E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Kανείς δεν είναι ασφαλής»: H ευρωπαϊκή πόλη που γέμισε κοριούς

Kαθώς η Γαλλία προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 - «Αναδυόμενο φαινόμενο»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/10/2023 | 00:18

«Kανείς δεν είναι ασφαλής»: H ευρωπαϊκή πόλη που γέμισε κοριούς
Pixabay

Πονοκέφαλο προκαλούν στις αρχές οι κοριοί που είναι όλο και πιο ανθεκτικοι στα εντομοκτόνα

Το Παρίσι πασχίζει να αντιμετωπίσει μια ιδιαίτερη περίπτωση πληγής του Φαραώ. Κοριοί εχουν εντοπιστεί στους κινηματογράφους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα τρένα και στο αεροδρόμιο Charles-de-Gaulle, οι οποίοι ταξιδεύουν εύκολα σε ρούχα και αποσκευές και εξαπλώνονται. Αναφορές έγιναν ήδη στους κινηματογράφους της γαλλικής πρωτεύουσας, στα τρένα και στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται υπό πίεση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, που πρόκειται να διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι. Οι Αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν 15 εκατομμύρια θεατές.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν τα μικροσκοπικά έντομα να σέρνονται πάνω από καθίσματα σε ένα τρένο προαστιακού και στο μετρό του Παρισιού. Αυτή ομως η ιστορία μας πηγαίνει πίσω. Τον περασμένο μήνα, μια θεατής του κινηματογράφου δημοσίευσε εικόνες στο Twitter, από τα τσιμπήματα που είπε ότι υπέστη αφού παρακολούθησε έναν κινηματογράφο του Παρισιού. 

Η UGC Cinemas δημοσίευσε μια επιστολή αυτόν τον μήνα ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες και περιέγραψε τις προγραμματισμένες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες περιελάμβαναν επεξεργασία με ατμό υψηλής θερμοκρασίας και επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Περισσότερα από ένα στα 10 γαλλικά νοικοκυριά μολύνθηκαν από κοριούς μεταξύ 2017 και 2022, σύμφωνα με την Anses, τη Γαλλική Υπηρεσία Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Η Anses είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των προσβολών από κοριούς οφείλεται στην αύξηση των ταξιδιών και στην αυξανόμενη αντοχή των κοριών στα εντομοκτόνα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη στην Ελλάδα για το 2025 – και ΔΕΝ είναι η Αθήνα!

Νέα Εποχή 09.05.2025
Μια απρόσμενη πρωτιά για την Ελλάδα: Η πόλη που «νίκησε» την Αθήνα και μπήκε στον διεθνή χάρτη της ευτυχίας

Το ξέρατε; Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος έκρυβε αυτό το μυστικό μέχρι τον θάνατό του

Πρόσωπα Χτες
Το κοινό τον λάτρεψε, το σινεμά τον τίμησε, κι όμως έζησε και έφυγε μόνος – η αληθινή ιστορία πίσω από το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της χρυσής εποχής

Ο άνθρωπος που νίκησε τον ωκεανό

Ιστορικά Χτες
Κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έμεινε ναυαγός στη θάλασσα

Ο αναβάτης που κέρδισε τον αγώνα αν και ήταν νεκρός

Ιστορικά Χτες
Δεν μπόρεσε να χαρεί το όνειρό του

«Sindoor»: Η κόκκινη κουκίδα που έγινε πολεμική δήλωση

Stories Χτες
Ο θρησκευτικός συμβολισμός πίσω από την επίθεση της Ινδίας κατά του Πακιστάν

«Αρπακτικό με λευκή μπλούζα»: Η συγκλονιστική υπόθεση του γυναικολόγου που πλήγωσε εκατοντάδες

Stories Χτες
Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια πληρώνει το τίμημα για την πολυετή συγκάλυψη – Τι λένε οι επιζήσασες.

Αποκάλυψη: Το τρελό πολύχρωμο κτίριο της Βιέννης που κάνει το Instagram να παραληρεί – Κι όμως, είναι πολυκατοικία!

Αρχιτεκτονική Προχτές
Ξέχνα ό,τι ξέρεις για την αρχιτεκτονική – Η Βιέννη κρύβει ένα ψυχεδελικό παραμύθι που θα σου αλλάξει την οπτική.

Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας ηθοποιός που ξεκίνησε να κάνει ταινίες ‑ Ο πρωτοπόρος του σινεμά και του ...κιτς

Πρόσωπα Προχτές
Αχιλλέας Μαδράς: Από το Παρίσι στον «Μάγο της Αθήνας» και από τη Σάρα Μπερνάρ στο πρώτο ελληνικό σαρδάμ

Δεν έχει τέλος η... κακή «τύχη» των έργων του Ρόθκο

Stories Προχτές
Παιδί προκάλεσε ζημιά σε πίνακα Ρόθκο αξίας 50 εκατ. ευρώ – Ποιος ευθύνεται και πώς θα αποκατασταθεί το έργο

Η ζωή στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου

Stories Προχτές
Μόλις 236 κάτοικοι ζούνε εκεί