E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 Μέρη στην πόλη μας που έχουν τελειοποιήσει την Pinsa με τα Cocktails

...και θα θες να βρίσκεσαι εκεί συνεχώς!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 28/8/2023 | 00:03

5 Μέρη στην πόλη μας που έχουν τελειοποιήσει την Pinsa με τα Cocktails
@lollosatene / instagram

Η εκδοχή της πίτσας που έχουμε λατρέψει, η Pinsa, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι μαζί με ένα ευφάνταστο Cocktail, για ένα δειλινό στην Αθήνα μετά τις διακοπές σου ή κάνοντας σχέδια για αυτές. Στην πόλη μας έχουμε κυριολεκτικά τα πάντα, οπότε δε θα μπορούσαν να λείπουν τα στέκια αυτά, που ανυπομονείς να επισκεφθείς, για reunion με την παρέα σου.

Η pinsa έχει το τέλειο ζυμάρι για να συνοδεύσεις το δροσερό σου cocktail, είναι ελαφρύ και τραγανό έξω με την απαραίτητη υγρασία που το κάνει απαλό μέσα. Είναι «συγγενής» της πίτσας, με τη διαφορά ότι η pinsa έρχεται από την Αρχαία Ρώμη, φτιάχνεται με μείγμα από τρία διαφορετικά άλευρα και το σχήμα της είναι οβάλ. Μπορείς να την απολαύσεις σε αρκετά μέρη στην Αθήνα και παρακάτω μπορείς να βρεις 5 από αυτά, που έχουν τελειοποιήσει τον συνδυασμό pinsa + cocktails!

Oh my Pinsa!

Στο Παγκράτι, θα βρεις ένα χαλαρό και συνάμα μαγικό μέρος, με την pinsa να έχει την τιμητική της.  Πρόκειται για ένα γωνιακό αυθεντικό street food μαγαζί, με ελάχιστα σκαμπό με πάσο, για λίγους και εκλεκτούς. Το μενού θα σε ενθουσιάσει, αφού εκτός από την ιδιαίτερη ζύμη της pinsa, τα toppings έρχονται να κάνουν τη διαφορά. Οι επιλογές είναι αρκετά εμπλουτισμένες χωρίς να περιορίζονται στο ιταλικό πρότυπο, ενώ θα δεις γεύσεις με ελληνικό και international ταπεραμέντο. Μαζί με την pinsa σου, μπορείς να επιλέξεις ένα ποτήρι κρασί, μπίρα ή cocktail!

Ευφράνορος 21, Παγκράτι

Lollo’s

Κάνε εικόνα εσένα και την παρέα σου, να απολαμβάνετε pinsa και cocktail σε μία ατμοσφαιρική μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, συζητώντας όλα τα νέα του καλοκαιριού! Εκεί, μπορείς πραγματικά να απολαύσεις την ανάγνωση του καταλόγου, αφού θα βρεις γύρω στις 40 επιλογές, χωρισμένες σε λευκές, κόκκινες, πικάντικες, vegan, αλλά και gourmet όπως η Strega με μοτσαρέλα, πουρέ κολοκύθας, πεκορίνο ρομάνο, γκουαντσιάλε και καπνιστή σκαρμόζα. Όσο για τα cocktails; Είναι όλα ένα κι ένα!

Εθνικής Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι

Da Bruno

Το ιταλικό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο, μπορεί να σου προσφέρει την pinsa που ψάχνεις με χειροποίητο ζυμάρι αργής ωρίμασης, όπως ακριβώς πρέπει να είναι. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την απλή αλλά τίμια Margharita και φτάνουν μέχρι και την αρωματική Tartufata, με μοτσαρέλα, ρόκα, λεμόνι, παρμεζάνα, κρέμα μαύρης τρούφας, καθώς και φλούδες μανιταριού. Μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με το κρασί που σου αρέσει ή ένα δροσιστικό cocktail όπως το Venezian Spritz για να ολοκληρώσεις την ιταλική εμπειρία!

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο

Frankie

Νόστιμες εναλλακτικές pinsa θα σε περιμένουν και στο Κολωνάκι και στη Νέα Ερυθραία, για να τις απολαύσεις. Στο μενού υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές προτάσεις, όπως η Caprese με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια και πέστο βασιλικού, αλλά και η μεσογειακή, που έχει φέτα, φρέσκια ντομάτα, πιπεριές, ελιές και ρίγανη. Μπορείς να σβήσεις τη δίψα της pinsa με ένα cocktail του καταλόγου ή να συμβουλευτείς το έμπειρο προσωπικό, για να βρεις το ιδανικό ποτό για εσένα!

Σκουφά 42, Αθήνα | Χαρ. Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία

Barolo

Στο Παλαιό Ψυχικό, μέσα σε ιταλικές νοστιμιές και εκλεπτυσμένες γεύσεις, μπορείς να βρεις pinsa σε ατομικό αλλά και σε κλασικό  μέγεθος. Καθεμία αξίζει μια δοκιμή και έχει το δικό της κοινό, αλλά αυτή που θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις, είναι αυτή με τo σαλάμι, το τυρί προβολόνε και τη μαρμελάδα τσίλι. Αν αυτές οι γεύσεις δεν είναι στα γούστα σου, τότε η επόμενη must, είναι η Pinsa Romana με ντομάτα, λαχανικά εποχής και essence λεμονιού. Στο μενού θα βρεις και μία τεράστια λίστα με ποτά, κρασιά και cocktails, που δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!

Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες

Urban Χτες
Mέρη που πας για καφέ ή ποτό και έχουν την αίγλη της παλιάς Αθήνας!

Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στο Horrorant Film Festival

Exodos Προχτές
Το 9ο Horrorant Film Festival φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!