E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο θρυλικός αστέρας του Hollywood που είχε το πιο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου

Η ιστορία του πιο φορτωμένου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην ιστορία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 5/12/2023 | 01:39

Ο θρυλικός αστέρας του Hollywood που είχε το πιο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου
The Official Facebook Page of Harold Lloyd

Ο Harold Lloyd είναι γνωστός τόσο ως ένας από τους θρυλικούς αστέρες του Χόλιγουντ της βωβής κωμωδίας των αρχών του 1900 όσο και ως ιδιοκτήτης ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου που διαρκεί ένα χρόνο στολισμένο με πάνω από 5.000 πολύχρωμα διακοσμητικά.

Αν πιστεύετε ότι είναι το είδος του ατόμου που στολίζει το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, μην κοπιάζετε πολύ, καθώς πιθανότατα δεν θα έχετε ποτέ τόσο εμμονή με τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις όσο ο Harold Lloyd. 

Ο θρύλος του Χόλιγουντ, που πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το Safety Last! (1923) και High and Dizzy (1920), λέγεται ότι είχε μια συλλογή με πάνω από 8.000 διακοσμητικά που συγκεντρώθηκαν από όλο τον κόσμο. Αλλά αυτό για το οποίο είναι πιο διάσημος είναι ότι χρησιμοποιεί τα περισσότερα από αυτά τα εντυπωσιακά στολίδια για να στολίσει ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θεωρείται πλέον από πολλούς ως το πιο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο που υπήρξε ποτέ.

Σύμφωνα με την εγγονή του Lloyd, στον ηθοποιό της κωμωδίας άρεσε τόσο πολύ να στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο που άρχισε να το δουλεύει πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών και το τελείωνε εγκαίρως για τα Χριστούγεννα. Κρίνοντας απο την εργασία που απαιτείται για να στήσετε αυτό το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα λέγαμε ότι δούλεψε αρκετά γρήγορα…

«Ξεκίνησε κάποια στιγμή γύρω από την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι παππούδες μου με πήγαιναν στο κέντρο της πόλης στα ναυπηγεία του τρένου όπου έφτανε η ετήσια αποστολή δέντρων για την περίοδο των γιορτών», θυμάται η Suzanne Lloyd. «Διαλέγαμε τρία μεγάλα έλατα Douglas και θα τα συνδέαμε για να φτιάξουμε ένα τεράστιο, φανταστικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φανταστείτε την ποσότητα των δώρων που χωράνε κάτω από ένα δέντρο που είναι τεράστιο!».

Αλλά ούτε το πιο ψηλό και δυνατό έλατο δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος χιλιάδων στολιδιών, μερικά στολισμένα με βαριές πολύτιμες πέτρες ή φτιαγμένα από χοντρό γυαλί, χωρίς τα κλαδιά του να κρεμούν ή να σπάσουν. Έτσι ο Lloyd βελτίωνε τη δουλειά της Μητέρας Φύσης με τρυπάνια και σύρματα. Αγόραζε πολλά δέντρα, έκοβε τα κλαδιά τους και μετά τρύπωνε στον κορμό του πιο δυνατού δέντρου και έβαζε αυτά τα κλαδιά, στερεώνοντάς τα με κοντάρια από μπαμπού και μεταλλικό σύρμα. Κατέληξε με ένα απόλυτα συμμετρικό δέντρο που δεν λύγισε ποτέ κάτω από το βάρος των διακοσμήσεών του.

Με τα χρόνια, συγκέντρωσε χιλιάδες χριστουγεννιάτικα στολίδια από όλο τον κόσμο, έτσι κάθε χρόνο το δέντρο μεγάλωνε και απαιτούσε περισσότερο χρόνο για να συναρμολογηθεί και να αποσυναρμολογηθεί. Ο ίδιος ο ηθοποιός περνούσε αρκετές εβδομάδες κρεμώντας τα μπιχλιμπίδια χρησιμοποιώντας μια σκάλα. Με τον καιρό δε χρειαζόταν να διαλύσει το δέντρο μετά τα Χριστούγεννα και θα μπορούσε να έχει ένα πράσινο έλατο στο σπίτι του ακόμη και στη μέση του καλοκαιριού. 

«Ένα χρόνο μετρήσαμε πάνω από 5.000 στολίδια που κρέμονταν από το δέντρο και μας περίσσεψαν αρκετά για να στολίσουμε άλλα 3 δέντρα εξίσου μεγάλα!» είπε κάποτε η εγγονή το. «Κάθε χρόνο το δέντρο μεγάλωνε για να χωρέσει περισσότερα στολίδια! Μετά, έγινε μόνιμο στο σπίτι μας. Ήταν απλώς πολύ μεγάλο, πολύ διακοσμημένο και πολύ κατασκευασμένο για να αποσυναρμολογηθεί.

Έτσι το είχαμε μόνιμα και γιορτάζαμε τα Χριστούγεννα κάθε μέρα του χρόνου!». Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του έγινε μόνιμο στοιχείο στο σπίτι του στις Γκρίνακρες και έπειτα ο χώρος έγινε μουσείο, μετά τον θάνατο του ηθοποιού, το 1971.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά 28.04.2024
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός