LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρεμούτσικο: Μια ξεχωριστή αυλή που έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά για κρέας

Αν έχεις πάει μια φορά σε αυτό το μέρος, ξέρεις ότι μιλάμε για το επικό κοντοσούβλι, για το πιο νόστιμο μπιφτέκι για ένα μέρος που σε ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 25/5/2023 | 00:10

Ρεμούτσικο: Μια ξεχωριστή αυλή που έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά για κρέας
edaily collage

Η ιστορία αυτού του μαγαζιού ξεκίνησε το 1982. Αυτές τις χρυσές εποχές της Αθήνας, που οι γειτονιές ήταν διαδραστικές, οι κάτοικοι ήξεραν ο ένας το όνομα του άλλου και το "Ρεμούτσικο" ήταν μια μικρή αποθήκη που προμήθευε κρασί τους κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Κωνσταντίνος πολύ γρήγορα σκέφτηκε να μετατρέψει τον μικρό αυτό χώρο γεμάτο με βαρέλια από κρασί, σε ένα μικρό κουτουκάκι όπου μαζεύονταν φίλοι πίνοντας το εξαιρετικό κρασί με τη συνοδεία εκλεκτών μεζέδων. Το όνομα "Ρεμούτσικο" προέρχεται από τη λέξη ρεμούλα που σημαίνει δωρεάν φαγητό και γενικότερα αποπνέει ένα αίσθημα φιλοξενίας κάτι που αντιπροσωπεύει το ιστορικό μαγαζί!

Οι νόστιμοι μεζέδες που έφτιαχνε ο κ.Κωνσταντίνος διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα παντού στην περιοχή και όχι μόνο. Το τότε μικρό ταβερνάκι έγινε γρήγορα talk of the town και παραμένει ακόμα αν με ρωτάς!

Γιατί το Ρεμούτσικο παραμένει ένα από τα καλύτερα μαγαζιά για κρέας και όχι μόνο;

Γιατί τα τελευταία χρόνια, την επιχείρηση διαχειρίζονται οι δυο γίοι του κ.Κωνσταντίνου, που ουσιαστικά μεγάλωσαν εκεί και πονάνε το μαγαζί. Ο Ηλίας και ο Παναγιώτης Δήμας. Δυο άνθρωποι που είναι συνεχώς στο μαγαζί τους, γιατί πάνω από όλα αγαπούν να φιλοξενούν. Δυο νέα παιδιά που έχουν αγάπη για τα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα. Μια κουζίνα που αν μπεις μέσα θα δεις ανθρώπους να δουλεύουν εκεί για χρόνια και αυτό κάτι λέει. Υπάρχει αγάπη εδώ, υπάρχει φροντίδα, υπάρχει συνεννόηση, υπάρχει κέφι κάθε μέρα, όχι μόνο στα live της Τετάρτης.

Στο Ρεμούτσικο θα βρεις ποιότητα στα κρέατα τα οποία είναι πεντανόστιμα αλλά και ορεκτικά από αγνά υλικά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και με έκανε να βάλω το μαγαζί σε μία από τις top ταβέρνες της Αθήνας είναι ότι τίποτα δεν είναι κατεψυγμένο και θα το καταλάβεις μόλις δοκιμάσεις τα εκλεκτά. Ναι, ακόμα και οι πατάτες κόβονται καθημερινά εκεί! 

Μπαίνοντας στην ιστορική ταβέρνα αμέσως - αμέσως καταλαβαίνεις τη ζεστή ατμόσφαιρα και φιλοξενία. Ο χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος με διακόσμηση που παντρεύει το σύγχρονο και το παραδοσιακό αρμονικά. Όταν πήγα, μου έκανε εντύπωση η όμορφη αυλή όπου είναι ένα από τα καλύτερα spot του μαγαζιού για να πιεις το κρασάκι σου ύπο τους ήχους της ρεμπέτικης μουσικής. Κάθε Τετάρτη βράδυ στο Ρεμούτσικο πραγματοποιούνται και live βραδιές και είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθείς εκεί. 

Το καλύτερο σημείο αν φυσικά βρεις τραπέζι είναι να καθίσεις στη γραφική και πανέμορφη αυλή της γιαγιάς. Ένας χώρος που σου θυμίζει χωριό, ξεχνώντας ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα και προκαλώντας σου παράλληλα ένα αίσθημα ανεμελιάς, αναπολώντας ίσως και τα παιδικά σου χρόνια. Στον χώρο, με τα λουλούδια και το στρωμένο χαλίκι, αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν τα ζωγραφισμένα παράθυρα με ονόματα νησιών και φυσικά το όμορφο μπαλκονάκι και η ανεμόσκαλα που σε ταξίδευαν σε μία άλλη εποχή.

Τι δοκίμασα στο Ρεμούτσικο;

Ξεκινήσαμε το γευστικό αυτό ταξίδι με τραγανό ψωμάκι με λάδι και ρίγανη που μοσχοβολούσε από τη μυρωδιά των ψητών. Πατάτες τηγανιτές, τζατζίκι και τυροκαυτερή για τις απαραίτητες “βουτιές’’ Φυσικά οι σαλάτες δε θα έλειπαν από το τραπέζι. Μια ιδιαίτερα δροσιστική και νόστιμη ήταν η καροτοσαλάτα με ρόκα,  φρέσκο τριμμένο κολοκύθι, κόλιανδρο, καρύδι και σως μπαλσάμικο. Αν είσαι fan του κολοκυθιού δοκίμασε τις τηγανιτές μπουκίτσες κολοκυθιού.

Οι τυροκροκέτες ήταν τραγανές απέξω, ζουμερές μέσα και φυσικά χειροποίητες, όπως και τα τριγωνικά τυροπιτάκια με φέτα, ανθότυρο και επικάλυψη μελιού. Το top φυσικά των ορεκτικών ήταν το χοιρινό κοντοσούβλι! Ναι, ήταν στα ορεκτικά και είναι ένα από τα must πιάτα στο Ρεμούτσικο. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς. 

Στο Ρεμούτσικο θα φας ένα από τα καλύτερα γεμιστά μπιφτέκια με μπέικον, πιπεριά, γκούντα και ένταμ. Αυτό που ήταν ένα γευστικό party για τον ουρανίσκο ήταν το πρόσφατα ενταγμένο στο μενού του μαγαζιού το ζουμερό ribeye.

Επίσης, δοκιμάσαμε αρνίσια παϊδάκια, χοιρινή πανσέτα και σουβλάκι κοτόπουλο όλα αυτά με τη συνοδεία από τηγανιτές πατάτες. Όταν δοκιμάσεις τα κρεατικά θα καταλάβεις και την ποιότητα τους, που δικαίως έχουν την καλύτερη φήμη. 

Για να κλείσει όμορφα και όπως πρέπει η βραδιά δοκίμασα και τα εξαιρετικά γλυκά όπως ζουμερή σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα  και βυζαντινό που έλιωνε στο στόμα.Όλα τα παραπάνω μαζί με παγωτό εννοείται!

Τέλος, από τα γλυκά του δοκίμασε τον σιμιγδαλένιο χαλβά ο οποίος ήταν μια έκπληξη! Ευγενικό προσωπικό, νόστιμα ποιοτικά φαγητά και η φιλοξενία του χώρου κάνουν το Ρεμούτσικο μια σταθερή αξία και οργάνωσε παρέα για να βρεθείς και εσύ εκεί! 

Ρεμούτσικο, Λ.Αγίου Δημητρίου 120, 

Άγιος Δημήτριος, Αθήνα