E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόστιμο στον Χατζηνικολάου για τις ύβρεις σε Πολάκη ‑ «Τι λες ρε άσχετε; Αθλιε! Συκοφάντη! Βρωμιάρη!»

Πρόστιμο για υβριστικές αναφορές του Νίκου Χατζηνικολάου προς τον Παύλο Πολάκη επέβαλε το ΕΣΡ στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2023 | 12:22

Πρόστιμο στον Χατζηνικολάου για τις ύβρεις σε Πολάκη ‑ «Τι λες ρε άσχετε; Αθλιε! Συκοφάντη! Βρωμιάρη!»

Το ΕΣΡ έκρινε ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Real Fm «παραβίασε - εκ προθέσεως – τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία ως προς την υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, λόγω μη ευπρεπούς εκφοράς λόγου» και επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000.

Σύμφωνα με την απόφαση «με βάση τη βαρύτητα της παραβάσεως και το κοινώς γνωστό μερίδιο ακροαματικότητας του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού (όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στο ΕΣΡ στοιχεία), κρίνεται ότι το επιβλητέο πρόστιμο είναι εκείνο των 3.000 ευρώ».

Όπως αναφέρει το ΕΣΡ, «αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενδεχόμενη παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας από τον ραδιοφωνικό σταθμό με τον διακριτικό τίτλο «REAL FM» Νομού Αττικής, ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΕ», αναφορικά με διατάξεις περί: α) σεβασμού προσωπικότητας και β) ποιοτικής υποβάθμισης προγράμματος, κατά την προβολή της εκπομπής που μεταδόθηκε την 20.3.2023, μεταξύ 10.00 και 12.00. Η υπόθεση εξετάζεται ύστερα από την με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΡ 1335/20.3.2023 καταγγελία».

Στο επίμαχο απόσπασμα από την ραδιοφωνική εκπομπή στον Real FM, για την οποία και επιβλήθηκε το πρόστιμο, ακούγεται ο Νίκος Χατζηνικολάου να λέει για τον Παύλο Πολάκη πως «Δεν ζήτησες συγγνώμη από αυτούς που έθιξες, που στοχοποίησες, που πρόσβαλλες, που λάσπωσες, ήρθε από κάτω και τι μου έγραψε; Να ζητήσω συγγνώμη, εγώ, από τον ελληνικό λαό, για τα τελευταία δεκατρία χρόνια! Τι λες ρε … καλλιτέχνη; Ψήφισα εγώ μνημόνια όπως εσύ; Υποστήριξα εγώ μνημόνια όπως εσύ; Τι λες ρε άσχετε; Άσχετε! Άθλιε! Συκοφάντη! Βρωμιάρη! Εσύ να ζητήσεις συγγνώμη. Που υποσχόσουν στους πολίτες ότι θα καταργήσεις τα μνημόνια. Και πήγες και τα ψήφισες και τα εφάρμοσες. Δεν θα ξαναμιλήσω για τον Παύλο Πολάκη. Είναι η τελευταία φορά σήμερα. Η πρώτη και η τελευταία. Γιατί, όπως θυμάστε, εγώ ούτε τον έχω κατηγορήσει ποτέ… Αστειάκια κάναμε με ορισμένες από τις κινήσεις του, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι για αστεία ο τύπος.

»Είναι επικίνδυνος. Και για αυτό προσωπικά θα προσφύγω στην δικαιοσύνη. Κάνει μεγάλη ζημιά στο κόμμα του. Πρέπει να σας πω ότι τα περισσότερα μηνύματα που πήρα όταν έκανα την ανάρτηση για το ότι ζήτησε συγγνώμη μόνο από τον αρχηγό του και όχι για τα πραγματικά του σφάλματα, τα περισσότερα μηνύματα που δέχθηκα στο κινητό μου ήταν από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μου έγραφαν ότι έχω δίκιο αλλά τι να κάνουμε, είναι προεκλογικός χρόνος και λοιπά και λοιπά… Δεν πειράζει παιδιά… Εγώ δεν είμαι κομματικό στέλεχος, δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα και μπορώ να λέω δημόσια και ελεύθερα τη γνώμη μου. Ο τύπος ζήτησε συγγνώμη μόνο για να πάρει πίσω την βουλευτική ασυλία, που φοβάται ότι αν την χάσει μετά τις εκλογές, θα έχει σοβαρά δικαστικά μπλεξίματα Είναι υποκριτική η συγγνώμη του, είναι προσχηματική και απευθύνεται μόνο στον αρχηγό του, μόνο στον Αλέξη Τσίπρα.

»Μήπως θέλει να του ζητήσει συγγνώμη και η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ο κύριος Πολάκης; Μου γράφει εδώ ο Στέλιος: γιατί τον είπες βρωμιάρη; Δεν πέφτεις στο επίπεδό του; Τον είπα βρωμιάρη, γιατί κάνει βρωμιές σε βάρος ανθρώπων και γιατί έχει κάνει βρωμιές σε βάρος μου. Και τις συνεχίζει. Για αυτό τον είπα βρωμιάρη. Είναι το λιγότερο που μπορώ να πω. Ότι οι μέθοδοί του είναι βρώμικες. Ανέντιμες και βρώμικες. Και θα τα πούμε στην δικαιοσύνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αστυπάλαια: Ψαράς πάλεψε με τα κύματα και τα 10 μποφόρ για να σώσει το καΐκι του

Ελλάδα 18.02.2026
Ο 37χρονος ψαράς πάλεψε για να αποτρέψει την βύθιση του καϊκιού του το οποίο ανήκει στην οικογένειά του εδώ και τρεις γενιές

Μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 54χρονο Αμερικανό σε ενέδρα στην Ταϊλάνδη

Κόσμος 18.02.2026
Προσπάθησε να πείσει 24χρονη να είναι ξανά ζευγάρι

Ηδονοβλεψίας κατέγραφε στα ντους παίκτριες γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου στην Αυστρία με κρυφές κάμερες

Κόσμος 18.02.2026
«Είναι σαν να μας τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια μας», δηλώνει αθλήτρια της Αλταχ, μετά την αποκάλυψη ότι ένας άνδρας είχε εγκαταστήσει κρυφές κάμερες στα αποδυτήρια και κατέγραφε τις αθλήτριες

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Ελλάδα Χτες
«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών: Προκλητική παραγγελία ‑ εμπαιγμός για τις εκταφές

Ελλάδα Χτες
Δικηγόρος κάνει λόγο για διάταγμα «δικτατορικού τύπου» με τελεσίγραφα και διαδικασίες άρον-άρον

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Ελλάδα Χτες
Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Ελλάδα Χτες
Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Δίκη για τα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της έδρας

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα οδηγούσε ένα πατίνι σε δρόμο στην Κρήτη και παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα

Κακοκαιρία: Οδηγός εγκλωβίστηκε στο ρέμα Μαΐστρου στην Αλεξανδρούπολη ‑ Δείτε βίντεο

Καιρός Χτες
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, για να βοηθήσουν τον οδηγό