E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες στη σύγκρουση τρένων

Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/6/2023 | 13:49

Ινδία: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες στη σύγκρουση τρένων

Τουλάχιστον 288 είναι οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων στην Οντίσα της Ινδίας, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι ο αριθμός θα ανέβει, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της πολιτείας Πραντίπ Τζένα.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία πολλοί είναι αυτοί που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα αναποδογυρισμένα βαγόνια με τις ελπίδες να ανασυρθούν ζωντανοί να λιγοστεύουν όσο περνάει η ώρα.

«Δεν ελπίζουμε πως θα βρούμε κανέναν αγνοούμενο ζωντανό», είπε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Οντίσα, Sudhanshu Sarangi, στο τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι NDTV, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με τον Αμιτάμπ Σάρμα, διευθυντή των ινδικών σιδηροδρόμων, δύο επιβατικά τρένα «ενεπλάκησαν ενεργά στο δυστύχημα». Μια εμπορική αμαξοστοιχία ήταν σταθμευμένη στο σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

«Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι δύσκολο να εκτιμηθεί προς το παρόν», εξήγησε ο ίδιος διότι πολλοί επιβάτες είναι πιθανό να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Σενάρια περί ανρθώπινου λάθους και κενά ασφαλείας

Ήδη έχουν ξεκινήσει σενάρια περί «ανθρώπινου λάθους» καθώς το ένα τρένο φαίνεται πως βρέθηκε σε λάθος γραμμή, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τα αίτια παρά μόνο διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει ενδελεχής έρευνα.

Ωστόσο, οι αναφορές περί ανθρώπινου λάθους δεν μπορούν να κρύψουν τα μεγάλα προβλήματα στα τρένα εδώ και δεκαετίες, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σχετική βελτίωση στα θέματα ασφάλειας τα τελευταία χρόνια.

 

Καρφιά της αντιπολίτευσης – Στον τόπο της τραγωδίας ο Μόντι

Στελέχη της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία έως τώρα και αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν έχει υποβληθεί ακόμα η παραίτηση των αρμόδιων υπουργών κάτι που είχε συμβεί σε προηγούμενα δυστυχήματα και ζητούν από την κυβέρνηση να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε συντετριμμένος στο Twitter τις πρώτες ώρες και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος που με τη σειρά έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως ο αρμόδιος υπουργός.

Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ινδίας σημειώθηκε στις 6 Ιουνίου 1981 όταν εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία στο κρατίδιο Μπιχάρ και επτά βαγόνια έπεσαν από γέφυρα στα νερά του ποταμού Μπαγκμάτι, με αποτέλεσμα 800 με 1.000 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θλίψη για την 36χρονη γιατρό που πέθανε στη γέννα του παιδιού της ‑ «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την προγραμματισμένη αεροδιακομιδή στην Αθήνα, κατέληξε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ήταν γνωστός για το ήθος, την προσωπικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση για Κολομβία και Πορτογαλία, μπλόκο της Γκάνας στην Αγγλία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Κολομβία λύγισε τη Λ.Δ. Κονγκό με γκολ του Μουνιός και πέρασε στους «32», η Πορτογαλία διέλυσε το Ουζμπεκιστάν με ιστορικό Ρονάλντο, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με τη μαχητική Γκάνα.

Νόμος Κατσέλη: Τι αλλάζει για 100.000 δανειολήπτες με τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Βουλή ψηφίζει σήμερα τη νέα νομοθετική ρύθμιση που φέρνει σημαντικές αλλαγές στις δόσεις και τους τόκους για πάνω από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη.

«Πείραζαν» μετρητές και έκλεβαν ρεύμα στη μισή Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε πέντε περιφέρειες της χώρας, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στον ΔΕΔΔΗΕ.

Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κόσμος - Κανιβαλισμός στην Ουγγαρία: Εργαζόμενος νοσοκομείου ύποπτος για κατανάλωση μελών ανθρώπινου σώματος

Διαφήμιση καθαριστικού για «βρώμικες γυναίκες» και «τοξικούς άνδρες» προκάλεσε σάλο στην Κίνα

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η Dettol απολογήθηκε δημοσίως - «Απαίσια διαφήμιση, με άφησε άφωνο», σχολιάζουν χρήστες στα κινεζικά social media

Αλλάζει όψη η Αττική: Αυτοί είναι οι 47 δρόμοι που μετατρέπονται σε ποδηλατόδρομους ‑ Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Ελλάδα 24.06.2026
Το εμβληματικό έργο του Βόρειου Ποδηλατικού Αξονα «Κηφισιά-Γκάζι» μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης, αλλάζοντας τον χάρτη των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα.

Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Ζητάω συγγνώμη» λέει ο 43χρονος ‑ Μήνυση κατά της συζύγου του δράστη από τον αδερφό

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
«Το μετάνιωσα, θέλω να ζητήσω συγνώμη από την οικογένεια του θύματος και τη δική μου», φέρεται να δήλωσε ο Σκοπιανός