LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πιο στοιχειωμένο σπίτι του κόσμου ‑ Γέλια, στριγκλιές, ανεξήγητη ομίχλη και ήχοι έναν αιώνα μετά από μία στυγερή δολοφονία

Το στοιχειωμένο σπίτι που έγινε μουσείο για ...τολμηρούς επισκέπτες

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 19/5/2023 | 00:16

Το πιο στοιχειωμένο σπίτι του κόσμου ‑ Γέλια, στριγκλιές, ανεξήγητη ομίχλη και ήχοι έναν αιώνα μετά από μία στυγερή δολοφονία
Nextweb Studio

Όταν ο Darwin και η Martha Linn αγόρασαν την αγροικία των τριών υπνοδωματίων στην 508 East 2nd Street, στη Villisca της Αϊόβα, το 1994, σχεδίασαν να τη μετατρέψουν σε ιστορικό μουσείο.

Οι Linns ήθελαν να αναβιώσουν το σπίτι και να το επαναφέρουν στην παλιά του αίγλη (μια κατάσταση που σταμάτησε απότομα το 1912...) για να λειτουργήσει ως μια διαδραστική χρονοκάψουλα και μια ματιά στην οικιακή ζωή όπως ήταν για τη μέση οικογένεια των Μεσοδυτικών στις αρχές του 20ού αιώνα. Ωστόσο, οι τοίχοι είχαν περισσότερα να πουν, και οι Linns ήταν έτοιμοι να ακούσουν ...

Λίγο αφότου οι Linns αγόρασαν το σπίτι, έλαβαν μια πληθώρα αιτημάτων από μερικούς απροσδόκητους ερευνητές: παραφυσικούς ερευνητές που ήθελαν να επισκεφτούν το σπίτι για να επικοινωνήσουν με τα φαντάσματα των νεκρών θυμάτων που κάποτε ζούσαν εκεί. Ενώ το ζευγάρι δεν είχε καν ακούσει για αυτή την υπόθεση, γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι η μικρή λευκή αγροικία Villisca -πιθανώς το πιο οικείο σπίτι στην πιο οικεία πόλη της χώρας- ήταν στοιχειωμένη και ότι το μουσείο θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει τα βαθιά του σκοτεινή ιστορία.

Η ιστορία

Πάνω από έναν αιώνα πριν, ένα τρομερό απόγευμα του 1912, οκτώ άνθρωποι—οι ένοικοι του σπιτιού, ο Josiah B. Moore (43) και η σύζυγός του Sarah Moore (39)· Τα τέσσερα παιδιά τους, Herman (11), Katherine (10), Arthur (7) και Paul (5). και οι δύο νεαρές καλεσμένες τους, η Ina (8) και η Lena Stillinger (12)—δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι σε μια φρικτή υπόθεση που τάραξε τη μικρή αλλά πολυσύχναστη πόλη...και μετά έμεινε ανεξιχνίαστη!

Μερικές από τις πιο ανησυχητικές λεπτομέρειες για τον τόπο του εγκλήματος, εκτός από την απόλυτη βαρβαρότητα και την τραγωδία του, περιλαμβάνουν μια κρυφή σοφίτα, μια πόρτα κλειδωμένη από μέσα και κλινοσκεπάσματα που καλύπταν κάθε παράθυρο και καθρέφτη στο σπίτι.

Και ενώ κάθε υποψία τελικά μετατράπηκε σε αδιέξοδο, η ιστορία του Villisca House δε σταμάτησε στην πραγματικότητα εκεί: Τα υπολειπόμενα στοιχειώματα, είτε θεωρούνται τα πραγματικά πνεύματα των θυμάτων είτε το συμβολικό τραύμα μιας άλυτης τραγωδίας, συνεχίζονται και σήμερα.

Το σπίτι άλλαξε χέρια μερικές φορές τα τελευταία 100 χρόνια και οι αναφερόμενες συναντήσεις φαντασμάτων απλώς ... συσσωρεύονται. Πράγματα όπως γέλια και κραυγές, ανεξήγητες κινήσεις, μια περίεργη ομίχλη που κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο όταν το τρένο περνάει μέσα από την πόλη την ώρα των δολοφονιών και περίεργη συμπεριφορά από επισκέπτες που υποδηλώνουν την πιθανότητα πνευμάτων, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που δείχνουν μια παραφυσική παρουσία στο Villisca Axe Murdεr House. Έτσι, ενώ αυτό που συνέβη εκεί το 1912 το κάνει ένα τρομακτικό μέρος για να είσαι μόνος σου, με φαντάσματα ή χωρίς φαντάσματα, σίγουρα συνεχίζει να κερδίζει τον τίτλο του ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα σπίτια της Αμερικής.

Η τραγωδία του 2014

Τον Νοέμβριο του 2014, η στοιχειωμένη φάση πήρε μια πιο σκοτεινή τροπή. Ο Robert Steven Laursen Jr, 37 ετών, από τη Ρηνανία του Ουισκόνσιν ήταν σε μια τακτική ψυχαγωγική παραφυσική επίσκεψη με φίλους όταν "χτύπησε" η αληθινή φρίκη. Οι φίλοι του τον βρήκαν μαχαιρωμένο στο στήθος - μια προφανώς αυτοπροκληθείσα πληγή - που ονομάστηκε 9-1-1 και η Laursen μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο πριν μεταφερθεί με ελικόπτερο στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Creighton στην Ομάχα. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μοντγκόμερι είπε ότι η Laursen υπέστη τον αυτοτραυματισμό περίπου στις 12:45 π.μ., περίπου την ίδια ώρα που ξεκίνησαν οι δολοφονίες με τσεκούρι το 1912 στο σπίτι. Ο Laursen ανάρρωσε από τα τραύματά του, αλλά δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων