναι και πού εργάζεται, τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

«Υπάρχει η επιχειρηματολογία η αντίθετη που λέει ότι θα γίνουμε φάρος για να έρθουν κι άλλοι μετανάστες», ανέφερε με νόημα η κ. Μπακογιάννη χρησιμοποιώντας την φράση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για να προσθέσει, «δεν μας ρωτάει κανένας αν θα έρθουν άλλοι και αν θα καταφέρουν να μπουν, έχουμε μια δύσκολη κατάσταση στην Αίγυπτο, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μια κατάσταση απελπισίας σε όλο το περιβάλλον εκεί».

Μαρινάκης: Οι όροι για την άδεια διαμονής

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η τροπολογία για τους μετανάστες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε: «Κάνουμε το εντελώς αντίθετο από αυτό που λέγεται. Δεν αλλάζει το καθεστώς απονομής άδειας διαμονής, είναι μια διάταξη που δεν έρχεται νύχτα και δίνει το δικαίωμα σε όσους βρίσκονται εδώ τρία χρόνια, με βεβαίωση εργοδότη, να πάρουν άδεια διαμονής για εργασία, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί, αν σταματήσει η σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η ρύθμιση δεν ισχύει για το διηνεκές και δεν ισχύει για όσους έρχονται τώρα. Είναι για μέχρι 28.000 άτομα. Έχει σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Καταγράφονται άνθρωποι που βρίσκονται και εργάζονται στη χώρα. Το σημαντικό που λέμε και ισχύει είναι πως η λήψη άδειας παραμένει στα 7 χρόνια και γίνεται πιο γρήγορη η διαδικασία επιστροφής όσων δεν μπορούν να παραμείνουν στη χώρα».


Η νέα παρέμβαση από την πλευρά Σαμαρά

Η νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για τους μετανάστες έγινε το Σάββατο δια μέσου συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού οι οποίοι αντί σχολίου για τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις παρέθεσαν την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στην οποία ο κ. Μαρινάκης διαβεβαιωνε ότι δεν θα γίνουν ελληνοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχαν αναφερθεί τα ακόλουθα:

Δημοσιογράφος: Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα 30.06.2025
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος 30.06.2025
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα 30.06.2025
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 30.06.2025
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα

Σύνταξη 10 χρόνια νωρίτερα; Γίνεται – Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα!

Ελλάδα 30.06.2025
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν

Τρόμος στην Τρούμπα: Έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί – Ποιος είναι ο δράστης με τις 26 συλλήψεις;

Ελλάδα 30.06.2025
Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίστασή του

Εφιαλτικό σενάριο για τη Γη – Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλη τη ζωή στον πλανήτη

Tech + Science 30.06.2025
Οι διελεύσεις γειτονικών άστρων μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του ηλιακού συστήματος, προκαλώντας εκτίναξη πλανητών από την τροχιά τους ή σύγκρουση μεταξύ τους

Φοιτητικό επίδομα: Ανοιξε η πλατφόρμα ‑ Μέχρι πότε οι αιτήσεις, ποιοι παίρνουν έως 2.500 ευρώ

Οικονομία 30.06.2025
Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι - Τι ισχύει για τους φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Hellenic Train: Γέμισε καπνούς αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο Έδεσσα ‑ Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 30.06.2025
Αναστάτωση για δεκάδες επιβάτες λόγω βλάβης σε δρομολόγιο της Hellenic Train

Ναζαρέτ: Εισβολή σε ελληνορθόδοξη εκκλησία από τους «Στρατιώτες του Θεού»

Κόσμος 30.06.2025
Η ομάδα «Στρατιώτες του Θεού» εισέβαλαν στον ναό ενώ ήταν κλειστός και χτύπησαν τις καμπάνες

Νέο σοκ για Τσιτσιπά ‑ Εκτός Wimbledon από την πρεμιέρα

Αθλητικά Νέα 30.06.2025
Μία ώρα και κάτι λεπτά διήρκησε η φετινή παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon