E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουκρανή τενίστρια δεν έδωσε το χέρι στη Λευκορωσίδα αντίπαλο της: «Δεν το περίμενα»

Το πλήθος γιούχαρε

Δημοσίευση 29/5/2023 | 18:16

Ουκρανή τενίστρια δεν έδωσε το χέρι στη Λευκορωσίδα αντίπαλο της: «Δεν το περίμενα»

Η Marta Kostyuk, νούμερο 39 στον κόσμο, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα έδινε το χέρι της σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Η συγκεκριμένη στάση έχει υιοθετηθεί από την ίδια και άλλους Ουκρανούς αθλητές, οι οποίοι επιμένουν από τότε που οι δυνάμεις της Μόσχας εισέβαλαν στη χώρα τους πέρυσι, με την υποστήριξη της Λευκορωσίας.

Η 20χρονη από το Κίεβο απέφυγε την αντίπαλό της στο Court Philippe Chatrier, την κορυφαία αρένα του Γαλλικού Όπεν, αφού έχασε με 6-3, 6-2 σε μια μονόπλευρη αναμέτρηση με τη δεύτερη στον κόσμο Aryna Sabalenka. Αλλά έμεινε έκπληκτη από αυτό που ακολούθησε.

Ένα σημαντικό μέρος του κοινού την αποδοκίμασε και σφύριξε εναντίον της, όταν η ίδια παρέλειψε την καθιερωμένη χειραψία στο φιλέ και κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή. Ο θόρυβος έγινε πιο δυνατός όταν πήρε τον εξοπλισμό της και βγήκε από το γήπεδο.

«Πρέπει να πω ότι δεν το περίμενα», δήλωσε αργότερα η Kostyuk σε μια μακροσκελή συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. «Αλλά δεν έχω καμία αντίδραση σε αυτό. Οι άνθρωποι θα πρέπει ειλικρινά να ντρέπονται, αλλά αυτό δεν είναι δική μου απόφαση. Δεν ξέρω. Αισθάνομαι μια χαρά».

Η μπερδεμένη Sabalenka νόμιζε αρχικά ότι οι αποδοκιμασίες απευθύνονταν σε εκείνη. Αρχικά, απάντησε με μια σαρκαστική υπόκλιση, ενώ μετά κατάλαβε την κίνηση του κοινού και το ευχαρίστησε για την υποστήριξή του. Αργότερα, είπε ότι η αντίπαλός της δεν έπρεπε να αποχωρήσει από το γήπεδο με τέτοιο τρόπο, υπονοώντας ότι το πλήθος μπορεί να μην γνώριζε τις διαμαρτυρίες των Ουκρανών αθλητών.

«Όλοι ξέρουμε ότι οι Ουκρανές δεν θα μας δώσουν το χέρι, οπότε δεν είναι κάτι σαν έκπληξη για εμάς», δήλωσε η Sabalenka στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Αλλά πιθανότατα το κοινό σήμερα αιφνιδιάστηκε. Το είδαν ως ασέβεια προς εμένα ως παίκτρια, γι’ αυτό και την αποδοκίμασαν».

Έξω από το Court Philippe Chatrier, οι θεατές εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα για το περιστατικό. «Είναι ένα δύσκολο κοινό εδώ στο Roland Garros», δήλωσε ο Ελβετοαργεντινός επισκέπτης Fernando σύμφωνα με το france24.com, παρομοιάζοντας τις αποδοκιμασίες με «μια καθαρή έκφραση των Γάλλων – πάντα βρίσκουν κάτι για να παραπονεθούν».

«Είναι ένα ευαίσθητο θέμα, επειδή το αθλητικό πνεύμα και ο σεβασμός προς τον αντίπαλο είναι πάντα πολύτιμα στο τένις», πρόσθεσε άλλη θεατής. «Αλλά με τον πόλεμο να μαίνεται, δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς αισθάνεται κανείς στη θέση της Kostyuk αυτή τη στιγμή».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε λυόμενο στην Εκάλη σε κατοικημένη περιοχή ‑ Επί τόπου τρία οχήματα της Πυροσβεστικής

Κόσμος Χτες
Ξέσπασε κοντά σε κατοικημένο σημείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Τέλος εποχής: Σταματά το ποδόσφαιρο ο Ζέκα!

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Πορτογάλος που πήρε την ελληνική υπηκοότητα και αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα, αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 37 του χρόνια

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Τραμπ, Ισχυρές εκρήξεις και μπλακ άουτ ξανά στο Κασμίρ: Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν

Κόσμος Χτες
Λίγες ώρες νωρίτερα, τα δύο κράτη είχαν ανακοινώσει ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την άμεση και πλήρη κατάπαυση του πυρός

Τράπεζες: Αν έχετε ένα από αυτά τα PIN αλλάξτε το αμέσως ‑ Δείτε ποια είναι τα πιο ασφαλή

Οικονομία Χτες
Δείτε τη λίστα με τους χειρότερους και τους ασφαλέστερους κωδικούς

Χαλκιδική: 22χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας

Ελλάδα Χτες
Οι δύο άντρες φέρεται να είχαν προσωπικές διαφορές

Εθνική Πινακοθήκη: Αγωγή 500.000 ευρώ στον Νίκο Παπαδόπουλο για τους βανδαλισμούς

Κόσμος Χτες
H Εθνική Πινακοθήκη μετά τη μήνυση που υπέβαλε, πρόκειται να καταθέσει και αγωγή ύψους 500.000 ευρώ κατά του Νίκου Παπαδόπουλου

Tα συμβόλαια σιωπής στα «Porta Potty» πάρτι στο Ντουμπάι: Οι σχέσεις της Ουκρανής με Ρώσο έγκλειστο

Ελλάδα Χτες
H 20χρονη που βρέθηκε ετοιμοθάνατη στην άκρη του δρόμου, παραμένει σε νοσοκομείο του Ντουμπάι

Πυρκαγιά σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας στο Γαλάτσι

Ελλάδα Χτες
Κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα

Κατάπαυση του πυρός Ινδίας – Πακιστάν, αλλά χωρίς άρση της αναστολής της συμφωνίας διαχείρισης υδάτων

Κόσμος Χτες
Η δήλωση έρχεται μετά τη σημερινή ανακοίνωση για επίτευξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

Τέλος οι υπαίθριες ψησταριές και τα σουβλάκια στα πανηγύρια – Φαγητό μόνο με catering, αντιδρούν οι σύλλογοι λόγω του κόστους

Ελλάδα Χτες
Ο νέος νόμος απαγορεύει τους ερασιτέχνες ψήστες και υποχρέωνει τους διοργανωτές να αναθέτουν τη σίτηση σε εταιρείες τροφοδοσίας

Τελεσίγραφο Ινδίας σε Πακιστάν: «Πράξη πολέμου οποιαδήποτε νέα τρομοκρατική επίθεση»

Κόσμος Χτες
Ισχυρό μήνυμα της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι προς το Πακιστάν