E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Ματίνα ταξιδεύει παντού με το σκύλο της, ενώ παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να φτιάξει δική της εταιρεία με είδη κατοικιδίων

Μιλήσαμε με τη Ματίνα Δημητριάδου για τα ταξίδια της με τη Millie και την επιχείρησή της

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 10/8/2023 | 00:08

Η Ματίνα ταξιδεύει παντού με το σκύλο της, ενώ παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να φτιάξει δική της εταιρεία με είδη κατοικιδίων
@matiandmillie

Η Ματίνα Δημητριάδου έγινε γνωστή στο TikTok με τα βίντεο που ανεβάζει από τις εκδρομές και τα ταξίδια που πηγαίνει μαζί με τη σκυλίτσα της, τη Millie, αλλά και τα εστιατόρια και καφέ που επιλέγει για τις κοινές τους εξόδους. Παράλληλα, έφτιαξε τη δική της επιχείρηση με καλόγουστα κολάρα και οδηγούς σκύλων, καθώς δεν έβρισκε κάτι που να την καλύπτει. Της ζητήσαμε να μας συστηθεί και να μας μιλήσει για τα εγχειρήματά της ...

Πώς και πότε ξεκίνησες να μοιράζεσαι περιεχόμενο με τη Millie στο ΤikTok;

Το καλοκαίρι του 2021 είχα ξεκινήσει να κάνω δειλά δειλά τα πρώτα μου βίντεο στο TikTok. Εκείνη την περίοδο ανέβαζα περισσότερο ταξιδιωτικό υλικό χωρίς να συμπεριλαμβάνω το θέμα του σκύλου στο περιεχόμενο μου. Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο roadtrip στην Ιταλία και Ελβετία με τη Μίλη ανέβασα για πρώτη φορά ένα βίντεο στο οποίο έδειχνα το Alberobello, ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος στην Puglia της Ιταλίας. Έπεσα για ύπνο και το πρωί ξύπνησα με χιλιάδες ειδοποιήσεις. Ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα την δύναμη αυτού του μέσου και το πόσο γρήγορα μπορεί να εξελιχθεί. Έκτοτε ανέβαζα συστηματικά και σιγά σιγά βρήκα το στυλ μου και το κοινό μου καθώς άρχισα να εστιάζω σε θέματα που με απασχολούσαν, όπως για παράδειγμα σε ποια ξενοδοχεία ή εστιατόρια/καφέ είναι
ευπρόσδεκτος ο σκύλος μου.

Ποια προβλήματα συναντάς συχνά όταν ταξιδεύεις μαζί της;

Το πιο σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι είναι η διαμονή. Οι
επιλογές είναι σίγουρα πιο περιορισμένες και ακριβές. Μια καλή λύση είναι να ψάχνουμε μέσω airbnb ή booking καθώς έχουν φίλτρο για τα κατοικίδια και αυτό κάνει την αναζήτηση πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Όταν κλείνουμε ένα pet-friendly κατάλυμα όμως πρέπει να είμαστε κι εμείς υπεύθυνοι απέναντι στους ιδιοκτήτες και να φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου, να μην ενοχλούμε τους γύρω με γαβγίσματα και φυσικά να μην αφήνουμε περιθώριο να προκληθούν φθορές και καταστροφές. Όσο πιο θετική εικόνα αφήνουμε τόσο θα αυξάνονται οι pet-friendly επιλογές καταλυμάτων.

Υπάρχει κάποιο μέρος (μαγαζί, ξενοδοχείο, κλπ) στο οποίο να αντιμετωπίσατε
αφιλόξενη ή και εχθρική συμπεριφορά;

Δεν μας έχει τύχει ποτέ κάτι αρνητικό. Συνήθως όσοι μας επιτρέπουν την είσοδο είναι φιλικοί με τα ζώα. Υπάρχουν περιπτώσεις που απλά μας έχουν αρνηθεί την είσοδο, κάτι το οποίο είναι κατανοητό διότι ο κάθε καταστηματάρχης έχει δικαίωμα να επιλέξει την πολιτική του. Εμείς στηρίζουμε τα μέρη που μας δέχονται και γι αυτό προσπαθώ μέσα από το προφίλ μου να τους διαφημίζω.

Ποιο ταξίδι σας απολαύσατε περισσότερο και γιατί;

Σίγουρα το ταξίδι στην Ιταλία-Ελβετία γιατί ήταν κάτι μοναδικό που δεν το κάνεις συχνά με το σκύλο σου. Κράτησε 22 ημέρες και ήταν πολύ γεμάτο ταξίδι με πολλές όμορφες εικόνες.

Τι tips θα έδινες σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν με τα κατοικίδιά τους;

Αρχικά να μη το φοβούνται τόσο πολύ. Ακούγεται πιο δύσκολο απ’ότι είναι στην
πραγματικότητα. Θέλει σίγουρα σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, όπως όταν
ταξίδευες με ένα παιδί, αλλά είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Φυσικά κάθε σκυλάκι είναι διαφορετικό και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες που προκύπτουν από τις εκάστοτε συνθήκες.

Θα πρότεινα σαν συμβουλή να αγοράσουν μια βαλίτσα σκύλου για να έχουν όλα τα
πράγματα του οργανωμένα και να έχουν ενημερώσει το βιβλιάριο υγείας τους. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό είναι να κάνουμε μια έρευνα πριν πάμε σε ένα μέρος και να έχουμε σημειώσει 1-2 κτηνιάτρους ή κέντρα υγείας ώστε σε περίπτωση που γίνει το οτιδήποτε να είμαστε σε θέση να δράσουμε ψύχραιμα.

Την εταιρεία σου με λουράκια και κολάρα σκύλων, Floofers, πώς αποφάσισες να
την ξεκινήσεις;

Η αρχική ιδέα προέκυψε από το γεγονός ότι δεν έβρισκα αξεσουάρ για τη Μίλη τα οποία να με ικανοποιούσαν αισθητικά. Παρόλο που ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου τα τελευταία χρόνια, οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν επέτρεπαν να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Τελικά, πήρα την απόφαση όταν παραιτήθηκα από την εταιρεία που δούλευα και σκέφτηκα να το επιχειρήσω εφόσον είχα το κεφάλαιο για να στηρίξω μια τέτοια ενέργεια.


Ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς αυτής και ποιο απολαμβάνεις
περισσότερο;

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να καταφέρεις να τα κάνεις όλα μόνος σου. Δυστυχώς στην αρχή δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να προσλάβεις προσωπικό και πρέπει να διαχειριστείς έναν τεράστιο όγκο δουλειάς και νέων αρμοδιοτήτων. Θέλει αρκετό προσωπικό ψάξιμο και διάβασμα και φυσικά να κάνεις πολλά λάθη μέχρι να μάθεις. Ως designer αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι να σχεδιάζω τις νέες κολεξιόν και να σκέφτομαι ιδέες για προϊόντα που θα μπορούσα να εντάξω στις συλλογές μου.

Πού πιστεύεις ότι έχει «κενά» η Ελλάδα σε σχέση με τα κατοικίδια, όσον αφορά την
αγορά, αλλά και την αντιμετώπιση, περίθαλψη, κλπ;

Στο κομμάτι της περίθαλψης θα έλεγα ότι είμαστε σίγουρα πίσω στο θέμα της διατροφής, κάτι το οποίο με έχει απασχολήσει πολύ τον τελευταίο χρόνο λόγω της ασθένειας της Μίλη. Η πλειοψηφία των κτηνιάτρων δεν ασχολείται καθόλου με το κομμάτι της φυσικής διατροφής ως λύση σε πολύ διαδεδομένα προβλήματα όπως αλλεργίες, αντιμετώπιση κλινικών περιπτώσεων κλπ. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα δούμε μεγάλη εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και στο εξωτερικό.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των κατοικίδιων στην εστίαση, προσωπικά παρατηρώ ότι γίνεται μια αλλαγή σιγά σιγά και ο κόσμος είναι πιο δεκτικός ,όχι μόνο στο να επιτρέψει την είσοδο στα σκυλάκια, αλλά να φροντίσει και για την εξυπηρέτηση τους με ένα μπολάκι νερό ή κάποια λιχουδιά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι 27.04.2024
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind 27.04.2024
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind 27.04.2024
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind 27.04.2024
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Χτες
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Χτες
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Χτες
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style Χτες
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα Χτες
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Προχτές
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Προχτές
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!