E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πες μου τι χαρακτήρας είσαι να σου πω ποια ράτσα σκύλου σου ταιριάζει

Διάλεξε σκύλο ανάλογα με τη ρουτίνα και το χαρακτήρα σου

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 31/8/2023 | 00:12

Πες μου τι χαρακτήρας είσαι να σου πω ποια ράτσα σκύλου σου ταιριάζει
Unsplash

Θέλεις να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι και πολύ καλά κάνεις! Ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος που θα έχεις ποτέ κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Όμως, ο χαρακτήρας μας και η ρουτίνα της καθημερινότητάς μας παίζουν βασικό ρόλο στην ...ανατροφή του σκύλου, μιας και είναι πραγματική ευθύνη κι όχι μια απλή υπόθεση. Για παράδειγμα, είναι πολύ δύσκολο να έχεις ένα Μαστίφ εάν ζεις σε σπίτι 25 τ.μ. και δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί η ράτσα αυτή είναι αρκετά μεγαλόσωμη και πολύ πολύ δραστήρια.

Παρακάτω, σου δίνουμε τις επιλογές που έχεις, ανάλογα με την προσωπικότητά σου για να έχεις μια ιδέα ...

Αν είσαι περιπετειώδης ...

Σου αρέσουν οι εκδρομές στα βουνά και τα ΣΚ για σκι; Διάλεξε ένα Alaskan Malamute. το οποίο εκτράφηκε αρχικά για να τραβάει έλκηθρα, έτσι είναι εξοικειωμένο με το τρέξιμο. Είναι μια πολύ μεγάλη, δυνατή έκδοση ενός Husky. Αυτά τα σκυλιά έχουν παχιά γούνα για να τα προστατεύουν από το κρύο, οπότε αν περνάς πολύ χρόνο στο χιόνι, αυτός ο σκύλος είναι ο τέλειος για εσένα.

Αν είσαι πολυάσχολος ...

Διάλεξε ένα μυστηριώδες Τσιουάουα. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά η φυλή είναι κατάλληλη για μια μεγάλη πόλη. Ενώ τα περισσότερα σκυλιά θα τρελαθούν σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα, αυτά τα σκυλιά αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Αν και έχουν δραστήρια προσωπικότητα, εξακολουθούν να χαίρονται να ξαπλώνουν στον καναπέ μαζί σου. Με βάρος περίπου 6 κιλά, απαιτούν πολύ λίγη άσκηση - όπως ένα γρήγορο παιχνίδι ή μια σύντομη βόλτα γύρω από το τετράγωνο.

Αν είσαι εσωστρεφής…

Ένα Πεκινουά είναι ιδανικό για σένα. Λόγω του έντονου ταμπεραμέντου τους και της αυτοπεποίθησης τους, δε θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους, οπότε η εκπαίδευση θα απαιτήσει κάποια επιμονή και υπομονή από την πλευρά σου. Συνολικά, η ράτσα είναι εξαιρετικά πιστή και χαρούμενη όταν περνά χρόνο με αυτούς που γνωρίζει καλύτερα, ενώ δεν πολυθέλει γνωριμίες με άλλους σκύλους.

Αν είσαι άνθρωπος της λογικής ...

Προτίμησε το Field Spaniel εκτράφηκε για να ζει δίπλα σε ανθρώπους. Είναι αρκετά έξυπνα και χαρούμενα και ακολουθούν τη ροή. Τους αρέσει να συμμετέχουν σε ό,τι κάνει η οικογένειά τους. Έχουν εκτραφεί για να βρίσκουν, να καθαρίζουν και να ανακτούν θηράματα τόσο στη γη όσο και στο νερό, επομένως είναι πολύ ευέλικτα.

Αν είσαι άγριο παιδί…


Οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν είναι πάντα άνθρωποι με οικογένειες, σταθερές ρουτίνες ή σταθερές δουλειές. Αν είσαι ο αυθόρμητος τύπος που του αρέσει να εξερευνά και να δοκιμάζει νέα πράγματα, το Border Collie θα θέλει να είναι δίπλα σου σε όλο αυτό. Αυτά τα σκυλιά είναι ενεργητικά, δυνατά και πολύ έξυπνα. Εφόσον τα κοινωνικοποιήσεις νωρίς και τους παρέχεις μια αρκετά σταθερή ρουτίνα ώστε να ξέρουν πότε να περιμένουν τα γεύματα και τις βόλτες τους, το Border Collie σου θα χαρεί να σε συνοδεύσει σε όλες τις περιπέτειές σου.

Αν είσαι αγαπησιάρης και ευαίσθητος ...

Πάρε ένα Bernese. Αν θέλεις ένα μεγάλο, ήρεμο σκυλί για να παίζουν τα παιδιά σου, διάλεξε Bernese Mountain Dog. Είναι αρκετά ήσυχα και με καλούς τρόπους σε εσωτερικούς χώρους, αρκεί να έχουν καθημερινή υπαίθρια δραστηριότητα. Είναι ευγενικά, γλυκά και είναι πολύ χαρούμενα να γελούν και να χουχουλιάζουν με τις οικογένειές τους.

Αν είσαι κοινωνικός ...

Μερικοί από εμάς δε θέλουμε τίποτα περισσότερο από το να είμαστε περιτριγυρισμένοι από πολλούς ανθρώπους, το Nova Scotia Duck Tolling Retriever έχει μια εξωστρεφή προσωπικότητα που ταιριάζει με αυτό το πνεύμα. Εφόσον τα διδάξεις από νωρίς, το ριτρίβερ σου πιθανότατα θα είναι πολύ χαρούμενο που θα συναντήσει την τεράστια παρέα των φίλων και της οικογένειάς σου!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind 27.04.2024
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind 27.04.2024
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!