E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Kανείς δεν είναι ασφαλής»: H ευρωπαϊκή πόλη που γέμισε κοριούς

Kαθώς η Γαλλία προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 - «Αναδυόμενο φαινόμενο»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/10/2023 | 00:18

«Kανείς δεν είναι ασφαλής»: H ευρωπαϊκή πόλη που γέμισε κοριούς
Pixabay

Πονοκέφαλο προκαλούν στις αρχές οι κοριοί που είναι όλο και πιο ανθεκτικοι στα εντομοκτόνα

Το Παρίσι πασχίζει να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερη περίπτωση πληγής του Φαραώ. Κοριοί εχουν εντοπιστεί στους κινηματογράφους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα τρένα και στο αεροδρόμιο Charles-de-Gaulle, οι οποίοι ταξιδεύουν εύκολα σε ρούχα και αποσκευές και εξαπλώνονται. Αναφορές έγιναν ήδη στους κινηματογράφους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα τρένα και στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται υπό πίεση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, που πρόκειται να διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι. Οι Αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν 15 εκατομμύρια θεατές.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν τα μικροσκοπικά έντομα να σέρνονται πάνω από καθίσματα σε ένα τρένο προαστιακού και στο μετρό του Παρισιού. Αυτή ομως η ιστορία μας πηγαίνει πίσω. Τον περασμένο μήνα, μια θεατής του κινηματογράφου δημοσίευσε εικόνες στο Twitter, από τα τσιμπήματα που είπε ότι υπέστη αφού παρακολούθησε έναν κινηματογράφο του Παρισιού. 

Η UGC Cinemas δημοσίευσε μια επιστολή αυτόν τον μήνα ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες και περιέγραψε τις προγραμματισμένες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες περιελάμβαναν επεξεργασία με ατμό υψηλής θερμοκρασίας και επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Περισσότερα από ένα στα 10 γαλλικά νοικοκυριά μολύνθηκαν από κοριούς μεταξύ 2017 και 2022, σύμφωνα με την Anses, τη Γαλλική Υπηρεσία Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Η Anses είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των προσβολών από κοριούς οφείλεται στην αύξηση των ταξιδιών και στην αυξανόμενη αντοχή των κοριών στα εντομοκτόνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αράχνη που «ενσαρκώνει» τη Θεωρία της Εξέλιξης

Stories 21.12.2025
Αυτό που συμβαίνει είναι σκληρό, αλλά αποτελεσματικό

Γιατί η Gen Z κάνει «στροφή» στη ρετρό τεχνολογία;

Νέα Εποχή 21.12.2025
Η κούραση από το «πάντα online»

Αυτά είναι τα πιο δυνατά διαβατήρια του πλανήτη: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Stories 21.12.2025
Το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο ανοίγει πόρτες σε 193 χώρες χωρίς βίζα.

Χασισοφυτεία με… βασιλική θέα: 225 δενδρύλλια μεγάλωναν δίπλα στο σπίτι του Καρόλου

Stories 21.12.2025
«Παραλίγο να μην χωρέσουν όλα τα τεκμήρια στο βαν μας»

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Stories 21.12.2025
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το φαινόμενο των Sephora kids: Γιατί οι ανήλικοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με το skincare;

Stories 21.12.2025
Στο στόχαστρο τα καλλυντικά με αντιγηραντικά συστατικά για ανήλικους – Ξεκινά νέα προσπάθεια απαγόρευσης

Η «νοοτροπία των καβουριών» που έχει «εξαπλωθεί» και στους ανθρώπους

Πρόσωπα 21.12.2025
Και ποιος δεν την έχει δει γύρω του;

Όταν ένα ελληνικό πλοίο βρήκε μια 11χρονη στην μέση του ωκεανού

Stories 21.12.2025
Μια τραγωδία που αποκαλύφθηκε πολλά χρόνια μετά

Η μόνη χώρα στον κόσμο χωρίς κουνούπια – Και δεν είναι τύχη, είναι επιστήμη

Νέα Εποχή Χτες
Το παράδοξο νησί με λίμνες, υγρασία και ηφαίστεια που κατάφερε -χάρη στο κλίμα και τη φυσική- να μείνει για πάντα εκτός χάρτη των κουνουπιών