E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Kανείς δεν είναι ασφαλής»: H ευρωπαϊκή πόλη που γέμισε κοριούς

Kαθώς η Γαλλία προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 - «Αναδυόμενο φαινόμενο»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/10/2023 | 00:18

«Kανείς δεν είναι ασφαλής»: H ευρωπαϊκή πόλη που γέμισε κοριούς
Pixabay

Πονοκέφαλο προκαλούν στις αρχές οι κοριοί που είναι όλο και πιο ανθεκτικοι στα εντομοκτόνα

Το Παρίσι πασχίζει να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερη περίπτωση πληγής του Φαραώ. Κοριοί εχουν εντοπιστεί στους κινηματογράφους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα τρένα και στο αεροδρόμιο Charles-de-Gaulle, οι οποίοι ταξιδεύουν εύκολα σε ρούχα και αποσκευές και εξαπλώνονται. Αναφορές έγιναν ήδη στους κινηματογράφους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα τρένα και στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται υπό πίεση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, που πρόκειται να διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι. Οι Αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν 15 εκατομμύρια θεατές.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν τα μικροσκοπικά έντομα να σέρνονται πάνω από καθίσματα σε ένα τρένο προαστιακού και στο μετρό του Παρισιού. Αυτή ομως η ιστορία μας πηγαίνει πίσω. Τον περασμένο μήνα, μια θεατής του κινηματογράφου δημοσίευσε εικόνες στο Twitter, από τα τσιμπήματα που είπε ότι υπέστη αφού παρακολούθησε έναν κινηματογράφο του Παρισιού. 

Η UGC Cinemas δημοσίευσε μια επιστολή αυτόν τον μήνα ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες και περιέγραψε τις προγραμματισμένες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες περιελάμβαναν επεξεργασία με ατμό υψηλής θερμοκρασίας και επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Περισσότερα από ένα στα 10 γαλλικά νοικοκυριά μολύνθηκαν από κοριούς μεταξύ 2017 και 2022, σύμφωνα με την Anses, τη Γαλλική Υπηρεσία Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Η Anses είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των προσβολών από κοριούς οφείλεται στην αύξηση των ταξιδιών και στην αυξανόμενη αντοχή των κοριών στα εντομοκτόνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήπως να αρχίζουμε να δουλεύουμε όπως τα 90s;

Νέα Εποχή 19.04.2026
Αρθρο του Atlantic μας θυμισε πως... ίσως και να το χρειαζόμαστε

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

Stories 19.04.2026
Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί

3 μυστικά που ο Πούτιν προσπάθησε πολύ να κρύψει

Stories 19.04.2026
Αλλά δεν τα κατάφερε πολύ καλά

Ο Ανδρέας με τα φτερά και τα πούπουλα, μια καλτ φιγούρα της Αθήνας

Πρόσωπα 19.04.2026
Πολλοί μύθοι και αλήθειες έχουν συνδεθεί με το όνομά του

Η γυναίκα που έστειλε λεφτά στο διάστημα για τον έρωτά της

Stories 19.04.2026
Ήθελε να βοηθήσει έναν «Ρώσο αστροναύτη» που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο να επιστρέψει στη Γη

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Ιστορικά 19.04.2026
Φωτογραφίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν

Το χωριό της Καβάλας που πάει κόντρα στο δημογραφικό

Stories Χτες
Είναι γεμάτο πολύτεκνες οικογένειες

Τα σκάνδαλα που σόκαραν το πανελλήνιο τη δεκαετία του `90

Stories Χτες
Τρία μεγάλα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα της Ελλάδας των 90s

Ο Έλληνας πιλότος που έσωσε τη ζωή 418 ατόμων με μία του κίνηση

Stories Χτες
Το σθένος και η ψυχραιμία του Σήφη Μιγάδη που απέτρεψε την τραγωδία