E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Home Alone: 8 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία

Διαχρονικό και νοσταλγικό είναι δύο λέξεις που περιγράφουν τέλεια τις ταινίες Home Alone!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 14/12/2023 | 00:32

Home Alone: 8 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία
Collage

Κάποιοι τα παρακολουθούν για να φέρουν αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία ή για να γελάσουν λίγο, ενώ άλλοι μπορεί να τα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου χριστουγεννιάτικου σινεμά!

Το Home Alone κατέληξε να έχει πέντε σίκουελ.

Ο Chris Columbus σκηνοθέτησε μόνο τις δύο πρώτες ταινίες Home Alone, και στις δύο πρωταγωνίστησε ο Macauley Culkin ως Kevin McCallister. Μιλώντας για τον Kevin, εμφανίζεται ως χαρακτήρας σε τρεις μόνο από τις ταινίες. Στην τρίτη εμφάνιση, στο Home Alone 4, τον Kevin υποδύθηκε ο Mike Weinberg. Επίσης, ενώ όλες οι ταινίες από το franchise είναι χριστουγεννιάτικες ταινίες που περιστρέφονται γύρω από ένα παιδί που μένει μόνο του στο σπίτι, υπάρχει μια λεπτή διαφορά στην πλοκή κάθε ταινίας Home Alone. Για παράδειγμα, στο Home Alone 3, ο Alex Pruitt έμεινε μόνος στο σπίτι λόγω ανεμοβλογιάς ενώ όλοι έπρεπε να βγουν έξω.

Το πρώτο Home Alone γράφτηκε σε μόλις εννέα μέρες!

Το 1989, ο John Hughes απαριθμούσε όλα όσα χρειαζόταν να φέρει πριν φύγει από το σπίτι του για ένα οικογενειακό ταξίδι διακοπών στην Ευρώπη. Και ενώ το έκανε, είπε αστειευόμενος στον εαυτό του ότι δεν πρέπει να ξεχάσει τα παιδιά του.

Έγραψε την ιδέα και όταν επέστρεψε από τις διακοπές, έπιασε αμέσως δουλειά. Αφού το ολοκλήρωσε σε εννέα ημέρες (που ο Hughes πίστευε ότι ήταν αργός), έστειλε το σενάριο στον Chris Colombus, ζητώντας του να σκηνοθετήσει την ταινία.

Χρειάστηκαν 27 χρόνια πριν μια άλλη κωμωδία ζωντανής δράσης βγάλει περισσότερα κέρδη από το Home Alone.

Το 1990, το Home Alone ειχε κερδη 285 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ορισμένες ταινίες (όπως το Meet the Fockers και το The Hangover) κόντεψαν να ξεπεράσουν το ρεκόρ τους, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν!

Ωστόσο, ο χρόνος του Home Alone στο νούμερο 1 έληξε το 2017, αφού η κινεζική κωμωδία Never Say Die ξεπέρασε τα 285 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη τον πληθωρισμό, το ακαθάριστο εισόδημα του Home Alone θα ήταν στην πραγματικότητα περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια!

Το Home Alone 3 ήταν υποψήφιο για το χειρότερο σίκουελ το 1998.

Η ταινία έλαβε υποψηφιότητα για το Χρυσό Βατόμουρο. Άλλες κατηγορίες περιλαμβάνουν τη χειρότερη ηθοποιό της δεκαετίας, τη χειρότερη γραπτή ταινία και το χειρότερο δράμα. Ωστόσο, δεν κέρδισε το βραβείο, καθώς υπήρχε μια πιο απογοητευτική ταινία από το Home Alone 3 κατά τη διάρκεια των 18ων βραβείων Golden Raspberry: Speed 2: Cruise Control.

Ο αδερφός του Macaulay Culkin εμφανίστηκε στο Home Alone.

Ο αδερφός του Macaulay, Kieran, έπαιξε το ρόλο του μικρότερου ξαδέρφου του Kevin, Fuller. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Kieran ήταν μόλις επτά ετών (ο Macaulay ήταν δέκα) και δεν είχε ιδέα ότι ο αδερφός του ήταν το αστέρι του Home Alone. Στην πραγματικότητα, δεν ήξερε καν τι ήταν η ταινία.

Ο Kieran συνέχισε να παίζει ως Fuller στο Home Alone 2: Lost in New York. Έπαιξε έναν κρίσιμο ρόλο σε αυτή την ταινία γιατί ήταν αυτός που συνειδητοποίησε ότι ο Kevin έμεινε μόνος στο σπίτι!

Το "Keep the change, ya filthy animal" ήταν από μια ταινία που δεν υπάρχει! 

Μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές στο Home Alone είναι όταν ο Kevin χρησιμοποιεί μια ατακα από μια ταινία γκάνγκστερ για να τρομάξει τον ντελίβερα της πίτσας.

Αλλά, αυτό το κλιπ δεν ήταν από πραγματική ταινία. Αντίθετα, η ψεύτικη ταινία απέτισε φόρο τιμής στους Angels With Dirty Faces. Η ιδέα προήλθε από τον κινηματογραφιστή του Home Alone, Julio Macat, ο οποίος χρησιμοποίησε επίσης τη φανταστική ταινία για το Home Alone 2: Lost in New York όταν ο Kevin έμεινε στο Plaza Hotel.

Το σπίτι του Kevin στο Home Alone βρίσκεται στη Winnetka του Ιλινόις.

Πολλά έχουν αλλάξει στο σπίτι του Ιλινόις από τότε που γυρίστηκε το Home Alone. Πρώτον, ο δρόμος δεν υπάρχει πια. Επίσης, δεν θα δείτε το δεντρόσπιτο αφού χτίστηκε ειδικά για την ταινία. Αυτό δεν εμποδίζει τις ορδές των τουριστών να κάνουν προσκυνήματα στο σπίτι όπου ο Κέβιν πάλεψε με διαρρήκτες.

Υπάρχει τώρα ένας αρκετά φράχτης γύρω από την ιδιοκτησία για να κρατήσει μακριά τους πρόθυμους τουρίστες.

Οι εσωτερικές σκηνές του Home Alone γυρίστηκαν σε γυμναστήριο γυμνασίου!

Τα γυρίσματα μέσα στο σπίτι στο Ιλινόις ήταν ένα βάρος για το κινηματογραφικό συνεργείο λόγω του μικρού χώρου. Έτσι, για να κινηματογραφήσουν άνετα, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα σκηνικό στο γυμναστήριο του New Trier Township High School. Παρεμπιπτόντως, είναι επίσης η τοποθεσία όπου γυρίστηκαν μερικές σκηνές από την κωμωδία των εφήβων Ferris Bueller's Day Off – ίσως το αναγνωρίσετε, ιδιαίτερα για την εμβληματική σκηνή «η ζωή κινείται αρκετά γρήγορα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper 27.04.2024
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

TV Σειρές 27.04.2024
Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Προχτές
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την