E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία» 2023: Επισκέψου κι εσύ ένα Ζυθοποιείο!

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της οργανώνουν τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» 2023

Δημοσίευση 13/9/2023 | 11:55

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία» 2023: Επισκέψου κι εσύ ένα Ζυθοποιείο!
Πολλαπλοί χώροι
Ημερομηνίες: από 30/9/2023 έως 1/10/2023
ΣΕΠΤ 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
ΟΚΤ 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031


Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τις χρονιές 2018, 2019 και 2022. Η ΕΕΖ και τα Μέλη της ανανεώνουν για μια ακόμη χρονιά το ετήσιο ραντεβού τους με το ζυθόφιλο κοινό για να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για την μπύρα.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μεγάλα και μικρά ζυθοποιεία - μέλη της ΕΕΖ, από όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες.

 Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.

Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να μάθουν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθουν ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τα ζυθοποιεία - μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στη δράση για φέτος είναι τα εξής:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE
  • Ελιξη ΑΕ
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ
  • Κρητικές Ζυθοποιίες - Ζηδιανάκης ΑΕ
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer
  • Μικροζυθοποιία Septem OE
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ
  • Siris Craft Brewery

 

Είδος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης στα ζυθοποιεία:

(κάθε ζυθοποιείο επιλέγει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει)

  • Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων
  • Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα
  • Παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας
  • Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους
  • Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας, απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ζυθοποιείων που συμμετέχουν ΕΔΩ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών www.ellinikienosizithopoion.gr.

Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα!

H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της.

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 17 μέλη, που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτές να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα, ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα, με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης, είναι η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την κουλτούρα της μπύρας και ενημερώνει για την ασφάλεια του προϊόντος, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων ζύθου και  συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 12.08.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

U‑Theatre – Sword of Wisdom στο Θέατρο Πάλλας

Θέατρο+Χορός 30.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ28/09

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 29.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες 24.07.2025
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική 24.07.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια