E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Vassilenas Blue Antiparos κι αυτό το καλοκαίρι!

Στη μαγευτική Αντίπαρο, ο «Βασίλαινας» συνεχίζει να κάνει πράξη την αγάπη του για την ουσία της γαστρονομίας, την οποία υπηρετεί έξοχα για πάνω από 100 χρόνια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/6/2023 | 10:41

Vassilenas Blue Antiparos κι αυτό το καλοκαίρι!

Στην καρδιά του νησιού, μακριά από τη βουή της Χώρας, το εστιατόριο Vassileneas Blue σε καλωσορίζει κι αυτό το καλοκαίρι. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρωτική: ο απέραντος ουρανός, οι λάμπες που χορεύουν στον ρυθμό των αέρηδων, η ελιά στη μέση της αυλής να ορίζει την αισθητική.

Εκεί, στα μαρμάρινα τραπέζια οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα κοσμοπολίτικο γευστικό ταξίδι: οι ξεχωριστές συνταγές, ιστορικές και νέες, μαγειρεύονται με μαεστρία κι αγάπη βασισμένες στην καλύτερη πρώτη ύλη των Κυκλάδων αλλά και στους εποχικούς θησαυρούς, έχοντας πάντα στο νου την αειφορία, τη συνολική αξιοποίησή τους (zero waste). 

Στη μαγευτική Αντίπαρο, ο «Βασίλαινας» συνεχίζει να κάνει πράξη την αγάπη του για τη φαντασία και την ουσία της γαστρονομίας, την οποία άλλωστε υπηρετεί έξοχα για περισσότερα από 100 χρόνια. Όλα μας προδιαθέτουν για την καλοκαιρινή βραδιά που ονειρευόμαστε. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα υπό την επιμέλεια του σεφ Μανώλη Γαρνέλη και του chef de cuisine, Βασίλη Παπαδόπουλου, πρωταγωνιστεί.

Ας ξεκινήσουμε! Η αρχή γίνεται με ψαρόσουπα από πετρόψαρα και σφυρίδα με σελινόριζα και κρόκο Κοζάνης για να συνεχίσουμε με Ελληνική σαλάτα με ντομάτες, αγγουράκια Κνωσού, χαρουποπαξίμαδα, κρίταμο, γαλομυζήθρα κι ελιές και πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, αγκινάρα, σταφύλια, φινόκιο και κατσικίσιο τυρί σαγανάκι. Το ταρτάρ τόνου, το carpaccio λαυράκι και το μαγιάτικο σεβίτσε αναδεικνύουν φίνα την ασύγκριτη πρώτη ύλη (οι ψαριές καταφθάνουν καθημερινά), ενώ η θρυλική ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας», το παναρισμένο αβγό με πατάτα Νάξου, τρούφα, απάκι Κρήτης και το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς, σουτζούκι Δράμας θεωρούνται από τα κλασσικά πιάτα που βρίσκουν τον χώρο τους στο Vassilenas Blue Antiparos.  

Τα κυρίως πιάτα, όπως το γιουβετσάκι γαρίδας, ο μπακαλιάρος σε κρούστα με αλιάδα, το μαγιάτικο τσιγαρέλι με μαυρομάτικα, σέσκουλα, σταφίδα και chorizo, ο τόνος χουνκιάρ μπεγιεντί, τα φρέσκα λιγκουίνι με σφυρίδα, το αρνί picanha με πλιγούρι, μελιτζάνα, harissa και σάλτσα σταφίδας με λεμόνι, τα μάγουλα μόσχου γιουβετσάκι με βολάκι Τήνου αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα ενώ το ψάρι ημέρας με χόρτα και το κόντρα φιλέτο αποδεικνύουν τη δεινότητα της μαγειρικής ομάδας και στη σχάρα.

Η λίστα κρασιών έχει εμπλουτιστεί σε σχέση με πέρυσι και έτσι έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε περισσότερες από 170 ετικέτες ενώ ο σομελιέ μας βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας να σας προτείνει το ιδανικό ταίριασμα. Καθώς η ώρα κυλά, η ευχάριστη ατμόσφαιρα γίνεται  ακόμη πιο παρεΐστικη: οι παρέες ενώνονται, τα γέλια και οι ιστορίες μπλέκουν. Επιδόρπια, όπως το παρφέ βανίλια semifreddo και η τάρτα κόκκινων φρούτων, μοναδικά κοκτέιλ, digestifs, ένα κρασί ακόμη, εσείς επιλέγετε.

Είμαστε εδώ κι αυτό το καλοκαίρι: στην καρδιά της Αντιπάρου, στην καρδιά των Κυκλάδων, στη δική σας καρδιά αλλά και στο σπίτι: η ομάδα του Vassilenas Blue Antiparos αναλαμβάνει το μενού για ιδιωτικά καλέσματα αλλά και events που πραγματοποιούνται στην Αντίπαρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Belize: το νέο στέκι στο κέντρο της Αθήνας, για φαγητό και διασκέδαση από νωρίς!

Better life 19.12.2025
Η κουζίνα του Belize αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφθεί κανείς

LUK JAM: Το πρωινό party που δεν περίμενες!

Better life 17.12.2025
Οι LUKUMÁΔΕΣ και το Primer Music Festival team παρουσιάζουν το πιο unexpected soft clubbing project!

Mastercard: Με την καινοτομία στο επίκεντρο, το 2026 φέρνει πιο απλές και ασφαλείς πληρωμές για όλους

Tech 17.12.2025
Η αγορά των ψηφιακών πληρωμών εισέρχεται σε μια νέα φάση ωριμότητας, με το 2026 να σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις στην ασφάλεια, την ταυτοποίηση και την εμπειρία checkout

Techstars Startup Weekend: Η διοργάνωση που φέρνει τη Θεσσαλονίκη στον διεθνή χάρτη καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Better life 17.12.2025
Μια διοργάνωση που δε στοχεύει απλώς στην ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών, αλλά στην ενεργοποίηση μιας ολόκληρης γενιάς

Στην Κοκέτα στο Ψυχικό, τα βράδια έχουν νοστιμιά και κέφι

Better life 17.12.2025
Το μενού της Κοκέτας, εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση, φέρνει πιάτα μαγειρεμένα με μεράκι, αγνά υλικά και μια μοντέρνα πινελιά

Γιορτές στο Hard Rock Cafe Athens

Better life 17.12.2025
Πέρασε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε γιορτινό κλίμα στο Hard Rock Cafe Athens!

Λαχειοφόρος αγορά ΕΛΕΠΑΠ 2025

Δράσεις 17.12.2025
Κάθε λαχνός στοιχίζει μόνο €2

Οι Advengers κατακτούν ξανά τον τίτλο «Agency of the year»

Better life 11.12.2025
Στα φετινά Social Media Awards

Οδυσσέας Αθανασίου: Γιατί αυτοί πέτυχαν: 6 κράτη, από τη σκιά στην κορυφή

Better life 09.12.2025
Το βιβλίο του Οδυσσέα Αθανασίου παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025