E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023» των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Δημοσίευση 5/10/2023 | 15:30

Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023» των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, για ακόμη μια χρονιά, ολοκληρώθηκε για 4η φορά η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιεία – μέλη της Ένωσης σε όλη τη χώρα.

Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και επισκέφθηκαν τα ζυθοποιεία της επιλογής τους κατά τη διάρκεια της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2023», το διήμερο 30.09.23 και 1.10.23.

Χαρακτηριστική ήταν η προσέλευση επισκεπτών όλων των ηλικιών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους ζυθοποιούς με ερωτήσεις γύρω από τον ζύθο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγική διαδικασία της μπύρας, τα διαφορετικά είδη και τις κατηγορίες της.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κ. Σ. Παναγιώτου ανέφερε : «Θα θέλαμε να ευχαριστούμε το κοινό για την αθρόα προσέλευση στα ζυθοποιεία σε όλη την επικράτεια και το έμπρακτο ενδιαφέρον να γνωρίσει από κοντά τα προϊόντα μας και τους ανθρώπους πίσω από αυτά. Η κουλτούρα της μπύρας  «κτίζεται» μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, και η ανάπτυξη του κλάδου τα τελευταία χρόνια, μας υποδεικνύει ότι ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής αναζητά καλύτερη ενημέρωση και γνώση. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού αυτή τη χρονιά, μας «ξάφνιασε» ευχάριστα, και δημιουργεί  μεγαλύτερες υποχρεώσεις για το κλάδο προκειμένου να αναζητήσει και άλλες δράσεις που θα προάγουν την κουλτούρα της μπύρας. Η δράση θα πραγματοποιείται ετησίως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, αλλά το ραντεβού μας με το αγαπημένο ποτό θα συνεχίζεται καθόλη τη διάρκεια του έτους».

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών άνοιξαν ταυτόχρονα τις πόρτες τους σε διάφορες περιοχές της  Ελλάδας, διοργανώνοντας ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές, με ελεύθερη είσοδο.

Οι φίλοι του ζύθου, και όχι μόνο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων ζυθοποιείων και έζησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από την μπύρα, δοκιμάζοντας και απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γνωστές και νέες μπύρες ποικίλων κατηγοριών.

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τον ζύθο, την εξοικείωσή τους με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, την εξοικείωση  με τις πρώτες ύλες και την επαφή με τους ίδιους τους ζυθοποιούς, που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Τα ζυθοποιεία - μέλη της ΕΕΖ που συμμετείχαν στη δράση για το 2023 ήταν τα παρακάτω:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αττική - Πάτρα-Θεσσαλονίκη)
  • Έλιξη Μικροζυθοποιία (Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια)
  • Ζυθοποιία Πηνειού  (Λάρισα)
  • Κρητικές Ζυθοποιίες - Ζηδιανάκης  (Ηράκλειο Κρήτης)
  • Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά Κρήτης)
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο (Τήνος)
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer (Βόλος)
  • Μικροζυθοποιία Septem  (Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Δ. Κύμης - Αλιβερίου, Εύβοια)
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Ριτσώνα, Ευβοίας)
  • Siris Craft Brewery (Σέρρες)

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της, ευχαριστούν τον κόσμο που συμμετείχε με θέρμη και πραγματικό ενδιαφέρον στη δράση τους και μοιράστηκαν μαζί την αγάπη τους για τον ζύθο, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου 2024.

 

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 17 μέλη, που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτές να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα, με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης, είναι η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την κουλτούρα της μπύρας και ενημερώνει για την ασφάλεια του προϊόντος, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων ζύθου και  συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξάμηνο AI course για marketers λανσάρει η Sherpa Society

Εκπαίδευση Προχτές
Με εισηγητή τον Vincent Sider, AI Lead Course Director στο Chartered Institute of Marketing

Προωθητική Ενέργεια για τα VIP Μέλη των Pet City

Better life 24.04.2024
Η ποιοτική διατροφή για κάθε κατοικίδιο πιο προσιτή από ποτέ!

H Athens Fashion Trade Show φέρνει τις πιο hot τάσεις της μόδας στο Metropolitan Expo

Ομορφιά - Στυλ 24.04.2024
Το επόμενο ραντεβού για τους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του χώρου της μόδας έχει οριστεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2

Tech 24.04.2024
Η απόκτηση της πιστοποίησης SOC 2 Τύπου 2 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Rakuten Viber

Μεγάλος Διαγωνισμός από το ΑΝΤ1+ και το Red Bull

Better life 22.04.2024
Ζήσε από κοντά την εμπειρία της Formula 1! Δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Grand Prix της Αυστρίας!