E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας τρώμε «αμερικανιές» που αξίζουν

Deep Dish Πίτσες, Smash Burgers και άλλες αυθεντικές αμερικάνικες γεύσεις, στην Αθήνα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 16/9/2023 | 01:10

Σε αυτά τα μαγαζιά της Αθήνας τρώμε «αμερικανιές» που αξίζουν

Η Αμερικανική κουζίνα είναι επηρεασμένη από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά διατηρεί τη δική της ταυτότητα. Φημίζεται για το fast food και για φαγητά πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες, χωρίς βέβαια να λείπουν και τα πιο υγιεινά γεύματα. Burgers, hot dogs, sandwiches, τηγανητά κι άλλα πολλά βρίσκονται στη μεγάλη λίστα την Αμερικανικής κουζίνας.

Δεν χρειάζεται βέβαια να βρεθείς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να απολαύσεις αυθεντικές «αμερικανιές». Μπορείς να επισκεφθείς τα παρακάτω μαγαζιά της Αθήνας, για να γευτείς γνήσιες αμερικάνικες νοστιμιές, που αξίζουν!

PO’BOYS BBQ

Το PO’BOYS είναι ένα χαλαρό νεανικό στέκι, με πιστούς οπαδούς, οι οποίοι τρώνε ανάμεσα σε αφίσες αστέρων της μουσικής σκηνής της Νέας Ορλεάνης. Αυθεντικό αμερικάνικο barbeque, σε μια γωνιά στου Ψυρρή, όπου θα βρεις γεύσεις διαφόρων καταβολών.

Δοκίμασε λοιπόν σούπα gumbo από τη Λουιζιάνα, με κοτόπουλο, γαρίδες και λουκάνικο, coleslaw με πράσινο μήλο, mac ‘n’ cheese, καυτερές φτερούγες κοτόπουλου, και διάφορες άλλες «αμερικανιές». Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα ζουμερά burgers, όπως το “Holly Cow!”, με καπνιστό μπιφτέκι, διπλό τσένταρ, κρέμα παρμεζάνας, λευκή σος BBQ, πίκλες και ρόκα. Θα βρεις ακόμα 15 περίπου burgers στο μενού, που αξίζουν το ίδιο!

Αγαθάρχου 12, Ψυρρή

ΣΤΗΒΣ Α.Ε

Σε ένα στενό στον Κεραμεικό, θα βρεις κρυμμένο ένα μπεργκεράδικο που είναι γνωστό για τα ζουμερά τεράστια μπέργκερ, με επικό μπιφτέκι και σπιτικές πατάτες τηγανητές. Η deep dish pizza του (Chicago Style), γίνεται και αυτή ανάρπαστη, καθημερινά εκτός Δευτέρας, σε μια παλιά αποθήκη που υπήρξε συνεργείο φορτηγών.

Τι θα φας εκεί; Πάρε το “Muhammad Ali”, με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, gouda, american cheese, καπνιστό bacon, καραμελωμένα κρεμμύδια και secret sauce ή την πιο δημοφιλή Chicago style pizza, “Grandma Peppy” με Steve’s Marinara Sauce, mozzarella, παρμεζάνα και πεπερόνι. Θα τρελαθείς!

Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός

New York Sandwiches

Στο New York Sandwiches μπορείς να βρεις τις πιο ενδιαφέρουσες «αμερικανιές» σε ακόμη πιο ενδιαφέρουσες τιμές. Πρόκειται για ένα μαγαζί στους Αμπελόκηπους σε μίνιμαλ στιλ και το μενού γραμμένο σε μαυροπίνακα. Θα βρεις πολλές επιλογές σε burgers και sandwich, που θα σου τρέχουν τα σάλια. Από τα πιο δημοφιλή τους είναι το “Blue Burger” με blue cheese sauce, iceberg, onion rings και bacon, ενώ στο μενού του, θα βρεις brunch κατα τα αμερικανικά πρότυπα, που είναι must!

Σινώπης 3, Αμπελόκηποι

T.G.I Fridays

Μπορεί να πρόκειται για γνωστό spot της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής, αλλά η μοναδική εμπειρία που μπορείς να αποκτήσεις πηγαίνοντας στα Fridays, συνάδει με την άψογη αισθητική του. Κάθε επίσκεψη προσθέτει στην απόλαυση, ενώ τα  burgers που θα δεις στο μενού, θα σε κάνουν να χάσεις τα λογικά σου. Ανάμεσα στα αγαπημένα του κοινού, είναι το “Philly Cheesesteak Burger” με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μοσχαρίσιο κρέας στη σχάρα, Cheddar και Queso Cheese sauce και egg roll και το spicy “Texan Cowboy”, με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι φούρνου, μανιτάρια σωτέ, grilled balsamic onions, Swiss, τραγανά frizzled onions και Au Jus sauce! Μαζί με τα εξαιρετικά πιάτα, θα απολαύσεις και μοναδικά κοκτέιλ!

Λαζαράκη 43, Γλυφάδα | Μαρίνα Φλοίσβου | Καπνικαρέας 3, Αθήνα | Νεοφύτου Βάμβα 2, Αθήνα | Λεωφ. Κηφισίας 37a, Μαρούσι | Κολοκοτρώνη 35, Κηφισιά

Chicago Beef

Πίσω απ’ την πλατεία Κλαυθμώνος, υπάρχει ένα μαγαζί με ένα γκράφιτι των Blues Brothers στο ρολό και μουσική που αρμόζει 100% στο χώρο, και είναι ικανό να σε μεταφέρει στο Σικάγο. Πρόκειται για το Chicago Beef κι εκεί μπορείς να βρεις το γνήσιο beef sandwich, που μόλις ανακάλυψαν οι Αθηναίοι, δεν σταματάνε να κάνουν ουρές έξω απ’το μαγαζί.

Το beef sandwich περιέχει ένα σιγομαγειρεμένο μπιφτέκι Black Angus, κομμένο σε φέτες, φρέσκο προζυμένιο ψωμί, πιπεριές, πίκλες και τηγανητές πατάτες, ενώ στο ψυγείο θα βρεις δροσερές μπίρες για να συνοδεύσεις το γεύμα σου.

Ρόμβης 26, Αθήνα

Sam Burgers

Με ατμόσφαιρα Αμερικανικού Νότου και cool διάθεση, έχει δημιουργηθεί στο Κουκάκι ένας ενδιαφέρον χώρος, που θα χαρακτήριζε κανείς original American style μπεργκεράδικο. Μπαίνοντας στο μαγαζί θα δεις όλες τις μικρές λεπτομέρειες της διακόσμησης, που αποπνέουν αμερικανικό αέρα και βλέποντας το μενού, θα εκπληρώσεις κάθε προσδοκία που μπορεί να είχες για αυτή τη γαστρονομική εμπειρία. Σημείωσε τι πρέπει να δοκιμάσεις: Κλασικό Cheeseburger, Black Hole Burger με bbq apple sauce και New York Blue Cheese. Είναι και τα τρία must!

Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι

Hard Rock Café

Στο Hard Rock Café μπορείς να απολαύσεις αμερικάνικο street food μέσα από τρομερά burgers, hot dogs, sandwiches και πιάτα με steaks που θα σου μείνουν αξέχαστα. Μέσα στα burgers  θα βρεις το αγαπημένο “Original Legendary Burger” με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καπνιστό μπέικον, τυρί cheddar, τραγανή ροδέλα κρεμμυδιού, μαρούλι και ντομάτα, σε αφράτο ψημένο ψωμάκι. Και όσον αφορά τα sandwich δοκίμασε το “BBQ Pulled Pork Sandwich”, θα σου αρέσει πολύ!

Αδριανού 52, Αθήνα

Smash’n Bun

Αυτό το burger spot στο κέντρο του Κολωνακίου, έχει μετατρέψει το street food σε μια απολαυστική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών. Ποιότητα, φρεσκάδα και αγνά υλικά είναι τα μυστικά της επιτυχίας και οι «αμερικανιές» που θα έχεις την τύχη να δοκιμάσεις, είναι burgers με 100% μοσχαρίσιο κιμά, τυρί μπέικον, ντομάτα – όλα βιολογικά – και λαχταριστές φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Το μενού είναι γεμάτο με διαφορετικά burgers, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Τα μπιφτέκια δεν εμπλουτίζονται με περιττά μπαχαρικά, παρά μόνο με αλάτι, για να μη χαθεί η γεύση του αυθεντικού κρέατος. Παρέα με το φαγητό, θα απολαύσεις ελληνικές μπίρες, ενώ σημείωσε ότι θα βρεις και vegan, εξίσου νόστιμες, επιλογές.

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!