E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταξίδι στο Παρίσι: 8 εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις εκεί

Και δεν είναι οι συνηθισμένες εμπειρίες

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 25/8/2023 | 00:03

Ταξίδι στο Παρίσι: 8 εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις εκεί
pexels

Μπορεί το Παρίσι να είναι μια από τις πιο επισκέψιμες πόλεις στον κόσμο, ωστόσο διαθέτει εκατοντάδες κρυμμένα διαμάντια! Όσοι το επισκέπτονται για διακοπές, κάνουν πάνω κάτω αυτά που βλέπουν σε τουριστικούς οδηγούς, με συμβουλές για πράγματα που πρέπει να δουν ή να κάνουν στο Παρίσι. Ανάμεσα σε διάφορα σημεία, δρόμους και δραστηριότητες, εδώ θα βρεις 8 εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις εκεί, χωρίς να περιλαμβάνει τίποτα το basic και το συνηθισμένο. Αντίθετα, πρόκειται για 8 διαφορετικές και μη τουριστικές περιπτώσεις, που θα σε κάνουν να ζήσεις στο Παρίσι, σαν ντόπιος.

Μπορείς να ανακαλύψεις σημεία στο Παρίσι, που μόνο οι Παριζιάνοι γνωρίζουν καλά, δρομάκια, γειτονιές, μουσεία, δραστηριότητες κι εμπειρίες, που θα σε εντυπωσιάσουν σε ένα ιδιαίτερο, μοναδικό ταξίδι στο Παρίσι!

Επίσκεψη στο Abbey Bookstore

Το βιβλιοπωλείο Abbey, είναι ένα κρυφό βιβλιοπωλείο που βρίσκεται κοντά στην Παναγία των Παρισίων και το Saint-Michel, σε μια γοητευτική συνοικία. Είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να βρεις μεταχειρισμένα βιβλία στα γαλλικά και στα αγγλικά. Ο ιδιοκτήτης του, Brian Spence, είναι στην πραγματικότητα ένας Καναδός ομογενής και θέλει να προσφέρει την πλήρη εμπειρία βιβλιοπωλείου με βιβλία που δε φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχουν!

Αν είσαι τυχερός και το κατάστημα δεν έχει πολύ κόσμο, μπορεί να σου προσφέρουν και ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.

29 Rue de la Parcheminerie | Ελεύθερη είσοδος

Galerie Vivienne

Η ιστορική σκεπαστή εμπορική στοά της Galerie Vivienne είναι ένα από τα πιο όμορφα περάσματα στο Παρίσι. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μη τουριστικά μέρη του Παρισιού και είναι χτισμένη από το 1823 στο κάτω μέρος της πολυσύχναστης Rue des Petits Champs. Θα βρεις την είσοδο ακριβώς στη μέση του Bistrot Vivienne, ανάμεσα στα τραπέζια του πεζοδρομίου.

Το εσωτερικό είναι σαν να βρίσκεσαι πίσω στο χρόνο, στον 19ο αιώνα, με περίτεχνες λεπτομέρειες, πολύχρωμα ψηφιδωτά δάπεδα και γυάλινες οροφές που επιτρέπουν στο φως του ήλιου να εισέρχεται.

Παλαιότερα, η Galerie Vivienne αποτελούσε σημαντική εμπορική περιοχή για τους Παριζιάνους της μεσαίας τάξης, αλλά σχεδόν εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του Παρισιού από τον Haussmann στα μέσα και τέλη του 1800, προτού αποκατασταθεί το 1960. Το 1974 η στοά έγινε ιστορικό ορόσημο, αλλά η πραγματική ανανέωση έγινε το 1986, όταν ο Jean Paul Gaultier άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ, και έκτοτε η Galerie Vivienne είναι ένα hot spot για ρούχα σχεδιαστών, κομψές αίθουσες τσαγιού και γκουρμέ καταστήματα τροφίμων και κρασιού.

4 Rue des Petits Champs | Ελεύθερη είσοδος

Rue de Charonne

Ένας τρόπος να γνωρίσεις καλύτερα το Παρίσι, είναι να περπατήσεις στους δρόμους όπου περνάνε καθημερινά οι ντόπιοι και να μην αρκεστείς στους τουριστικούς δρόμους.

Η οδός Charonne, για παράδειγμα, είναι ο δρόμος όπου πολλοί ντόπιοι συγκεντρώνονται για ποτό, φαγητό και βόλτες. Αυτός ο δρόμος μαρτυρά τις βιομηχανικές και παραδοσιακές δραστηριότητες του 19ου και του 20ού αιώνα. Υπάρχουν πολλά όμορφα βιομηχανικά κτίρια με μεγάλα παράθυρα, αναμεμειγμένα με τα τυπικά κτίρια Hausmann.

Για να επισκεφθείς την καλλιτεχνική πλευρά της Rue de Charonne, πήγαινε στο 77ο κόκκινο κτίριο στο τέλος μιας αυλής, όπου θα βρεις θέατρο, μαθήματα γιόγκα και χορού. Σε όλο το μήκος του δρόμου, θα βρεις δεκάδες μπαρ και ωραία εστιατόρια. Αν είσαι λάτρης της μπύρας, τότε πρέπει να πας στο Cuves de Fauve. Αν προτιμάς το κρασί, το Barawine είναι το κατάλληλο μέρος.

Pyrénées Market

Κάτι ακόμα που αξίζει να κάνεις στο Παρίσι, είναι να επισκεφθείς μία τοπική αγορά, όπως θα έκαναν και οι ντόπιοι. Η αγορά Pyrénées βρίσκεται κοντά στην Belleville, μια δροσερή γειτονιά που μπορείς να βρεθείς, ώστε να αγοράσεις φρέσκα προϊόντα. Θα βρεις φρούτα, λαχανικά και αρκετά προϊόντα που θα έβρισκες σε ένα παντοπωλείο.

Rue des Pyrénées

Μουσείο και Κήπος Albert-Kahn

Τα μουσεία του Παρισιού είναι γεμάτα κόσμο, τη στιγμή που υπάρχουν κάποια που αξίζουν μια επίσκεψη, αλλά κανείς δε μιλάει γι’ αυτά. Το Musée Albert Kahn βρίσκεται στο Boulogne-Billancourt, δίπλα στο Παρίσι, και διαθέτει υπέροχους κήπους. Είναι από τα πιο μυστικά υπαίθρια πράγματα που μπορείς να κάνεις στο Παρίσι. Ο χώρος διαθέτει έναν υπέροχο ιαπωνικό, έναν αγγλικό και έναν γαλλικό κήπο αλλά κι ένα μικρό χωριό.

2 Rue du Port

Κανάλι St. Martin

Το Canal Saint-Martin, είναι μια από τις μοντέρνες περιοχές που προτιμούν να πηγαίνουν οι νέοι Παριζιάνοι για ραντεβού ή ποτό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποπνέει μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Το κανάλι είναι γεμάτο δέντρα και διασχίζει μια γέφυρα βενετσιάνικου στιλ διακοσμημένη με γκράφιτι.

Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσεις ένα χαλαρό απόγευμα. Κάνε ένα διάλειμμα από το πολυάσχολο πρόγραμμα σου στο Παρίσι και πήγαινε για πικνίκ εκεί!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Séna (@johnweap)

Πτήση με αερόστατο

Νόμιζες ότι μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του αερόστατου μόνο στην Καππαδοκία ή το Μαρόκο; Λοιπόν, μπορείς επίσης να ανέβεις σε ένα τέτοιο αερόστατο στη μέση μιας από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου! Αυτό είναι μακράν ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα που μπορείς να δεις στο Παρίσι. Το αερόστατο ανεβάζει τους επιβάτες σε ύψος πάνω από 250 μέτρα, προσφέροντάς τους μια εξαιρετική θέα του Παρισιού και του Πύργου του Άιφελ. Πετάει κάθε μέρα, εκτός από τις περιπτώσεις που ο καιρός δεν το επιτρέπει.

Parc André Citroën

Νησί αναψυχής Jablines-Annet

Αν βρεθείς στο Παρίσι, μην περιοριστείς στο κέντρο της πόλης. Μπορείς να βρεις διάφορα μέρη γύρω από την πρωτεύουσα, που αξίζουν να τα δεις από κοντά. Μια εύκολη ημερήσια εκδρομή από το Παρίσι είναι το νησί Jablines-Annet. Πρόκειται για μια διασκεδαστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους κοντά στο Παρίσι, που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Είναι μια περιοχή αναψυχής με ιστιοπλοΐα, κανό ή καγιάκ και φοβερές παραλίες για να χαλαρώσεις. Εκεί μπορείς να κάνεις όλων των ειδών τις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ιππασίας, καθώς και κάμπινγκ αν θέλεις να μείνεις περισσότερες από μία ημέρες.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind 28.04.2024
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind 28.04.2024
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food 28.04.2024
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια 28.04.2024
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Χτες
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind Χτες
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind Χτες
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Προχτές
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Προχτές
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους