E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Kανείς δεν είναι ασφαλής»: H ευρωπαϊκή πόλη που γέμισε κοριούς

Kαθώς η Γαλλία προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 - «Αναδυόμενο φαινόμενο»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/10/2023 | 00:18

«Kανείς δεν είναι ασφαλής»: H ευρωπαϊκή πόλη που γέμισε κοριούς
Pixabay

Πονοκέφαλο προκαλούν στις αρχές οι κοριοί που είναι όλο και πιο ανθεκτικοι στα εντομοκτόνα

Το Παρίσι πασχίζει να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερη περίπτωση πληγής του Φαραώ. Κοριοί εχουν εντοπιστεί στους κινηματογράφους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα τρένα και στο αεροδρόμιο Charles-de-Gaulle, οι οποίοι ταξιδεύουν εύκολα σε ρούχα και αποσκευές και εξαπλώνονται. Αναφορές έγιναν ήδη στους κινηματογράφους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα τρένα και στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται υπό πίεση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, που πρόκειται να διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι. Οι Αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν 15 εκατομμύρια θεατές.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν τα μικροσκοπικά έντομα να σέρνονται πάνω από καθίσματα σε ένα τρένο προαστιακού και στο μετρό του Παρισιού. Αυτή ομως η ιστορία μας πηγαίνει πίσω. Τον περασμένο μήνα, μια θεατής του κινηματογράφου δημοσίευσε εικόνες στο Twitter, από τα τσιμπήματα που είπε ότι υπέστη αφού παρακολούθησε έναν κινηματογράφο του Παρισιού. 

Η UGC Cinemas δημοσίευσε μια επιστολή αυτόν τον μήνα ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες και περιέγραψε τις προγραμματισμένες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες περιελάμβαναν επεξεργασία με ατμό υψηλής θερμοκρασίας και επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Περισσότερα από ένα στα 10 γαλλικά νοικοκυριά μολύνθηκαν από κοριούς μεταξύ 2017 και 2022, σύμφωνα με την Anses, τη Γαλλική Υπηρεσία Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Η Anses είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των προσβολών από κοριούς οφείλεται στην αύξηση των ταξιδιών και στην αυξανόμενη αντοχή των κοριών στα εντομοκτόνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ροζ, ματωμένο και άλλα: Γιατί δίνουμε ονόματα στα φεγγάρια;

E-Daily 1.Hero 20.06.2026
Το φεγγάρι δεν αλλάζει χρώμα – αλλά σίγουρα αλλάζει όνομα

Ο πιο «ενοχλητικός» ζωγράφος: Όταν η απομόνωση, η αρρώστια και οι κρίσεις γεννούν έργα που σοκάρουν

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Από τους εφιάλτες τουμέχρι τη φρίκη του πολέμου – η τέχνη που δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια

Jasveen Sangha: Η «βασίλισσα της κεταμίνης» που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

E-Daily 1.Hero 20.06.2026
Η γυναίκα που βρέθηκε στο επίκεντρο του θανάτου του Matthew Perry

Πόσους δορυφόρους διαθέτει ο Έλον Μασκ και γιατί;

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Ποιος είναι ο σκοπός τους και τι επιδιώκει με αυτούς;

Kirsha Kaechele: H καλλιτέχνις που δεν ήθελε άνδρες στον χώρο της

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Η καλλιτεχνική εγκατάσταση που εγινε σύμβολο

Η πρώτη φωτογραφία που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Τι επίπτωση είχε στη ζωή του «δράστη»

Gentle Parenting: Τι είναι, και γιατί πλέον διχάζει τους νέους γονείς


ΡΕΠΟΡΤΑΖ E-Daily 3.Left 20.06.2026
Μια γονεϊκή φιλοσοφία που θέλει συζήτηση

National Geographic: Φωτογραφία με λιβελούλες πάνω από τον Ορινόκο μάγεψε το Instagram

E-Daily 3.Left Χτες
Η φωτογράφος Juanita Escobar αποτύπωσε εκατοντάδες λιβελούλες να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό κοντά στον ποταμό Ορινόκο της Κολομβίας.

Τραγούδησε χωρίς χιτζάμπ και καταδικάστηκε σε 74 μαστιγώματα: Η υπόθεση της Parastoo Ahmadi προκαλεί παγκόσμιο σοκ

E-Daily 3.Left Χτες
Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Πώς να καταλάβεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν η παραλία που διάλεξες είναι καθαρή ή μολυσμένη

E-Daily 3.Left Χτες
Αφρός, φύκια και ιριδισμοί: τι σημαίνει τελικά το καθένα για την ποιότητα των νερών που κολυμπάμε.