E-Daily

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διαβόητη φωτογραφία: «4 παιδιά προς πώληση»

Τι απέγιναν τα παιδιά από το Σικάγο

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ

3/3/2023 | 00:27

Η φωτογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο The Vidette-Messenger of Valparaiso της Ιντιάνα στις 5 Αυγούστου 1948. Τα παιδιά έδειχναν να ποζάρουν κάπως μπερδεμένα καθώς η έγκυος μητέρα τους κρύβει το πρόσωπό της από τον φωτογράφο.

Η λεζάντα έγραφε: «Μια μεγάλη πινακίδα «Προς Πώληση» σε μια αυλή του Σικάγο αφηγείται βουβά την τραγική ιστορία του κυρίου και της κυρίας Rae Chalifoux, που αντιμετωπίζουν έξωση από το διαμέρισμά τους. Χωρίς τόπο και άνθρωπο να στραφούν, ο άνεργος οδηγός και η γυναίκα του αποφασίζουν να πουλήσουν τα τέσσερα παιδιά τους. Η κυρία Lucille Chalifoux στρέφει το κεφάλι της από την κάμερα, ενώ τα παιδιά της κοιτάζουν με απορία. Στο πάνω σκαλί είναι η Lana, 6 ετών και η RaeAnn, 5 ετών. Παρακάτω ο Milton, 4, και η Sue Ellen, 2”.

Μερικά μέλη της οικογένειας κατηγόρησαν τη Lucille Chalifoux ότι δέχθηκε χρήματα για να ανεβάσει τη φωτογραφία, αλλά αυτός ο ισχυρισμός δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, τα «4 παιδιά προς πώληση» τελικά βρέθηκαν σε διαφορετικά σπίτια.

Η φωτογραφία τελικά αναδημοσιεύτηκε σε εφημερίδες σε όλη τη χώρα και λίγες μέρες αργότερα το Chicago Heights Star ανέφερε ότι μια γυναίκα στο Chicago Heights προσφέρθηκε να ανοίξει το σπίτι της στα παιδιά και προφανώς οι προσφορές εργασίας και οι προσφορές οικονομικής υποστήριξης έφτασαν στους Chalifoux.

Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν φαινόταν να είναι αρκετό και δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της εικόνας, όλα τα παιδιά - συμπεριλαμβανομένου αυτού με το οποίο ήταν έγκυος η Lucille στη φωτογραφία - είχαν φύγει.

Λοιπόν, τι έγινε με τα παιδιά Chalifoux μετά τη φωτογραφία;

Η RaeAnn Mills και ο αδερφός της Milton πουλήθηκαν στην οικογένεια Zoeteman στις 27 Αυγούστου 1950. Τα ονόματά τους άλλαξαν σε Beverly και Kenneth, και παρόλο που η κατάσταση της μητέρας τους ήταν τρομερή, το νέο τους σπίτι δεν ήταν πολύ σωτήριο.

Συχνά ήταν αλυσοδεμένοι σε έναν αχυρώνα και αναγκάζονταν να δουλεύουν πολλές ώρες στο χωράφι. Ο Milton θυμάται ότι τον αποκαλούσαν «σκλάβο», μια ταμπέλα που αποδέχτηκε εκείνη την εποχή επειδή δεν καταλάβαινε τι σήμαινε.

Αν και φαίνεται ότι η RaeAnn και ο Milton δεν υιοθετήθηκαν ποτέ επίσημα από τους κακοποιούς τους, ο αδερφός τους David, ο οποίος βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας του τη στιγμή της φωτογραφίας, υιοθετήθηκε νόμιμα από τον Harry και τη Luella McDaniel, που ζούσαν μόνο λίγα μίλια μακριά.

Ο David, ο οποίος λέει ότι οι θετοί γονείς του ήταν αυστηροί, αλλά στοργικοί και υποστηρικτικοί, θυμάται ότι βγήκε με το ποδήλατό του για να δει τα αδέρφια του και τους έλυσε την αλυσίδα πριν επιστρέψει στο σπίτι.

Η RaeAnn έφυγε από το σπίτι στα 17 της, λίγο μετά από μια βάναυσα τραυματική κατάσταση. Ως νεαρή έφηβη, την απήγαγαν και τη βίασαν, κάτι που κατέληξε σε εγκυμοσύνη. Την έστειλαν σε ένα σπίτι για έγκυες κοπέλες και υιοθέτησαν το μωρό της όταν επέστρεψε.

Καθώς ο Milton μεγάλωνε, αντιδρούσε στους ξυλοδαρμούς, την πείνα και άλλες κακομεταχειρίσεις. Ένας δικαστής τον έκρινε απειλή για την κοινωνία και πέρασε πολλά χρόνια σε ψυχιατρείο αφού αναγκάστηκε να επιλέξει μεταξύ αυτού και ενός αναμορφωτηρίου

Τα αδέρφια δεν ήξεραν τι συνέβη με τη Lana και τη Sue Ellen, ωστόσο, χρόνια αργότερα μπόρεσαν να επανασυνδεθούν μαζί τους μέσω των social media. Η Lana είχε πεθάνει το 1998 από καρκίνο, αλλά η Sue Ellen Chalifoux ήταν ακόμα ζωντανή.

Η Sue Ellen μεγάλωσε όχι μακριά από το αρχικό της σπίτι, μεγαλώνοντας στη γειτονιά East Side του Σικάγο. Η γνώμη της για τη βιολογική της μητέρα: «Πρέπει να είναι στην κόλαση που καίγεται».

Η γυναίκα της φωτογραφίας ξαναπαντρεύτηκε αφού πούλησε/χάρισε τα πέντε παιδιά της και απέκτησε άλλες τέσσερις κόρες.